Ріелторські послуги - 5 порад як знайти хорошого ріелтора

  1. 1. Що таке ріелторські послуги?
  2. 2. Скільки коштують послуги ріелтора - огляд факторів, що впливають на вартість
  3. приклад
  4. Фактор 1. Ціна об'єкта
  5. Фактор 2. Ліквідність об'єкту
  6. Фактор 3. Перелік послуг, що надаються ріелтором
  7. Фактор 4. Тип оплати
  8. 3. Як знайти хорошого ріелтора - 5 корисних порад
  9. Рада 1. Найкраще відмовтеся від співпраці з ріелторами-одинаками
  10. Порада 2. Вибирайте компанію, яка давно представлена ​​на ринку послуг
  11. Порада 3. Уважно вивчайте відгуки клієнтів
  12. Рада 4. Аналізуйте професіоналізм ріелтора при зустрічі
  13. Рада 5. Прислухайтеся до думки друзів і знайомих
  14. 4. Де знайти хорошого ріелтора - огляд ТОП-5 компаній з надання ріелторських послуг
  15. 1) SB Realty
  16. 2) ІНКОМ
  17. 3) Октава-Нерухомість
  18. 4) МГСН
  19. 5) ЕГСН
  20. 5. Як заощадити на послугах ріелтора - 5 перевірених способів
  21. Спосіб 1. Займайтеся пошуками квартири самостійно
  22. Спосіб 2. Запропонуйте ріелтору виступити в якості консультанта
  23. Спосіб 3. Співпрацюйте з приватними ріелторами
  24. Спосіб 4. Відмовтеся від непотрібних ріелторських послуг
  25. Спосіб 5. Самостійно готуйте документи
  26. 6. Висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як знайти хорошого ріелтора, якщо я хочу продати квартиру? Скільки коштують ріелторські послуги при продажу квартири? Від чого залежить вартість послуг ріелтора при купівлі квартири?

Привіт, друзі! Вас вітає популярний мережевий журнал «ХітёрБобёр»! На зв'язку постійний автор ресурсу - Денис Кудерін.

Сьогодні ми вивчимо актуальну і цікаву тему - ріелторські послуги. Допомога посередника в справі покупки, продажу або оренди житла може знадобитися кожному. Варто знати заздалегідь, що представляють собою послуги ріелтора і навіщо взагалі вони потрібні.

У цій статті я буду ділитися особистим досвідом.

А тепер - про все по порядку!

Як знайти хорошого ріелтора, якщо я хочу продати квартиру

1. Що таке ріелторські послуги?

Кожен день в країні тисячі об'єктів нерухомості купуються, продаються і здаються в оренду. Більшість покупців, продавців та орендарів діють через посередників. Самостійні операції з нерухомістю - це клопітно, ризиковано і часто безрезультатно.

З цієї причини люди користуються ріелторськими послугами. Професіонали по операціях з нерухомістю допомагають реалізувати житло швидко, без обману і на вигідних для наймача умовах.

Ріелторські послуги - підприємницька діяльність, яка полягає в посередництві при здійсненні операцій з нерухомістю.

Ріелтор - фахівець, який допомагає купити, продати або здати в оренду квартиру, будинок або комерційний об'єкт. Іноді ріелторів називають агентами з нерухомості.

Посередник не просто підбирає замовнику найбільш підходящі варіанти, а й супроводжує угоду з нерухомістю до стадії її завершення. Таким чином, це не просто щасливий продавець житла, але і фахівець в юридичних та фінансових питаннях.

Іноді під словом «ріелтор» розуміється не конкретна людина, а ціле ріелторські агентства - організація, що виконує функції посередника або консультанта по операціях з нерухомістю. За свої послуги ріелтори отримують посередницький відсоток або фіксовану оплату.

Всі подробиці про роботу і функціях агентства нерухомості ви знайдете у відповідній публікації.

Професійні обов'язки посередників досить широкі:

  • підбір варіантів нерухомості для покупця відповідно до його запитів і побажань;
  • аналіз і перевірка документів обраного об'єкта;
  • ведення переговорів з продавцем з метою добитися вигідніших умов;
  • дотримання юридичної чистоти угоди;
  • передача передоплати;
  • документальне оформлення угоди купівлі / продажу;
  • організація взаєморозрахунків;
  • передача житла новому власнику;
  • реклама та грамотна презентація об'єкта при продажу житла;
  • пошук покупців і демонстрація їм реалізованої квартири.

Буває, що ріелтор виступає одночасно від імені продавця і покупця. У цьому випадку він веде відразу 2 угоди і отримує подвійний гонорар.

Послуги ріелтора потрібні, коли ви бажаєте продати житло, купити або зняти квартиру , Реалізувати комерційну нерухомість. Сьогодні без посередників працюють одиниці: залучення ріелторів - більш цивілізований і надійний спосіб реалізувати або придбати житло.

2. Скільки коштують послуги ріелтора - огляд факторів, що впливають на вартість

Ріелторські послуги надають великі і дрібні агентства нерухомості. існують також приватні ріелтори - незалежні фахівці, що працюють на себе в форматі ВП.

За свою роботу посередники отримують комісійні, які розраховуються від суми угоди. Конкретної ставки зазвичай немає або вона мінімальна. Ріелтори, які працюють на агентство, отримують за свою роботу 25-75% від гонорару в залежності від свого рівня.

приклад

Припустимо, квартиру продали за 3 млн. Агентство отримало за свої послуги 50 тисяч, з них 12-30 тис. Отримує фахівець, який оформив угоду, решта йде в дохід організації.

Відповідно, ріелтор, який виступає сольно, весь прибуток бере собі, але при цьому виконує більший обсяг роботи, оскільки ні юридичну, ні інформаційну підтримку йому ніхто не чинить.

Існують вузькі фахівці, що працюють в певних нішах. Такі ріелтори допоможуть, наприклад, купити комерційну нерухомість або орендувати житло студентам.

Розглянемо детально основні фактори, що впливають на вартість ріелторських послуг.

Фактор 1. Ціна об'єкта

Очевидно, що чим вище вартість об'єкта, тим складніше знайти на нього покупця. Ріелтор, звичайно, має доступ до баз даних продавців і покупців для всіх категорій житла, але успіх угоди залежить не тільки від наявності інформації.

Він залежить від уміння посередника вигідно представити об'єкт, підкреслити його достоїнства і приховати недоліки. Залежно від суми угоди проводиться розрахунок комісійних посередника.

Про особливості угод з найдорожчою нерухомістю читайте статтю « Елітна нерухомість ».

Фактор 2. Ліквідність об'єкту

Від параметрів житла залежать такі фактори як терміни пошуку покупців, складність або навпаки, простота оформлення документів.

Тому при розрахунку вартості послуг фахівця обов'язково враховується ліквідність житла, наявність у нього будь-якого роду обтяжень та інших «довесков».

Про те, як продати комерційну нерухомість , Читайте детальну публікацію.

Фактор 3. Перелік послуг, що надаються ріелтором

Якщо угода проста - наприклад, тільки покупка конкретного об'єкта, вартість послуг розраховується по мінімуму. А ось коли необхідно провести додаткову роботу - скажімо, організувати рекламу або підібрати кілька варіантів для покупця, ціна підвищується.

Якщо ріелтор займається здачею житлових приміщень під найм, то комісія стягується в розмірі 50-100% від місячної вартості оренди.

Свої нюанси розрахунків є при оренді комерційних приміщень . Такі угоди більш складні в юридичному плані, а значить, і вартість посередницьких послуг буде вище.

Фактор 4. Тип оплати

Середня ставка ріелтора в угодах купили / продажу становить від 2% до 7%. Дуже складні операції іноді оцінюються фахівцями в 10% комісійних.

Рідше посередники працюють за фіксовану ставку. Як правило, такий гонорар отримують новачки і стажисти в ріелторських агентствах.

У таблиці вплив факторів на вартість послуг представлено більш наочно:

3. Як знайти хорошого ріелтора - 5 корисних порад

Ті, хто раніше не продавав, не купував, не здавав в оренду нерухомість, не уявляють всіх особливостей і нюансів таких операцій. Тому новачки в житлових угодах намагаються заощадити на посередницьких послугах.

Вони займаються організацією самостійно або наймають недосвідчених агентів, що працюють за мінімальними тарифами. Найчастіше такий підхід себе не виправдовує і навіть працює в мінус.

Порада: до угод з нерухомістю слід походити максимально серйозно і вибирати в партнери тільки професійних фахівців.

Навіть якщо вам потрібно всього лише здати квартиру на тривалий термін, коштувати залучити до співпраці досвідченого ріелтора. Так, його послуги коштують грошей, але посередник підбере вам не перший-ліпший, а найвигідніший в довгостроковому плані варіант.

А тепер поради, як знайти надійного і чесного ріелтора.

Рада 1. Найкраще відмовтеся від співпраці з ріелторами-одинаками

Непрофесійних працівників на ринку житла більш ніж достатньо. Однак в агентствах, які дорожать своєю репутацією, не тримають ріелторів, які працюють за принципом «може пронесе». Таких співробітників звільняють, після чого вони йдуть «у вільне плавання».

Вибираючи «самотнього рейнджера», ви купуєте кота в мішку. Послужний список такого фахівця може виявитися підробленим, а репутація - фікцією.

В агентствах ж кожного співробітника обов'язково перевіряють на профпридатність. А списки закритих угод тут, як правило, справжні.

Порада 2. Вибирайте компанію, яка давно представлена ​​на ринку послуг

Очевидно, що досвідчена компанія краще фірми, що відкрилася місяць тому. Якщо агентство працює на ринку 10-20 років, значить, воно успішно подолало всі хвилі економічних криз і залишилося на плаву завдяки вірній політиці керівництва.

Але пам'ятайте, що велике агентство - не обов'язково хороше. А нав'язлива реклама фірми на кожному розі - ще не показник якості послуг. Часто в великі організації залучають новачків, у яких нульовий досвід у операціях з нерухомістю.

Порада 3. Уважно вивчайте відгуки клієнтів

Як перевірити професіоналізм ріелтора? В першу чергу, варто вивчити відгуки про співробітника на сайті компанії і на спеціальних форумах.

Врахуйте, що негативні відгуки люди пишуть охочіше, ніж хвалебні. Так що якщо вам попадеться один незадоволений клієнт на десять цілком задоволених, це скоріше, позитивний результат, ніж негативний.

Рада 4. Аналізуйте професіоналізм ріелтора при зустрічі

Особиста зустріч скаже вам більше, ніж всі разом узяті відгуки. Уже за кількома пропозиціями буває зрозуміло, хто практикує чесні і ділові відносини, а хто роздає обіцянки, які не підкріплені реальними фактами.

До речі, вік співробітника - ще не свідчення його професіоналізму. У ріелтори беруть людей до 50 років: може виявитися і так, що працівник, який набагато старший за вас, лише стажист, що не закрив жодної угоди.

У ріелтори беруть людей до 50 років: може виявитися і так, що працівник, який набагато старший за вас, лише стажист, що не закрив жодної угоди

Досвідченим можна вважати фахівця, успішно закрив не менше 20-30 угод купівлі / продажу. Слід звернути увагу і на кількість проектів, який веде ріелтор зараз. Професіонал завжди затребуваний: одночасно він може займатися 3-5 справами без шкоди для якості.

Рада 5. Прислухайтеся до думки друзів і знайомих

Найвірніший і ефективний варіант. Друзі не стануть вводити вас в оману і розхвалювати агента, роботою якого вони незадоволені.

В ідеалі гарного ріелтора, як сімейного лікаря, потрібно шукати саме за рекомендаціями людей, яких ви знаєте особисто.

4. Де знайти хорошого ріелтора - огляд ТОП-5 компаній з надання ріелторських послуг

У кожному місті працюють десятки агентств нерухомості, в яких всі бажаючі можуть найняти ріелтора для будь-яких допустимих законом операцій з житлом.

Щоб полегшити нашим читачам вибір посередника, ми зробили огляд п'яти найбільш надійних і перевірених компаній столичного ринку. Зверніть увагу, що деякі з перерахованих компаній мають філії в інших містах РФ.

1) SB Realty

Одна з провідних компаній свого профілю в столиці Одна з провідних компаній свого профілю в столиці. З початку 2000-х агентство допомагає приватним особам і корпоративним клієнтам купувати, продавати, здавати і брати в оренду житлову та комерційну нерухомість.

Тут можна купити житло не тільки в РФ, але і за кордоном, зокрема - в Іспанії. Фірма активно співпрацює з провідними банками Росії - Ощадбанком, ВТБ, Промсвязьбанком. Це допомагає надавати клієнтам вигідні умови по іпотечних кредитах і дає додаткові гарантії безпеки.

2) ІНКОМ

Чверть століття на ринку нерухомості Чверть століття на ринку нерухомості. Допомога в продажу, купівлі, оренди та обміні квартир громадянам і юридичним суб'єктам. Допомога при отриманні іпотеки в найбільших банках країни, вигідні умови кредитування.

Компанія діє на ринку Москви і області. Гарантує юридичну чистоту в будь-яких угодах, завжди враховує інтереси клієнта. У штаті працюють тільки професійні ріелтори, на рахунку яких десятки успішно закритих операцій.

3) Октава-Нерухомість

Продаж, купівля, обмін, приватизація, здача внайми житла в столиці і Московської області Продаж, купівля, обмін, приватизація, здача внайми житла в столиці і Московської області. Надійне і успішне агентство, яке працює з 1992 року. Надає весь комплекс професійних ріелторських послуг.

Співробітники компанії мають досвід проведення складних з юридичної і фінансової точки зору угод. Незвичайні житлові ситуації і нестандартні об'єкти нерухомості не лякають ріелторів «Октава»: вони беруться за будь-яку справу, якщо можуть допомогти клієнту вирішити його проблему.

4) МГСН

Московська Міська Служба Нерухомості має досвід роботи більше 20 років Московська Міська Служба Нерухомості має досвід роботи більше 20 років. Надає якісні професійні послуги продавцям, покупцям, орендодавцям. Фірма добре орієнтується в сучасних тенденціях на ринку нерухомості і коригує свою роботу відповідно до віянь часу. У списку інших переваг - курс на юридичну надійність операцій, низькі тарифи, професіоналізм штатних ріелторів.

Через агентство можна взяти житловий кредит в банку на більш вигідних умовах. На сайті можна задати питання консультанту в режимі онлайн.

5) ЕГСН

Єдина Міська Служба Нерухомості - компанія, створена в 2003 році Єдина Міська Служба Нерухомості - компанія, створена в 2003 році. У штаті агентства - тільки кваліфіковані і досвідчені ріелтори, які добре орієнтуються в поточній ситуації на ринку нерухомості.

Фірма має бездоганну репутацію в професійних колах і користується популярністю у пересічних користувачів. На рахунку компанії - сотні успішних закритих угод. ЕГСН гарантує своїм клієнтам безпеку, конфіденційність, юридичну чистоту. Всі операції з нерухомістю, що проводяться компанією, в обов'язковому порядку страхуються.

5. Як заощадити на послугах ріелтора - 5 перевірених способів

Розумна економія ніколи не буває зайвою. Ось кілька порад, які допоможуть зберегти кошти при операціях з нерухомістю.

Спосіб 1. Займайтеся пошуками квартири самостійно

Тут немає протиріччя. Якщо ви маєте деякий досвід у продажу або придбання житла, для пошуку варіантів вам не потрібна стороння допомога.

Запрошувати ріелтора доцільно лише на останній стадії операції, коли потрібна підтримка компетентного в юридичних аспектах особи.

Спосіб 2. Запропонуйте ріелтору виступити в якості консультанта

Якщо залучити фахівця не в якості офіційного посередника, а в ролі консультанта, можна непогано заощадити на вартості послуг. Нехай ріелтор тільки підказує вам, в якому напрямку рухатися, а переговори і угоди ви будете вести самостійно.

Знову ж, такий варіант доцільний, якщо у вас є хоча б мінімальні навички в операціях з нерухомістю.

Спосіб 3. Співпрацюйте з приватними ріелторами

Приватні ріелтори беруть менше за свої послуги. Це цілком логічно, адже їм не потрібно віддавати 50-75% агентству. Але такий спосіб не завжди безпечний.

Є ймовірність нарватися на непрофесіоналів або шахраїв, які візьмуть передоплату і сховаються з вашими грошима в невідомому напрямку.

Спосіб 4. Відмовтеся від непотрібних ріелторських послуг

Оскільки основна мета кожного ріелтора - заробити гроші, вони прагнуть по максимуму використовувати «комерційний потенціал» кожного клієнта.

Фахівці не пропустять нагоди нав'язати вам додаткові і необов'язкові послуги, за які, природно, потрібно буде заплатити. Тому, перш ніж підписувати договір, варто уважно вивчити умови і виключити з угоди непотрібні пункти.

Спосіб 5. Самостійно готуйте документи

Самостійна робота з документами економить кошти, але підвищує ризик помилок. Ви можете не помітити неточностей або грубих порушень, в результаті документ на стадії закриття угоди буде визнаний недійсним.

Щоб цього уникнути, радимо користуватися професійною юридичною допомогою. Зокрема, компанія Правознавець надає юридичні послуги із супроводу транзакцій з нерухомістю всім бажаючим. При цьому неважливо, в якому регіоні ви проживаєте: фірма діє через інтернет.

З цією організацією співпрацюють фахівці всіх напрямків. При цьому користувач сам має право призначити юристу гонорар. Більш того, деякі консультації можна отримати в онлайн режимі абсолютно безкоштовно. Для цього потрібно всього лише зайти на сайт компанії Правовед.ру , Вибрати цікаву для вас область права і зв'язатися з фахівцем.

Рекомендуємо подивитися цікавий ролик, в якому професійний ріелтор пояснює, з чого складається вартість послуг агента з нерухомості.

6. Висновок

Отже, друзі, зробимо висновки. Користуватися послугами професійних ріелторів вигідно і доцільно. Ці фахівці економлять ваш час, а іноді і гроші.

Головне - правильно вибрати посередника, який візьме на себе організацію, юридичні та фінансові аспекти вашої угоди.

Команда нашого журналу бажає вам успіху в будь-яких операціях з нерухомістю. Ми будемо вдячні за оцінку статті, коментарі та коментарі.

1. Що таке ріелторські послуги?
Скільки коштують ріелторські послуги при продажу квартири?
Від чого залежить вартість послуг ріелтора при купівлі квартири?
1. Що таке ріелторські послуги?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online