Повернення ПДФО за лікування і ліки в 2019 році: як повернути прибутковий податок за дороге лікування, в тому числі за зуби, зразок заповнення декларації 3-ПДФО

  1. Визначення та обов'язкові умови
  2. Порядок призначення і отримання
  3. Відшкодування в 2019 році
  4. Список медичних послуг
  5. звичайне
  6. Лікування близьких родичів
  7. дорогі види
  8. зуби
  9. Медикаменти
  10. інше
  11. Одержувач - ІП
  12. Необхідні документи
  13. Терміни та вартість
  14. обмеження
  15. Порядок заповнення декларації
  16. приклади розрахунку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Всі захворювання супроводжуються фінансовими витратами, будь то на ліки або на медичну допомогу. Усунути біль дозволяє тільки лікуючий лікар, а ось матеріальне становище поправити допомагає уряд.

Усунути біль дозволяє тільки лікуючий лікар, а ось матеріальне становище поправити допомагає уряд

Зміст статті

Визначення та обов'язкові умови

У Податковому кодексі регулюються питання щодо повернення сплачених сум, а також всі податкові відрахування і їх розміри У Податковому кодексі регулюються питання щодо повернення сплачених сум, а також всі податкові відрахування і їх розміри. Стаття 219 Податкового кодексу дає право отримати кожному громадянину Російської Федерації субсидію або компенсацію за сплаченій сумі за лікування або при придбанні ліків.

Кожен, хто працює офіційно за трудовою книжкою, може повернути суму в процесі відновлення здоров'я. Податкові відрахування - сума, яка формується з прибутку держави, що надходить з зарплат самих працівників. Саме ця сума не обкладається надалі податком. Завдяки нульових значень податку держава таким чином підтримує людей в соціальному плані.

відшкодування 3-ПДФО - той же податкове вирахування на лікування. Маючи офіційний дохід, можна повернути 13%, що і буде вважатися податком на доходи фізосіб.

Відшкодування можливе як повне, так і часткове. Основними умовами при виплаті компенсації стає офіційний заробіток і сплата з доходу податку.

Скористатися такою дією можна в наступних випадках:

  1. На власне лікування або лікування близьких.
  2. Лікування проводиться тільки в медичних установах, які мають ліцензію на здійснення такого роду діяльності.
  3. Надані послуги входять в список, за якими проводиться відрахування такого роду.

При придбанні медикаментів можна теж отримати знижку, якщо:

  1. Всі медикаменти купувалися за особисті заощадження. Це можуть бути ліки для себе або родичів.
  2. Куплені ліки входять в списки, за якими проводиться відрахування.

Компенсацію у разі добровільного страхування можна отримати:

  1. Страховка покриває тільки лікування, але ліки туди не включені.
  2. Оплата страховки на користь близьких або свого здоров'я.
  3. Страхова компанія здійснює дію тільки на підставі ліцензії.

Порядок призначення і отримання

Повернення витрат на надані медичні послуги здійснюється через Податкову службу і тільки в рік, наступний за звітним (рік оплати медикаментів або послуг) Повернення витрат на надані медичні послуги здійснюється через Податкову службу і тільки в рік, наступний за звітним (рік оплати медикаментів або послуг). Повернути кошти можливо окремо або за сукупністю, але не більше ніж за 3 роки.

Спосіб повернення вибирає сам платника. Алгоритмом отримання відшкодування стає:

  • підготовка необхідної документації;
  • надання її в МИФНС;
  • очікувати рішення після перевірки наданої документації;
  • отримати грошові кошти.

Стаття 88 Податкового Кодексу відводить на розгляд такої заяви не більше трьох місяців з дня подачі заявки. На практиці час залежить від завантаженості фахівців. При перевищенні встановленого терміну на законодавчому рівні, зацікавлена сторона має право вимагати сплату компенсації.

Відшкодування в 2019 році

Компенсація за оплату медичних послуг і купівлі медикаментів здійснюється тільки в рамках суми 120 тисяч рублів. Представлений ліміт не використовується при лікуванні, яке здійснюється в клініці, і в разі, якщо це дорогий вид.

Доходи можна внести в декларацію тільки в рік, наступний за відрізком в 12 міс. після оплати медикаментів і послуг. Якщо лікування було вироблено в 2014 році, то відрахування реалізується в аналогічному році. Якщо оформлення неможливо в цей період, то людина має право скористатися пропозицією протягом трьох років.

Список медичних послуг

Отримати компенсацію можна не по всім видам лікування, що обмовляється в чинному законодавстві і підлягає виконанню.

звичайне

При лікуванні громадян пенсійного віку, а так само їх близьких, компенсація пропонується в повній мірі, але не в перевищує обсязі в 50 тисяч рублів При лікуванні громадян пенсійного віку, а так само їх близьких, компенсація пропонується в повній мірі, але не в перевищує обсязі в 50 тисяч рублів. У цю вартість можна включати як суму страховки, так і оплату медикаментів.

Оплата медикаментів здійснюється в повній мірі. Пенсіонер отримає на руки суму в 6,5 тисячі рублів в разі ставки ПДФО .

Лікуватися можна як в державних поліклініках, так і в приватних. При оформленні добровільного страхування від роботодавця знижка від держави не використовується.

Відновлення здоров'я, на яке компенсація не діє, обумовлено в окремому списку в медичних установах.

Лікування близьких родичів

Отримати відрахування може родич хворого, якщо він офіційно працевлаштований і оплачував лікування зі своєї кишені. Близькі родичі - список, обумовлений в Сімейному кодексі. Тобто в нього входять діти, батьки та дружини.

Отримати компенсацію можна тільки в разі проходження лікування в спеціалізованій установі, що має ліцензію на здійснення діяльності. Таке ж правило притаманне при відшкодуванні витрат на покупку лікарських препаратів.

дорогі види

Дороге лікування також оплачується і компенсується. До таких відносять операції на:

Їх вартість враховується в повному обсязі при відрахуванні і компенсації.

зуби

Оплата лікування зубів також компенсується за рахунок держави. Аналогічний буде і відрахування - 13%.

Оформити його можна після надання всіх підтверджуючих чеків. Головна умова - ліцензія на здійснення діяльності даними медичним закладом.

Медикаменти

Закон має на увазі оплату ліків, необхідних для відновлення здоров'я. Виписує їх лікуючий лікар.

На підставі наданих чеків і квитанцій, а так само виписки лікарів, проводиться компенсація ПДФО.

інше

Компенсація в 13% виконується при:

  • ускладненнях після або під час вагітності;
  • діабеті;
  • опіку;
  • безплідді;
  • у випадках недоношених дітей.

Одержувач - ІП

Роботодавці, хто страхує своїх працівників, теж користуються пільгами, але це дещо інша компенсація. Підприємець має право відшкодовувати витрати, які він поніс у зв'язку з хворобою близьких.

Якщо у індивідуального підприємця є прибуток від працівників, то відрахування ПДФО йому покладено, але повернення буде тільки частини від сплаченого податку на фізичних осіб.

Як використовувати податкові відрахування в разі дорогого лікування, можна дізнатися з цієї статті.

Необхідні документи

Повернути ПДФО може кожен платник податків. Право на таку компенсацію надається тільки з ініціативи самого платника податків. Для того щоб ним скористатися, потрібно зібрати необхідний пакет документів. Потрібна документація обмовляється в переліку, визначеному чинним законодавством:

  1. Оригінал довідки з медичної організації за затвердженою формою МОЗ.
  2. Копія договору на надання медичних послуг.
  3. Ліцензія на здійснення медичної діяльності.
  4. Копії квитанцій і чеків за сплату медичних послуг.
  5. Довідка 2-ПДФО .
  6. Декларація 3-ПДФО.
  7. Копія свідоцтв, що підтверджують родинні стосунки.
  8. Рецепти по формі 107-1 / у.
  9. Заява встановленого зразка з обов'язковим наданням реквізитів банківського рахунку.

У зв'язку з тим, що доходи подружжя відповідно до Цивільного та Сімейного кодексів є спільним майном, то один з сім'ї мають право одержати відрахування за лікування іншого члена сім'ї, незалежно від прізвища, імені та по батькові, зазначених в довідці. Дана постанова поширюється тільки на офіційно зареєстровані стосунки.

Якщо довідка відображає номер ліцензії медичного закладу, то копію ліцензії можна не надавати. Договір на надання мед. послуг надається за домовленістю з хворим.

Чеки і квитанції потрібні при наданні вирахування за покупку ліків. З ККМ чеків краще відразу зробити копію, так як вони швидко вицвітають.

Рецепти оформляються тільки на прохання клієнта у лікуючого лікаря. Для правильності заповнення варто перевірити дату. Вона не повинна бути пізніше, ніж зазначена дата в чеку або квитанції.

Копія свідоцтв про сімейний стан потрібна в разі отримання вирахування за хворого членом сім'ї. Довідка 2-ПДФО замовляється в бухгалтерії підприємства, де працює хворий. Для максимального вирахування варто надати довідки з усіх місць робіт.

Документи для скачування (безкоштовно)

Довідка 3-ПДФО заповнюється самостійно на підставі інформації з іншої документації. За невелику доплату цей документ можуть заповнити організації, що займаються юридичними послугами. Форма такої декларації щорічно публікується з новими поправками на офіційному ресурсі Федеральної Податкової Служби nalog.ru .

Надати всю раніше описану документацію можна особисто, поштою або через особистий кабінет громадянина, зобов'язується сплатити податки. Особисте відвідування краще запланувати заздалегідь, щоб записатися на прийом заздалегідь, щоб не стояти чергу. Для походу знадобитися взяти оригінал документів.

Пакет документів людина має право вислати по Пошті Росії, обумовивши повідомлення про отримання.

Терміни та вартість

Перевірка документації становить 3 місяці. Перерахування грошової компенсації ще витрачає 1 місяць.

Додаткові витрати зажадає тільки відправка через Пошту Росії. Тут тарифікація буде залежати від обраної послуги з додатковими опціями.

обмеження

Для звичайних громадян відрахування відбуваються наступним чином:

  1. Отримати можна тільки суму 13%, але не більше. Вираховується відсоток від заробітної плати.
  2. Максимальна сума компенсації не перевищує розміру 12 000 рублів, а повернути можливо тільки 13% від цієї суми, тобто 15 600 рублів.
  3. Є кілька сервісів, на які не поширюється компенсація.

Порядок заповнення декларації

Дана декларація має право заповнюватися від руки і тільки кульковою ручкою. Якщо в поля в декларації не вписана інформація, то тут ставиться прочерк. Заповнити документ будь-яка людина може дистанційно через інтернет.

Головні умови:

  1. Потрібно вказати рік, за який прораховується дохід людини, персоналізовані дані подав заяву (паспорт, ПІБ і номер ІК). Потрібно знайти тип доходу людини. Як цієї статті може виступити пенсія або заробітна плата.
  2. Далі заповнюються дані про роботодавця. У загальній сумі вказується цифра, прописана в довідці 2-ПДФО в пункті 5,1.
  3. Графа «База» - оподатковувана сума і далі утриману суму.
  4. Ставиться галочка навпроти виду вирахування - соціальний.

Формування документа завершується при вказівці видаткових операцій.

приклади розрахунку

Розрахувати податкове вирахування можливо за довідкою 3-ПДФО Розрахувати податкове вирахування можливо за довідкою 3-ПДФО. Заповнити документ можна як в паперовому вигляді, так і в електронному.

Приклад. Громадянин витратився на медичні послуги за формою простого лікування - 150 000 рублів. За довідкою 2-ПДФО дохід громадянина за цей же період часу склав 360 000 рублей, з них 46 800 - сплачений податок.

На підставі чинного законодавства людина має право зменшувати базу оподаткування на встановлений ліміт - 120 тисяч рублів. Повернення в цьому випадку складе:

120 000 * 13% / 100% = 15 600 руб.

Подати заявку на отримання вирахування він має право за три роки.

Якщо людина витратився на лікування по 1 коду і на лікування по 2 коду, то оподатковувана база буде дещо інша. Наприклад, якщо 1 код склав 130 000 рублей, а 2 код - 200 000 рублів, дохід громадянина за період 840 000 рублей, з них 109 200 сплаченого податку.

Відповідно до чинного законодавства людина має право:

120 000 + 200 000 = 320 000 руб.

До поверненню підлягає сума:

320 000 * 13% / 100% = 41 600 руб.

Ця сума значно менша прибуткового податку за звітний період.

Виходить, що перевірка з цієї нагоди складе не більше півроку, а кошти надійдуть на зазначені банківські реквізити фізичної особи на наступний місяць після розгляду.

Детальніше про отримання податкового вирахування можна дізнатися з даної передачі.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online