Як отримати сертифікат на материнський капітал: способи подачі заяви і терміни видачі.

  1. Що потрібно знати претендентам на держпідтримку?
  2. Куди звертатися для оформлення права на мат. капітал
  3. необхідні формальності
  4. Як довго доведеться чекати документ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Крім неймовірного щастя, яке дарує поява в родині дитини, батькам доводиться мати справу з численними фінансовими витратами. Якщо дітей двоє і більше, то ви можете розраховувати на допомогу з боку держави, причому рідні або усиновлені у вас діти, значення не має. Природно, щоб зрозуміти хто має право на материнський капітал , Необхідно розуміти, як отримати сертифікат на материнський капітал і який порядок отримання материнського капіталу . Значення має все: Крім неймовірного щастя, яке дарує поява в родині дитини, батькам доводиться мати справу з численними фінансовими витратами

  • порядок дій;
  • необхідні документи;
  • вимоги до заявників;
  • способи звернення до федеральної влади;
  • сума, на яку можна розраховувати.

Ретельна підготовка допоможе заощадити масу часу і зусиль, а також зведе до мінімуму ймовірність відмови через наявність незаповнених граф в бланку заяви або відсутності чогось з того, що потрібно для отримання сертифікату на материнський капітал.

Необхідно розуміти, що федеральна програма передбачає цільове використання коштів (можна витратити материнський капітал на навчання , Покупку житла, догляд за дитиною-інвалідом і т.д.). При цьому те, що вам вдасться отримати сертифікат, не дає автоматичного права розпоряджатися грошима - для цього буде потрібно звертатися до влади окремо.

Давайте докладніше розглянемо, які умови отримання материнського капіталу в 2018 році ?

Що потрібно знати претендентам на держпідтримку?

Основне, що необхідно знати всім, кого цікавить подача заяви на отримання материнського капіталу і збір документів, - це те, що на держпідтримку може претендувати обмежене коло осіб. Крім матерів, які мають громадянство Росії на момент усиновлення або народження другого і наступних дітей, в категорію отримувачів входять:

  • самі діти, якщо обоє батьків загинули (даний факт буде потрібно підтвердити документально) або були позбавлені своїх прав з тих чи інших причин;
  • батьки, які самі виховують дітей внаслідок смерті, засудження або позбавлення прав матері.

Хоча можливість подачі документів і видачі сертифікатів на материнський капітал можлива в будь-який час, отримати грошові кошти можна тільки в тому випадку, якщо у сина або дочки є російське громадянство, і він або вона народжені не раніше 2007 року.

На окрему увагу заслуговує питання індексації материнського капіталу в 2018 році . Останній раз суму виплат переглядали у 2015 році, і з тих пір розмір мат. допомоги становить 453 026 рублів (тобто є фіксованим). Разом з тим, програми в регіонах дозволяють отримати різні суми, так що даний нюанс потрібно уточнити в місцевих відділеннях ПФР. Нерідко батьків цікавить, індексується чи материнський капітал після отримання сертифіката при подачі заявки на допомогу в рамках регіональної програми. Законом така можливість не передбачається, тому краще отримати гроші якомога раніше, оскільки інакше вони знеціняться. До речі, ви знали, що материнський капітал заморозили до 2020 року?

До речі, корисно дізнатися, які потрібні документи для отримання регіонального материнського капіталу ?

Куди звертатися для оформлення права на мат. капітал

як і   де оформити материнський капітал як і де оформити материнський капітал ? Безумовно, мати уявлення про те, які документи для отримання сертифіката материнського капіталу потрібні і як проходить процес розв'язання формальностей, дуже важливо. Але не менше значення має розуміння того, що собою являє цей документ. Поширеною помилкою є те, що він дозволяє розпоряджатися грошима. Дійсно, якщо його не отримати, то використання коштів буде неможливо, а в цілому - це іменний цінний папір з особистою інформацією про власника і величиною наданого державою капіталу в рамках федеральної (або регіональної) програми підтримки.

Читайте докладніше, який порядок оформлення виплати з материнського капіталу ?

Згідно із законом, єдиний орган, який має право приймати рішення про видачу сертифіката, - це Пенсійний Фонд Росії. Для оптимізації перевірки поданих документів на материнський капітал і контролю існує спеціальний реєстр. Але хоча ставлять печатки (як звичайні, так і електронні) уповноважені представники ПФР, є різні варіанти того, як і де отримати сертифікат на материнський капітал. Традиційний спосіб - шляхом особистого звернення з відповідною заявою до територіального відділення Пенсійного фонду за місцем прописки або фактичного проживання. Також можна:

  • скористатися послугами багатофункціонального центру за умови наявності між ним і регіональним ПФР офіційної угоди про делегування повноважень;
  • відправити запит поштою;
  • за допомогою особистого кабінету на офіційному сайті Пенсійного фонду;
  • за допомогою порталу єдиних державних послуг.

До речі, корисно дізнатися, продовжать материнський капітал після 2018 року і чи будуть проводиться виплати?

У перших двох випадках замість одержувача написати заяву може уповноважена ним особа за умови наявності у нього оригіналу довіреності. Отримати готовий сертифікат можна через МФЦ, у відділенні ПФР, поштою або в електронному вигляді - як і де ви його зможете отримати, залежить від того, яким чином і в який орган ви подавали заявку, а також від ваших персональних переваг.

До речі, можна зробити оформлення материнського капіталу через держпослуги , Не витрачаючи при цьому нерви і час.

необхідні формальності

Список того, що буде потрібно надати, щоб підтвердити свої законні права на фінансову підтримку від держави, складається з обов'язкових і додаткових паперів. В першу категорію входять свідоцтва про народження дітей, паспорт, заяву, свідоцтво про усиновлення (якщо дитина не рідний). Крім того, до переліку необхідного можуть увійти документи, що підтверджують припинення прав щодо дитини одного з батьків, наприклад, рішення суду, свідоцтво про смерть і т.д. Скільки б дітей у вас не було, гроші держава надає лише один раз. До речі, корисно дізнатися, навіщо необхідно нотаріальне зобов'язання по материнському капіталу .

Як довго доведеться чекати документ

Терміни отримання материнського капіталу бувають різними в залежності від завантаженості регіонального ПФР і специфіки ситуації, наприклад, заяви батьків розглядаються довше, так як потрібно отримати підтвердження загибелі або засудження матері. Відповідно до законодавства, у влади є максимум місяць на ухвалення рішення, після чого про нього повідомляють заявнику протягом 5 днів.

Корисно дізнатися, як оформити материнський капітал за третю дитину в 2018 році і які зміни торкнулися щодо виплати коштів?

Що потрібно знати претендентам на держпідтримку?
Що потрібно знати претендентам на держпідтримку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online