Пенсійна реформа МВС в 2018-2019 роках: останні новини про вислугою

  1. Останні новини про пенсійну реформу в МВС
  2. Перспективи проведення реформи: основні положення
  3. Інші наслідки соціальної реформи

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Майбутня пенсійна реформа неодмінно торкнеться всі верстви суспільства, вона зачіпає не тільки співробітників цивільних спеціальностей, а й пенсіонерів силових відомств. Передбачається, що пенсійна реформа МВС призведе до збільшення необхідної вислуги років для виходу на пенсію, а також до скасування деяких пільг, які дозволяють силовикам рано виходити на пенсію, після чого продовжувати працювати в інших галузях. Поки проект знаходиться тільки в стадії розробки і розгляду, реально прийнятих рішень ще немає.

Поки проект знаходиться тільки в стадії розробки і розгляду, реально прийнятих рішень ще немає

Останні новини про пенсійну реформу в МВС

Згідно останніх новин, пенсійна реформа в МВС в 2018 році повинна привести до індексації пенсій на 7-9%. Однак при цьому передбачається скасувати пільговий стаж вислуги років: якщо поки для виходу на пенсію досить послужити тільки 20 років, то цей період пропонується збільшити до 25 років. Через це значно скоротяться витрати міністерства на виплати пенсіонерам, а цінні досвідчені кадри будуть довше залишатися на службі.

Однак пенсійна реформа в МВС переслідує головну мету - тотальна економія бюджетних коштів та оптимізація всіх процесів в силових відомствах. З року в рік ведуться розмови про надто роздутий штаті управлінського апарату, нескінченної паперової тяганини і відсутності механізмів автоматизації. Зараз силова структура планує відмовитися від відомчих закладів охорони здоров'я, зробити криміналістів цивільними фахівцями і об'єднати цілий ряд відомств, щоб зменшити кількість персоналу, що управляє.

Пенсійна реформа, незважаючи на збільшення пенсії, дозволить скоротити кількість пенсіонерів завдяки більш пізнього виходу на пенсію. Ця пропозиція викликала гостру негативну реакцію силовиків, і зараз воно знаходиться тільки на стадії обговорення.

Перспективи проведення реформи: основні положення

Однією з причин проведення пенсійної реформи називають фінансову кризу, що торкнулася всі верстви економіки. Через це уряд змушений шукати шляхи економії бюджетних коштів, і один із способів заощадити - продовжити вислугу років для працівників силових відомств. Її передбачається збільшувати в кілька етапів:

  1. Пенсійна реформа в МВС в 2018 році, вона може розтягнутися до 2019 року. Передбачається збільшення терміну вислуги на 5 років, тобто на цілу чверть до початкового терміну. В результаті отримати пенсію від силового відомства можна буде, тільки прослуживши не менше 25 років.
  2. З 2025 року передбачається проведення другого етапу реформи зі збільшенням вислуги до 30 років. Поки цей проект тільки на стадії розробки, але, судячи з загальної тенденції, він цілком може бути реалізований.

Завдяки зменшенню кількості людей, що виходять на пільгову пенсію, вдасться заощадити кошти на індексацію виплат. Це дозволить пенсіонерам отримати істотну надбавку в розмірі до 9%, що частково компенсує соціальну напруженість.

Інші наслідки соціальної реформи

Після проведення реформи військові пенсіонери МО МВС РФ можуть втратити ще частина дуже важливих пільг. Наприклад, їм може бути відмовлено в лікуванні в відомчих установах охорони здоров'я. Клініки і поліклініки МВС можуть бути переведені у відання Міністерства охорони здоров'я, і ​​пацієнти будуть отримувати лікування на загальних підставах за полісами обов'язкового і добровільного медичного страхування. Це може не кращим чином позначитися на якості обслуговування і на доступності медичної допомоги з урахуванням загальної ситуації в російському охороні здоров'я.

Також їм стане менш доступним санаторно-курортне лікування, отримання ліків та інші послуги, які до цього частково курирувалися керівництвом силового відомства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online