Беріть калькулятор: скільки доведеться тепер платити за квартиру »Новини України || Вести-UA

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Чи допоможе субсидія не протягнути ноги?

Вартість квартплати залежить від площі квартири. Наприклад, власникам квартири в 30 квадратів в Києві до підвищення доводилося платити в середньому 94,2 гривні, а після підвищення - 174 гривні до 20-го числа і 192 гривні - після.

Власники квартири в 70 квадратів до підвищення квартплати платили 220 гривень, а після підвищення заплатять вже близько 400 гривень (або 448 гривень, якщо заплатити після 20-го числа), пише сьогодні .

Відзначимо, субсидія покриває, в тому числі, витрати на обслуговування будинку та прибудинкової території. Правда, в столиці найвищі в Україні середні пенсії і зарплати, тому "знижку" тут оформили всього 20% домогосподарств. Решта 80% киян сплачують за комуналку повну ціну.

Єдиний спосіб платити за квартплату менше - створити ОСББ і вибирати ту керуючу компанія, яка пропонує більш вигідні ціни. Правда, як каже Юлія Грамотна, у приватних ЖЕКів тарифи навіть вище комунальних - більше восьми гривень за квадратний метр. Крім того, згідно з чинним законом мешканці багатоповерхівки зможуть об'єднатися і управляти своїм будинком - найняти двірника, слюсаря, укласти договір на вивезення сміття і збирати гроші на капітальні та аварійні ремонти.

Будинок може прийняти рішення, що послуги двірника вони оплачувати не будуть. Тоді з тарифу цю складову виключить, правда, утримувати будинок і територію навколо нього все одно доведеться. Мешканці будуть змушені або ж прибирати самостійно, або найняти двірника за свій рахунок. "В ОСББ існують внески, які узгоджуються на загальних зборах, після надання Правлінням ОСББ на обговорення власників кошторису витрат. Тобто власники квартир і нежитлових приміщень в будинку самі вибирають за що і скільки вони готові платити. Державні органи не мають права втручатися в діяльність ОСББ ", - пояснила начальник управління розвитку ЖКГ департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Віра Радченко.

Нагадаємо, це не єдине подорожчання комунальних послуг. В кінці травня також подорожчала холодна і гаряча вода в деяких містах України. Тариф на водопостачання кожне підприємство розраховує для себе самостійно. У вартість послуги входять зарплати, електроенергія (з її допомогою працюють насоси), ремонт, податки, амортизація і т.д. Тариф "Київводоканалу" виріс з 13,77 до 15,79 гривень за куб.


Читайте, дивіться ...


Чи допоможе субсидія не протягнути ноги?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online