Розташування Будинки на ділянці. Генплан? | Будівельний Блог Шлях Додому Олександр Терехов

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вітаю вас, мої Читачі і Глядачі будівельного Блогу Шлях Додому Вітаю вас, мої Читачі і Глядачі будівельного Блогу "Шлях Додому"! Сьогодні поговоримо про те, як правильно розташувати Будинок на ділянці. Ця тема тісно перетинається з іншим топиком «Розташування приміщень в будинку, в залежності від сторін світу?» . Генплан - це продовження цієї теми.

Сьогодні я буду говорити про норми України. Але все принципи, про які я буду сьогодні говорити, застосовні і до інших країн СНД. Тому що наші нормативи все засновані на радянській базі. Були, звичайно, деякі зміни за останні 20 років, але рамки вимог в різних країнах, в принципі, однакові. Варіюватися можуть тільки якісь дрібниці. Тому влаштовуйтеся зручніше, слухайте про що я розповідаю, але все ж уточнюйте деякі моменти в нормах країни, в якій проживаєте.

Багато хто вважає, що генплан - це більше ставитися до ландшафтного дизайну. Але насправді поняття генерального плану ставитися до архітектора. Завдання архітектора - розташувати будинок так, щоб він відповідав нормам і вимогам ДБН. Також є загальнодержавні вимоги, а також місцеві нормативи. Все це архітектор повинен враховувати під час проектування.
Хочу звернути увагу, що всі пункти по техніці безпеки написані чиєюсь життям. Головне завдання будь-якого архітектурного будівельного нормативу - захист клієнта від будівельника.

3:25 Завдання архітектора
7:25 ДБН Садибна забудова
13:05 Пожежна безпека об'єктів будівництва
15:05 Можливі варіанти генпланів

питання користувачів

25:40 У чому причина на ваш погляд такого жорсткого регулювання державою (Україна) всіх цих відстаней для приватного будівництва?
27:48 Хто виконує генплан?
28:12 Відстань госпбудівель (вуличного туалету, лазні) від забору сусіда і від свого будинку?

З повагою, Олександр Терехов

  • Стіна в одну цеглину для одноповерхового будинку, плюси і мінуси? - (4 Коментарів)
  • Розташування приміщень в будинку, в залежності від сторін світу? - (Коментарів)
  • Захист будинку від радону. Чи завжди в приватному будинку слід передбачати заходи і які. - (Коментарів)
  • Який: одно-, двоповерховий, мансардний будинок дешевше в будівництві? - (Коментарів)
  • Будинки на виріст, особливості рішень. мінімізація витрат - (Коментарів)
  • Хто виконує генплан?
    Відстань госпбудівель (вуличного туалету, лазні) від забору сусіда і від свого будинку?
    BIKINIKA.com.ua
    Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

    We have 4 guests online