Податкові відрахування при будівництві будинку, як отримати

  1. Основні моменти
  2. Відрахування при будівництві будинку своїми руками
  3. Повернення прибуткового податку при будівництві котеджу
  4. Чи зберігається пільга, якщо за чеки родич платив
  5. Пільги при будівництві будинку чоловіка на землі дружини
  6. Термін давності вирахування при будівництві будинку
  7. варіанти відшкодування
  8. Особливості оподаткування для пенсіонерів
  9. Що робити, якщо не збереглося чеків
  10. підсумок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Стаття розповідає, як отримати податкове вирахування при будівництві будинку, роз'яснює тонкощі законодавства. Стаття розповідає, як отримати податкове вирахування при будівництві будинку, роз'яснює тонкощі законодавства

Основні моменти

Будівництво власного будинку обходиться недешево. Тому громадяни можуть відшкодувати витрати на будівництво. Якщо оформлялася іпотека, то також компенсуються витрати на оплату іпотечного кредиту і рефінансування заборгованості.

Відшкодування зробити можна зі свого ПДФ. Права на пільгу отримують лише ті громадяни, які справно платять зі своєї зарплати в бюджет РФ податки.

Не завжди покладається відшкодування. Якщо будова підходить для проживання і прописки, то податок повернуть. Коли для проживання будова не годиться, то можна не морочитися збиранням документації для ИФНС. Все одно в наданні пільги буде відмовлено.

Є ще й інші приводи для відмови:

  1. Угода укладена між близькими родичами. Наприклад, син набуває у своїй матері будинок, або дружина укладає угоду з чоловіком.
  2. Чи не відшкодовуються кошти, отримані в якості державної підтримки (маткапітал).
  3. Одна сторона угоди залежить від іншої. Наприклад, знаходяться в посадовому підпорядкуванні на роботі.

До речі, якщо використовувався маткапітал, то частина коштів повернути все-таки можна - це власні витрати.

Відрахування при будівництві будинку своїми руками

Куплений чи будинок або побудована квартира, значення не має. Понад 260 тис. Рублів все одно не повернуть. Максимальна сума, яка приймається для розрахунків, становить 2 млн руб.

Коли сума витрат не перевищує 2 млн руб., То повернення буде здійснено з такої суми, яку зможе підтвердити громадянин.

Повернення прибуткового податку при будівництві котеджу

Власних коштів не завжди вистачає, щоб побудувати котедж і оплатити покупку землі Власних коштів не завжди вистачає, щоб побудувати котедж і оплатити покупку землі. Тому оформляється іпотека. Окремо здійснюється повернення коштів, спрямованих на погашення іпотечного кредиту. Якщо вирішити потрібно, як отримати податкове вирахування при будівництві будинку, то обов'язково доведеться довідки збирати. Знадобиться договір, укладений з фінустановою, а також довідка про сплату відсотків по іпотеці.

При підписанні договору з кредитною організацією, бажано уважно ознайомитися з текстом документа. Дається зараз податкове вирахування при будівництві будинку в 2019 році, якщо позика має цільове призначення: придбання або будівництво будинку. Такі роз'яснення дає Мінфін (лист № 03-04-05 / 7-535).

Приклад. Дроздов вирішив побудувати будинок. Але грошей у нього не вистачало, тому він звернувся в банк, взяв споживчий кредит. Далі Дроздов звернувся в фіскальне відомство для отримання пільги. Але отримав відмову. Обгрунтування: метою позики не є будівництво житла.

Чи зберігається пільга, якщо за чеки родич платив

Загальне правило просте: повернення прибуткового податку при будівництві будинку здійснюється, якщо є платіжні документи: чеки, квитанції про оплату. Але як бути, якщо витрати ніс родич або інша людина? Є два варіанти вирішення проблеми:

  1. Оформити довіреність на проведення платежів за договором;
  2. Скласти договір позики. Оформити оплату будівельних робіт як повернення грошових коштів за угодою позики.

Суть складання документів зводиться до доведенню того, що платник податків сплатив будівельні роботи.

Пільги при будівництві будинку чоловіка на землі дружини

Якщо будинок чоловік і дружина побудували, то для отримання майнового відрахування потрібно підтвердити перелік витрат Якщо будинок чоловік і дружина побудували, то для отримання майнового відрахування потрібно підтвердити перелік витрат. Право на пільгу отримують чоловік і дружина. Вони можуть вирішити між собою, в якому розмірі зробити відрахування.

Закінчення будівельних робіт підтверджується документами та випискою з ЕГРН. Для отримання вирахування на будівництво будинку потрібно заяву написати, де уточнити, хто зі сторін на що претендує.

Коли чоловік працює, а дружина - ні, то вона може відмовитися від своєї пільги на користь свого чоловіка. Відповідно, пишеться в заяві, що чоловік отримає пільгу 100%, а дружина - 0%.

Термін давності вирахування при будівництві будинку

Більше податків, ніж платить громадянин, назад він вже не отримає. Так, якщо за рік сплачено ПДФО в 50 тис. Рублів, то стільки ж йому повернуть.

Тому отримання всіх коштів розтягнеться на довгий термін. Знову доведеться звертатися в фіскальне відомство, подавати заяву і підтверджуючу документацію.

Таким чином, податкові переваги реалізуються не відразу, весь процес в цьому відношенні може тривати кілька років.

Відсутні вказівки про терміні звернення, щоб повернути прибутковий податок.

Важливо! Саме право на податкове вирахування при самостійному будівництві будинку з'являється після реєстрації права володіння. Перед тим, як стати власником будинку, теж доводиться нести витрати, але компенсація видається тільки після реєстрації в Росреестра.

варіанти відшкодування

Є кілька варіантів, як отримати майнове відрахування при будівництві свого будинку: Є кілька варіантів, як отримати майнове відрахування при будівництві свого будинку:

  • самостійно представити документацію співробітникам ИФНС;
  • зробити оформлення у роботодавця.

Відразу витрати на будівництво будинку не відшкодовуються. Три місяці йде на перевірку документів, ще один місяць буде потрібно для перерахування коштів на рахунок платника податків.

Якщо оформлення робить роботодавець, то просто з заробітної плати не робляться утримання. Протягом року працівник отримує свою зарплату, з якої немає перерахувань податку.

Особливості оподаткування для пенсіонерів

Новосели-пенсіонери також можуть 13% повернути. З працюючими пенсіонерами все зрозуміло. Вони пенсію і заробітну плату отримують. Із зарплати виробляється утримання ПДФО. А як робиться повернення для непрацюючих пенсіонерів?

На будівництво житлового будинку може отримати відшкодування пенсіонер. Для цього відшкодування робиться з доходу за три роки, що передують виходу на пенсію.

Приклад. Сергєєв В.М. - пенсіонер і не працює. Він побудував і оформив права на котедж в Московській області в 2016 році. На наступний рік він звернувся за отриманням компенсації до співробітників фіскального відомства. Відрахування для пенсіонера робиться з доходу, отриманого в 2015, 2014 і 2013 роках.

Що робити, якщо не збереглося чеків

Якщо своїми руками споруда зроблена, то потрібно відразу зберегти інформацію про платіжні документи: Якщо своїми руками споруда зроблена, то потрібно відразу зберегти інформацію про платіжні документи:

  • чеки про оплату будівельних матеріалів;
  • договори на оплату будівельних і ремонтних робіт;
  • розписки від громадян, які виконували роботи за наймом.

Нерухомість будується не за один день, тому збором документів про витрати, що дають податкові відрахування на будівництво бажано займатися відразу.

При будівництві робиться обробка, на неї також багато коштів йде. Тому про оплату оздоблювальних матеріалів також потрібно інспекторам відзвітувати.

Стає проблемою, як отримати податкове вирахування за будівництво власного будинку, якщо чеки загубилися.

Якщо немає підтверджуючих документів, то і відшкодування не буде.

2 способи, як довести витрати:

  • замовити виписку з банківської картки;
  • замовити дублікат квитанцій в магазині.

За недобудовану будівлю також мають пільги. Розмір повернутого податку від витрат залежить.

підсумок

За побудований приватний будинок можна повернути податок. Терміну давності для звернення до ИФНС немає.
При будівництві будинку потрібно зберігати платіжні документи, інакше податок не повернуть. Має сенс скласти список витрат на будівництво і обробку приватного будинку. Від розміру витрат залежить розмір відшкодованого податку. Оформити відрахування при будівництві можна у роботодавця або повертаємо в податкову службу.

Але як бути, якщо витрати ніс родич або інша людина?
А як робиться повернення для непрацюючих пенсіонерів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online