Повернення податку за навчання в автошколі: процедура, документи

  1. Податкові відрахування - що це?
  2. Кому надаються відрахування
  3. Необхідні документи
  4. Процедура повернення коштів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багато з вас, шановні читачі, чули про соціальне податковому відрахуванні, який надається податковою інспекцією в силу чинного законодавства. Однак не всі розуміють, що під нього потрапляє і навчання в автошколі.

Податкові відрахування - що це?

Слово «відрахування» тут зовсім не означає, що у вас щось десь віднімуть. Фактично це повернення сплачених вами податків протягом календарного року.

Кожен працюючий громадянин виплачує державі 13% своїх доходів. І саме ці 13% ви можете повернути, якщо довелося витратитися на лікування або навчання. Навчання в автошколі - якраз той самий випадок.

Навчання в автошколі - якраз той самий випадок

Кому надаються відрахування

Трохи вище вже було сказано, що право на отримання податкового вирахування є у кожного працюючого громадянина. Але варто враховувати, що повернути 13% вартості навчання буде не можна, якщо:

  • громадянин отримує дохід, який не обкладається за ставкою ПДФО (виграш або дивіденди, наприклад);
  • фізична особа не є резидентом РФ;
  • оплата навчання в автошколі була проведена роботодавцем на безоплатній основі (це стосується і здачі на права від військкомату ) Або ви використовували кошти материнського капіталу.

Скористатися податковим вирахуванням можна не тільки в разі оплати своєї освіти, а й заплативши за навчання своїх дітей або підопічних молодше 24 років. Тільки в останньому випадку форма навчання - виключно очна.

Необхідні документи

Щоб повернути 13 відсотків за навчання в автошколі, потрібно буде зібрати такий ось пакет документів:

  • Копія ліцензії. Автошкола - освітня установа, а значить, у неї повинна бути відповідна ліцензія. Без цього документа повернути свої податки не вийде.
  • Копія договору, укладеного з автошколою.
  • Ксерокопія паспорта та ІПН.
  • Довідка форми 2-ПДФО. Цим документом ви підтвердите отримання доходу, який обкладається ставкою 13%.
  • Платіжні документи (квитанції, чеки та ін.), Які підтвердять факт оплати освітніх послуг.
  • Декларація 3-ПДФО. Сам бланк декларації на паперовому носії можна взяти у податкового інспектора і заповнити самостійно. Але є більш підходящий варіант - завантажити програму «Декларація» на відповідний рік та вивчити інструкцію щодо її заповнення. Останній спосіб найпростіший - в цьому випадку ви тільки заносите всі необхідні дані, а програма сама розрахує необхідні підсумки, визначить належну до повернення суму і розмістить всі ці відомості в потрібних розділах декларації.
  • І безпосередньо сама заява на надання вирахування.

Якщо ви сплачували не власну освіту, доведеться запастися копіями документів, що підтверджують ваше спорідненість з учнем. Це може бути свідоцтво про народження дитини або договір опікунства.

Процедура повернення коштів

Точна дата, до якої потрібно встигнути подати декларацію, законом не встановлена. Ви можете звертатися за вирахуванням будь-якої пори.

Але з моменту оплати навчання в автошколі до моменту подачі заяви на відшкодування частини витрат має пройти не більше 3 років.

Якщо витрати припали на період в 2-3 роки, то на кожен податковий період складається окрема декларація. Суму витрат теж потрібно підраховувати щодо кожного календарного року. Декларацію можна подати тільки за закінчений календарний рік, за поточний відрахування не надаються.

Зібравши всі необхідні документи, відвідайте місцеве відділення податкової інспекції і подайте заяву на надання вирахування. Інспектор при вас перевіряє наданий пакет документів і або приймає його до виконання, або повертає вам на доопрацювання.

Можна особисто в податкову не бути, а відправити всю необхідну документацію рекомендованим поштовим відправленням. Тільки в цьому випадку про виявлені помилки ви дізнаєтеся не відразу, а через деякий час. Відповідно, весь процес затягнеться.

Декларації розглядаються податковим органом близько 3 місяців. Після закінчення цього часу сума, належна до повернення, буде перерахована на ваш банківський рахунок, реквізити якого ви вкажете при подачі заяви.

Тепер ви знаєте, як можна повернути податок за навчання в автошколі. Звичайно, 13% від вартості - не дуже відчутна сума, але чому б її не забрати, якщо закон це дозволяє?

Податкові відрахування - що це?
Податкові відрахування - що це?
Звичайно, 13% від вартості - не дуже відчутна сума, але чому б її не забрати, якщо закон це дозволяє?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online