У Самарканді створено інститут ветеринарної медицини

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото з сайту Pixabay.com

У Самарканді створено новий вищий навчальний заклад - інститут ветеринарної медицини. Про це повідомляє міністерство юстиції Узбекистану в своєму Telegram-каналі .

Новий вуз був створений на базі Самаркандського сільськогосподарського інституту і разом з академічним ліцеєм при ньому увійшов в структуру міністерства вищої і середньої освіти. Сільськогосподарський інститут є підвідомчій організацією міністерства сільського та водного господарства.

У 2018-2019 навчальному році ветеринарний інститут прийме 800 осіб на ступінь бакалавра. З них 275 осіб навчатимуться на бюджетних місцях, 525 - на платних. На ступінь магістра будуть прийняті 50 осіб, всі вони будуть навчатися повністю за рахунок державного гранту.

Створення ветеринарного інституту є одним із заходів щодо вдосконалення роботи ветеринарної служби в країні. У червні 2017 року указом президента був створений Держкомітет ветеринарної медицини, який фактично має статус міністерства: глава комітету і його заступники призначаються безпосередньо президентом. Тим же указом було створено Республіканський центр діагностики хвороб тварин та безпеки продовольства і Науковий центр по контролю якості і обігу ветеринарних ліків і кормових добавок.

Узбекистан розпочав тісну співпрацю з Всесвітньою організацією охорони здоров'я тварин (МЕБ). Глава цієї організації Монік Елуа відвідала країну в жовтні 2017 року, після чого МЕБ допоміг виділити 4 млн євро на реорганізацію і зміцнення ветеринарної служби через представництво ЄС в Узбекистані.

У лютому 2018 року делегація з Узбекистану відвідала Вітебську академію ветеринарної медицини для вивчення досвіду білоруського вузу. Гостей цікавила структура вузу, наукова, освітня, міжнародна діяльність і підвищення кваліфікації фахівців. Представники Узбекистану висловили зацікавленість в обміні студентами і викладачами та розробці спільних вакцин проти інфекційних хвороб тварин.

Факультет ветеринарії, зоотехніки і каракулеводства Самаркандського сільськогосподарського інституту був заснований в 1929 році. За 80 років роботи випустив близько 20 тисяч ветеринарних лікарів. До останнього часу на факультеті працювали 15 докторів наук-професорів, 46 кандидатів наук-доцентів, 42 старших викладача і асистента.

Міжнародне інформаційне агентство «Фергана»

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online