Гарантійний лист про оплату заборгованості: зразок скачати

  1. Суть гарантії і коли вона подається У наш час в сучасному діловому світі між партнерами (організаціями,...
  2. зразки заяв

Суть гарантії і коли вона подається

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У наш час в сучасному діловому світі між партнерами (організаціями, індивідуальними підприємцями, фізичними особами) шикуються ділові відносини, засновані на товарно-грошовому обміні. Для впорядкування даних взаємин існує ділове листування, формою однієї з таких є гарантійні листи.

За своєю суттю гарантійний лист являє собою документ, що підтверджує виконання в майбутньому взятих на себе зобов'язань, таких як: оплата боргу, виконання робіт, надання послуг, постачання товарів і т. Д. Боржник може написати гарантійний лист, в якому запевнити в швидкої оплати наявної заборгованості в певні терміни.

Боржник може написати гарантійний лист, в якому запевнити в швидкої оплати наявної заборгованості в певні терміни

Гарантію часто використовують в претензійному (досудовому) порядку вирішення спорів. Коли борг утворився і є підстави подання позову до суду, але за допомогою гарантійних зобов'язань, відбувається так звана відстрочка платежу до певного терміну. Цей інструмент закріплений в статтях 619, 715, 723, 480 Цивільного кодексу РФ, які дають боржникові додатковий термін для усунення порушень умов договору (наприклад, умов про оплату).

Так в яких же випадках варто складати гарантійний лист? Це питання вирішується за угодою сторін. Одна зі сторін в обов'язковому порядку має право вимагати надати їм гарантійне зобов'язання (наприклад, коли поставка товарів здійснюється в кредит або не по передоплаті).

У більшості ж випадків, гарантії все-таки складаються при порушенні термінів виконання грошових зобов'язань, коли неплатник, намагаючись уникнути судового розгляду, направляє своєму кредитору даний документ. Також в частих випадках зазначена гарантія пишеться у відповідь на претензію про погашення боргу.

Наприклад, постачальник направляє на адресу покупця претензію з вимогою сплатити суму боргу з порушеного товару, із зазначенням того, що боржник у визначені договором терміни свої зобов'язання не виконав.

Чинним російським законодавством загальнообов'язкових вимог до складання та сутності гарантійного листа не передбачено, проте, вони мають юридичний характер.

Однак, правильно і кваліфіковано складати дані листи повинен вміти кожен ділова людина.

У даній статті передбачається розглянути особливості і правила складання (оформлення) гарантії з оплати заборгованості.

Основні вимоги

Складаючи цю обмежену гарантію, потрібно з повною відповідальністю і серйозністю підійти до написання його тексту. Його зміст має бути чітким і зрозумілим, мова діловим, без сленгових і жаргонних виразів. Вказуючи терміни, протягом яких зобов'язання будуть погашені, необхідно усвідомлювати свої матеріальні можливості. Адже в разі невиконання гарантії, ви можете понести збитки у вигляді судових витрат, пенні, штрафів.

Текст гарантійних листів в обов'язковому порядку повинен містити такі реквізити:

  1. Найменування організації, ПІБ особи - відправника.
  2. Реквізити відправника (ІПН, КПП).
  3. Юридично і фактична адреса відправника.
  4. Найменування організації, ПІБ особи, якій воно адресовано - одержувача листа.
  5. Вказівка ​​виду обставин або виклад всієї суті наданих адресату гарантій, терміни виконання, сума заборгованості (вказується прописом та цифрами), графік погашення заборгованості, номер і дату договору, за яким виник борг.
  6. Гербова печатка компанії-відправника. У тому випадку, якщо у укладача листа немає печатки (у фізичної особи або індивідуального підприємця), досить тільки його підпису.
  7. Наявність підпису керівництва і головного бухгалтера.
  8. Дата складання документа.

При написанні листа формулювання «гарантійний лист» не є принциповим повинна зустрічатися в тексті.

Буде також незайвим (і до того ж це викличе довіру з боку кредитора), якщо в листі будуть вказані штрафні санкції за невиконання зобов'язань в обумовлений термін.

Щоб якомога правильніше сформулювати суть запевнення, необхідно знати які формулювання найбільш чітко його відіб'ють.

завантажити

зразок гарантійного листа про оплату заборгованості в форматі MS Word.

Найбільш придатними будуть слова і вирази:

  • Гарантуємо.
  • Зобов'язуємося виплатити суму боргу.
  • Оплату в термін підтверджуємо.
  • Просимо вислати на нашу адресу післяплатою (вид гарантії).
  • Своєчасну оплату гарантуємо.
  • Справжнім даємо гарантію.

зразки заяв

Зразок гарантійного листа про оплату заборгованості Товариство з обмеженою відповідальністю «КОНТИНЕНТАЛЬ» ІПН 7535012226 ОГРН 1027201182972 Адреса: 672000, м Чита, вул. Леніна, д. 63Телефон / Факс: 8 (302-2) 35-88-63ІСХ. № 13 від 17.03.2016 р Генеральному директору ТОВ «Воліум» С.М. Григор'єву

ГАРАНТІЙНИЙ ЛИСТ

Цим листом зобов'язуємося погасити в термін до 15 червня 2016 року наявну заборгованість за договором поставки непродовольчих товарів № 132 / ТК від 20.01.2016 р по оплаті за поставлений товар в розмірі 123 466 (сто двадцять три тисячі чотириста шістдесят шість) гривень, з урахуванням ПДВ. Оплата буде проводиться рівними частинами щомісяця:

  • до 15.04.2016 р - 41 155 руб.
  • до 14.05.2016 р - 41 155 руб.
  • до 15.06.2016 р - 41 156 руб.

Генеральний директор __________________ О.М.. Іванов /

М.П.

Зразок № 2

Товариство з обмеженою відповідальністю «Рембуд» ІПН 7563012765ОГРН 1067204682975 Адреса: 674000, м Іркутськ, вул. Комсомольська, д. 89, оф. 75ІСХ. № 9 від 14.02.2016 р .____ Генеральному директору ВАТ «Теплострой» К.С. Михайлову

ЛИСТ ПРО ОПЛАТУ ЗАБОРГОВАНОСТІ

У зв'язку з важким фінансовим становищем на підприємстві через затримку фінансування з боку замовника, в даний час перед вашою організацією утворилася непередбачена заборгованість за договором субпідряду № 567/2015 від 17 листопада 2015 року в сумі 670 000 (шістсот сімдесят тисяч) рублів. У свою чергу гарантуємо, погашення боргу в повному обсязі в термін до 30 грудня 2016 р

У разі несплати в установлений строк буде здійснено виплату відсотків з розрахунку 1% від суми прострочених зобов'язань, за кожен день прострочення.

Директор _______________ В. Л. Соболєв

Головний бухгалтер _______________ І. В. Писарєва

Зразок № 3

Товариство з обмеженою відповідальністю «ТелеТрейд» ІПН 75470412735 свідоцтва про Державну реєстрацію 1068304682989 Адреса: 675000, м Саратов, вул. Радянська, д. 45-а, оф. 55 ИСХ. № 567 від 15.08.2015 р І.О. директору ЗАТ «ГІПРОЗЕМ» О.О. Светлакова

лист

У відповідь на вашу претензію від 13 серпня 2015 р № 434 повідомляємо наступне:

10.05.2014 р між нашою організацією та Вами був укладений договір оренди нежитлового приміщення № 678-56. Дійсно, згідно з актом звірки від 30.06.2015 р у нашій організації утворилася заборгованість по оплаті орендних платежів і комунальні послуги за червень і липень 2015 р сумі 60 000 рублів. У свою чергу, просимо вибачення за неналежне виконання взятих на себе зобов'язань (через блокування розрахункового рахунку податковою службою) і гарантуємо в термін до 30.09.2015 р погасити всю заборгованість, що утворилася в повному розмірі. Також гарантуємо в майбутньому не порушувати умови укладеного між нами договору.

Директор ______________ / В.І. Іванов /

Так в яких же випадках варто складати гарантійний лист?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online