Підвищення пенсійного віку може обійти стороною працівників Крайньої Півночі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні, 14 червня, уряд обговорить реформу пенсійної системи в Росії, а також може внести в Держдуму РФ законопроект про підвищення пенсійного віку для чоловіків до 65 років і для жінок - до 63 років.

За останніми даними, уряд запропонує підвищувати пенсійний вік з 2019 року по році в рік, як це пропонував міністерство фінансів. За деякими даними, під час обговорення законопроекту в Держдумі чиновники можуть піти на поступки по темпу підвищення, а можливо, частково за підсумковим пенсійного віку.

Важлива новина для тих, хто виходить на пенсію достроково. Що працюють на шкідливих підприємствах і в складних кліматичних умовах, а також військовим, пенсійний вік міняти поки не планують, повідомили журналістам в уряді. За розрахунками наукового співробітника НДФІ Мінфіну Тетяни Омельчук, пенсії досрочнікам становлять лише 5-6% від всіх страхових пенсій, цей обсяг некритичний для пенсійної системи.

Тим часом в уряді продовжують обговорювати розширення пільг для жінок і питання, що робити з пільговими пенсіями по вислузі років, які зараз отримують вчителі і лікарі. Також передбачається варіант, за яким ті, хто захоче вийти на пенсію раніше встановленого терміну, зможуть отримувати її, але із знижуючим коефіцієнтом.

Нагадаємо, в даний час пенсія у зв'язку з роботою на Крайній Півночі встановлюється: чоловікам - після досягнення 55 років і жінкам - після досягнення 50 років, якщо вони пропрацювали не менше 15 календарних років в районах Крайньої Півночі або не менше 20 календарних років в місцевостях, прирівняних до районів Крайньої Півночі, і мають загальний трудовий стаж відповідно не менше 25 і 20 років.

За даними соціологів, переважна більшість росіян (92%) не схвалюють ініціативу уряду про збільшення пенсійного віку до 65 років для чоловіків і до 63 років для жінок.


Рейтинг новини:




BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online