Позовна заява про стягнення боргу по розписці

  1. Посилання та корисні матеріали:
  2. Текстова версія цього відео.
  3. Перше з чим потрібно розібратися.
  4. Сторони у справі.
  5. Ціна позову.
  6. Зразок вимоги (або претензії) завантажуйте по посиланню по посиланню під відео.
  7. І тепер ми переходимо до відсотків.
  8. Тепер розраховуємо відсотки по ст.395 ГК РФ.
  9. Вважаємо ціну позову і держмито.
  10. Так ми підійшли до судових витрат.
  11. Позовна заява по розписці готово!

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У цьому відео покажу як скласти позовну заяву по розписці. До якого суду подавати, як розрахувати ціну позову, розрахувати відсотки і держмито, про що просити суд і як сформувати додатки для позовної заяви. Зразок позовної заяви по розписці, корисні посилання і ви своїми очима побачите як складається позов по розписці.

Посилання та корисні матеріали:

- Завантажити зразок позовної заяви по розписці.

- Завантажити зразок претензії боржнику.

- Як правильно написати претензію.

- Калькулятор розрахунку відсотків.

- Як розрахувати відсотки.

- Калькулятор держмита.

- Як сплатити держмито в суд.

- Договір на надання юридичних послуг.

Текстова версія цього відео.

Складемо позовну заяву по розписці. Тільки скажу, що справа ця непроста тому приготуйтеся до того, що доведеться робити кілька підходів. Тому що позов по розписці за один присід рідко коли складається.
Зате хороша новина в тому, що якщо у вас є розписка, суд точно відбудеться в вашу користь.

Отже. Для початку качаємо зразок позовної заяви по розписці, який знаходиться за посиланням під цим відео. Скажу, що це відмінний зразок, ми його подавали в різні суди нашої країни, всюди його приймали як то кажуть з хлібом, сіллю і суди розглядали справи в нашу користь.

Перше з чим потрібно розібратися.

Перше з чим потрібно розібратися

До якого суду нам подавати позовну заяву по розписці.
Тут керуємося двома правилами:

1. Якщо сума по розписці вище 50 тисяч рублів, подаємо в районний чи міський суд, якщо сума менше або дорівнює 50 тисяч рублів, то звертаємося до мирового суду.
2. Подаємо до суду за місцем проживання відповідача, яка вказана в розписці.

Тобто якщо боржник живе в Ленінському районі г.Краснодара, то позов ми подаємо до Ленінського районного суду г.Краснодара Краснодарського краю. Зайдіть на сайт суду щоб дізнатися як він правильно називається.

Сторони у справі.

Позивач це Ви. Відповідач - ваш боржник. Вписуємо в поля потрібні відомості.

Обов'язково вкажіть свій номер телефону та електронну пошту. Зробіть так, щоб співробітники суду змогли вас знайти якомога простіше і з першого разу.

Ціна позову.

Ціна позову складається з суми основного боргу і всіх відсотків, які ви маєте намір стягнути зі свого боржника.
До цифрам ми перейдемо пізніше. Зараз заповнимо іншу інформацію по тексту: вказуємо дати вашого позики і доходимо до цього важливого моменту:

«У розписці (договорі позики) зазначено термін повернення грошових коштів:« ___ »___________ 20__ року ...» Якщо у вашій розписці вказано термін повернення грошей, то ви заповнюєте це поле. Наданий зразок позовної заяви по розписці містить абзаци і для цього випадку і для наступного: уважно читайте і залиште в ньому тільки потрібні рядки.

Буває, що в розписці термін повернення не обмовляється. А в розписці вказується тільки, що боржник отримав від вас грошову суму. У такому випадку вважається, що гроші боржник зобов'язаний повернути за першою вашою вимогою. Тобто перш ніж подати позов по розписці, ви повинні направити боржнику поштою лист, в якому вимагаєте повернути вам гроші. Це обов'язкова умова в разі коли термін повернення боргу в розписці не вказано. Бажано такий лист направити навіть тоді, коли термін повернення в розписці вказано був. Так як в суді краще ставляться до тих позивачам, які намагалися вирішити своє питання спочатку самостійно, а тільки потім вони звернулися до суду.

Зразок вимоги (або претензії) завантажуйте по посиланню по посиланню під відео.

Так ось, вважаємо, що така вимога у вас вже є. Вказуємо дату відправлення такого листа в нашому позовній заяві.

Читаємо по тексту далі: перераховуються статті закону, на які ми посилаємося при пред'явленні наших вимог.

І тепер ми переходимо до відсотків.

Відсотки бувають двох видів: за користування вашими грошима (ст.809 ГК РФ), вони починають йти з моменту коли боржник отримав гроші і до моменту їх повернення і відсотки за неправомірне утримання грошових коштів та ухилення від їх повернення (ст. 395 ЦК України ). Ці відсотки рахуються з моменту, коли боржник не повернув вам борг. Це два різних види відсотків і стягуються вони одночасно. Про це нам прямо говорить ст. 811 ГК РФ.

Расссчітиваем спочатку відсотки за користування вашими грошима. Якщо в розписці вказано, що ви дали в борг гроші під відсотки, то розраховуйте скільки їх натекло на сьогоднішній день. Якщо в розписці нічого не вказано про відсотки, то знайте, що такі відсотки все одно законом передбачені. І ця процентна ставка дорівнює ставці рефінансування РФ, вона невелика, але все-таки гроші з часом дешевшають і ви не повинні від цього страждати. Розрахунок таких відсотків найкраще зробити по калькулятору. Посилання на калькулятор .

У самій позовній заяві повний розрахунок робити не варто. Розрахунок робимо на окремому аркуші і прикладаємо його в додатки до позову.

Тепер розраховуємо відсотки по ст.395 ГК РФ.

Це відсотки за те, що боржник вам вчасно не повернув борг. Якщо відсотки, які ми вважали вище - це відсотки за користування вашими грошима, і вони починають йти з моменту, коли боржник отримав в користування ваші гроші, то відсотки за ст. 395 ГК РФ - це відсотки за неправомірне утримання ваших грошових коштів та ухилення від їх повернення. Вже за рамками вашої з ним домовленості про позику. Іншими словами, це штрафні санкції.

Спочатку вираховуємо період, за який ми повинні порахувати відсотки. Наприклад боржник повинен був повернути борг 31 серпня 2016 року, а сьогодні 30 вересня 2017. Ми переходимо в той же калькулятор , Який вказаний під відео і вказуємо ці дати, він нам все порахує.
Розрахунок також в позовній не розписувалися, а вказуємо тільки суму. Розрахунок прикладаємо до позовної заяви в додатку.

Вважаємо ціну позову і держмито.

Вважаємо ціну позову і держмито

Тепер ми знаємо відсотки по ст. 809 ГК РФ, які ми розраховували першими, знаємо відсотки по ст.395 ГК РФ, які ми розраховували другими і складаємо їх з сумою основного боргу. % По ст. 809 ГК РФ +% по ст.395 ГК РФ + сума боргу = ціна позову по розписці.

Від ціни позову розраховується держмито.

Держмито розраховується за цього калькулятору .

Так ми підійшли до судових витрат.

Судові витрати це ті витрати, які вам довелося понести в зв'язку зі зверненням до суду. Тобто відповідач порушив право позивача, йому довелося звертатися до суду, у зв'язку з чим позивач поніс відповідні витрати. Звичайно, позивач просить ці витрати йому відшкодувати. Зазвичай це витрати на поштові відправлення, витрати на сплату державного мита та витрати на юридичні послуги. Всі витрати підтверджуються документами і також додаються до позовної заяви в додатку.

Тим, хто звертається до нас за допомогою ми висилаємо оригінал договору про надання юридичних послуг з підписом і печаткою та ви також прикладаєте цей договір до свого позовної заяви і суд стягує ці витрати з відповідача.

Тепер ми розписуємо всі витрати які понесли, і заповнюємо прохальну частина позовної заяви. Тобто про що ми в підсумку просимо суд.

1. Стягнути суму основного боргу.
2. Стягнути відсотки за користування нашими грошима.
3. Стягнути відсотки за неправомірне утримання наших грошей.
4. Стягнути держмито.
5. Стягнути витрати на юридичні послуги.
6. Вказуємо свої банківські реквізити для перерахування грошей.

У додатку до позову прикладаємо всі необхідні документи в тій кількості, щоб їх вистачило для всіх сторін у справі: для суду і для відповідача. Можливо у відповідача з'явиться представник. Копіюємо і направляємо до суду разом з позовною заявою.

Завантажити повну покрокову інструкцію по стягненню боргів по розписці, можете безкоштовно на цій сторінці .

Позовна заява по розписці готово!

Позовна заява по розписці готово

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online