Податкові відрахування на будівництво житлового будинку

  1. Включення витрат у розрахунок
  2. Коли реалізується право?
  3. Документи при оформленні
  4. Про розміри компенсації

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Податкові відрахування при будівництві будинку гарантований платникам податків Податковим кодексом Російської Федерації, який має на увазі не тільки повернення частини витрачених коштів на сам процес будівництва, але також гроші, витрачені на витрати, пов'язані з кредитом або іпотекою.

Відповідно до російського законодавства, майновий повернення прибуткового податку в розмірі 13%, що стосується житлового будинку, можна отримати при:

Подавати документи і заяву у Федеральну податкову службу можна лише після того, як будівництво житлового будинку буде повністю завершено і у його власника буде на руках готове свідоцтво прав власності на нього. Також знадобляться всі наявні документи, які свідчитимуть про понесені в процесі витратах.

Включення витрат у розрахунок

Перед тим, як складати заяву і готувати документи, необхідно знати, які витрати береться компенсувати держава.

Витрати включені в повернення Витрати, які не включені

  • Купівля ділянки землі під індивідуальне житлове будівництво;
  • Купівля житлового будинку, будівництво якого не завершено;
  • Придбання оздоблювального і будівельного матеріалу;
  • Витрати, які пов'язані з будівництвом житлового будинку;
  • Витрати по складанню проектів і кошторису;
  • Підключення інженерних систем комунікацій
  • Перепланування готового житлового будинку;
  • Реконструкція завершеного будівництва (прибудови, додаткові поверхи);
  • Установка санітарної техніки, душових кабін, газового обладнання;
  • Додаткові нежитлові будівлі і споруди (гараж, паркан, сарай, лазня, інше)

До того, як звернутися до територіального органу Федеральної податкової служби, потрібно правильно оформити і зібрати всі необхідні документи, які будуть додаватися до заяви. Всі чеки, квитанції, договору, розписки та інші фінансові папери в обов'язковому порядку зберігаються.

Коли реалізується право?

Право на повернення   майнового відрахування   , Коли мова стосується будівництва житлового будинку, на законодавчому рівні надається кожному платнику податків з моменту оформлення прав власності на даний об'єкт нерухомості Право на повернення майнового відрахування , Коли мова стосується будівництва житлового будинку, на законодавчому рівні надається кожному платнику податків з моменту оформлення прав власності на даний об'єкт нерухомості. При цьому в обов'язки державних органів не входить піклування платниками податків, тому останні повинні самі виявляти ініціативу, щоб отримати відшкодування частини витрачених коштів.

Важливо враховувати і період податкового року, згідно з яким при оформленні прав власності на нерухомість її власник може подати документи і заяву на повернення прибуткового вирахування на початку наступного року. Тобто, це має бути рік, наступний за тим, що зазначений у свідоцтві права власності.

Однак на тому ж законодавчому рівні не існує обмежувальних термінів на повернення належних 13%. Це означає, що заява та документи в ФНС власник може подавати і через кілька років після отримання права власності. Дозволено звертатися і пізніше, проте необхідно пам'ятати, що податковий орган при розрахунку суми податку буде брати лише останні три роки від дати звернення. Якщо цей період вже не буде охоплювати рік завершення будівництва, повернення буде відчутно меншою і часто зовсім недоцільним з боку витраченого часу і сил і на нього.

Документи при оформленні

Щоб повернути частину витрачених коштів на витрати будівництва, податкову службу у Вас можуть запитати такі документи, як:

При наявності кредиту, також потрібно буде докласти цільової банківський договір, довідки про утримання відсотків і квитанції про їх оплату. Державна компенсація прибуткового вирахування має на увазі під собою, в тому числі, і погашення відсотків по кредиту.

При необхідності в ФНС можуть законно вимагати свідоцтво про реєстрацію офіційного шлюбу, свідоцтва про народження дітей та інші документи, які стосуються співволодіння і часткової власності.

Про розміри компенсації

Говорячи про розміри компенсації на будівництво житлового будинку, можна відзначити, що розрахунок проводиться в загальному порядку, так само, як і прибутковий відрахування щодо інших нерухомих об'єктів Говорячи про розміри компенсації на будівництво житлового будинку, можна відзначити, що розрахунок проводиться в загальному порядку, так само, як і прибутковий відрахування щодо інших нерухомих об'єктів. У громадян є можливість повернути 13% від усіх витрат, однак ця сума має максимально допустимий обмеження в розмірі двох мільйонів рублів. Тобто, навіть якщо витрачено більше, держава бере до уваги тільки два мільйони.

Якщо взяти загальну формулу, сума в два мільйони множиться на 13% і вийшли в підсумку двісті шістдесят тисяч - це і є розмір компенсації від держави.

При цьому слід враховувати, що за один рік дозволено повернути лише ту суму, яка не перевищує розміри сплаченого за рік прибуткового податку. Це означає, що весь повернення частини коштів, що пішли на будівельні витрати, не завжди можна отримати відразу. Виплата часто затягується на кілька років.

Якщо в будівництві житлового будинку брали участі засоби, взяті в кредит, то у власника нерухомого об'єкта є можливість отримати відшкодування за сплаченими відсотками. Відносно них обмеження вже буде становити не два, а три мільйони рублів, тобто максимальною сумою компенсації майнового відрахування буде вже триста дев'яносто тисяч рублів.


Коли реалізується право?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online