Як отримати ліцензію охоронця

  1. Що необхідно для отримання ліцензії?
  2. Навчання на охоронця
  3. Отримання ліцензії в ЛРО
  4. Вартість отримання дозволу на роботу в охорону
  5. Кому не стати охоронцем?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua


Якщо ви вирішили стати працівником одного з охоронних підприємств, то повинні знати, що перш ніж приступити до пошуку роботи, необхідно отримати ліцензію охоронця. Цей документ є обов'язковим при влаштуванні на роботі. Будь-яка приватна охоронна організація вимагатиме його у вас, так як без нього співпрацю з вами буде порушенням закону.

зміст:

Що необхідно для отримання ліцензії?

Якщо ви вирішили стати працівником одного з охоронних підприємств, то повинні знати, що перш ніж приступити до пошуку роботи, необхідно отримати ліцензію охоронця

Зразок посвідчення приватного охоронця

  1. Проходження медкомісії в поліклініці за місцем прописки за формою 046-1. Така медична довідка видається на отримання дозволу володіти зброєю .
  2. Пройти навчання в спеціальному навчальному закладі.
  3. Визначитися з отриманням бажаного розряду, наприклад, четвертий розряд дозволяє використання гумових палиць, наручників, тобто спецзасобів, а власники шостого розряду можуть застосовувати вогнепальну зброю.

Навчання на охоронця

Набути право трудиться сек'юріті можливо тільки після проходження навчального курсу. Це можна зробити в комерційному навчальному спеціальному центрі. Навчальний заклад обов'язково повинно мати дозвіл на проведення навчання і кваліфікаційних іспитів. Вартість курсів може коштувати від 7 до 14 тисяч рублів. Вчитися доведеться близько 2 місяців, а потім потрібно здати два іспити:

  • внутрішній;
  • за участю працівника ліцензійного центру.

Якщо ви хочете заощадити на навчанні, можна оправитися в центр зайнятості і попросити напрямок. У центрі зайнятості постійно проводять перекваліфікацію безробітних людей.

Після завершення курсів та здачі іспиту, перед вами постане питання, де отримати ліцензію охоронця, так як в навчальному центрі вам видадуть тільки свідоцтво, яке підтверджує проходження курсів, а також документ, що свідчить про присвоєння кваліфікації приватного охоронця.

Отримання ліцензії в ЛРО

Видачею ліцензій займається ліцензійно-дозвільний відділ. Перед тим як туди вирушити, крім меддовідки і свідоцтв, отриманих після навчання, з собою потрібно взяти:

  • паспорт;
  • дві фотографії 4х6 см;
  • довідку з психоневрологічного диспансеру;
  • довідку від нарколога.

Крім цього, потрібно буде заповнити заяву та отримати направлення на дактилоскопію. Дана процедура є обов'язковою. При заповненні форми будьте уважні, оскільки помилки або помилки можуть стати причиною відмови ЛРО у видачі дозвільного документа.

Поправляючи на дактилоскопію, прихопіть з собою мило, так як руки буде відмити непросто. Імовірність того, що в відділенні знайдеться мило або інший миючий засіб дуже мала. Вам дуже пощастить, якщо там буде гаряча вода.

Коли всі документи зібрані, їх необхідно подати в ЛРО, щоб завершити розпочату справу, повністю знаючи вже, як можна отримати ліцензію охоронця. Зазвичай подане вами заяву перебувати на розгляді протягом 10 днів. Потім співробітники відділу в письмовому вигляді повідомляють вас про прийняте рішення. Якщо ваша заява схвалено, то потрібно буде заплатити держмито.

Вартість отримання дозволу на роботу в охорону

Якщо ви плануєте почати працювати в охоронному агентстві, то, напевно, замислювалися над тим, скільки буде коштувати отримати ліцензію охоронця. Вам необхідно буде заплатити за:

  1. Навчання.
  2. Медичні довідки, в тому числі і від нарколога і з психоневрологічного диспансеру.
  3. Держмито.
  4. Оформлення документів.

Часто можна зустріти оголошення, де пропонують купити свідоцтво про закінчення навчання та ліцензію. Зв'язуватися з такими незаконними компаніями не потрібно, так як це може для вас бути небезпечно. При першій перевірці буде виявлено, що це просто папірці. В цьому випадку може загрожувати навіть тюремне ув'язнення.

Кому не стати охоронцем?

Мати право легально працювати приватним охоронцем можуть не всі бажаючі Мати право легально працювати приватним охоронцем можуть не всі бажаючі. Робота в охороні, під забороною, якщо:

  • немає 18 років;
  • є судимість;
  • не пройдена медкомісія або є захворювання, наявність яких забороняє допуск до охоронної діяльності;
  • анульовано попередній дозвіл через численні адміністративні чи інші порушення правопорядку;
  • людина визнаний недієздатним, або ж має обмежені можливості;
  • не пройдена спеціальна підготовка;
  • не пройдена дактилоскопічна експертиза.

Крім цього, до цієї категорії потрапляють колишні працівники правоохоронних органів, що були звільнені за часте порушення дисципліни, перевищення своїх повноважень, профнепридатність. Не допускаються до роботи в охороні люди, що були визнані в результаті перевірки, небезпечними для суспільства.

Дізнавшись, як отримати ліцензію охоронця, ви переконалися, що в цьому немає нічого складного. Якщо ви не потрапляєте під категорію людей, заняття яким охоронною діяльністю заборонено, то стати володарем дозволу не буде проблемою, хот і доведеться витратити свій час і гроші.

Також не забувайте, що наявність ліцензії ви періодично змушені будете підтверджувати свою кваліфікацію. Зазвичай дані перевірки проводять ЧОП або ЧОО. Після отримання дозвільних документів не варто розслаблятися, необхідно постійно підтримувати себе в формі, добре володіти не тільки практичними, але і теоретичними знаннями.

За вашій темі варто прочитати:

Що необхідно для отримання ліцензії?
Кому не стати охоронцем?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online