Іпотека «За» і «Проти» - чи варто брати іпотеку саме вам?

  1. Іпотека - можливість мати власне житло.
  2. А може краще накопичити?
  3. Іпотека - за і проти
  4. Позитивні сторони
  5. Негативні сторони
  6. Підведення підсумків

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Головна - статті - Іпотека «За» і «Проти» - чи варто брати іпотеку? статті

3062

Іпотечне кредитування давно не рідкість в наші дні. Тільки ще не все змогли розібратися, чи варто брати іпотеку або краще не ризикувати. Одні бачать у цьому можливість отримати окреме житло, а кому-то подібний вид кредитування є довгостроковим рабством. Так чи інакше, перш ніж брати іпотеку потрібно звернути увагу на деякі життєві фактори, а так само на фінансову сторону питання. Адже квартиру ви отримаєте зараз, а виплачувати за неї вам ще кілька років.

Адже квартиру ви отримаєте зараз, а виплачувати за неї вам ще кілька років

Іпотека - можливість мати власне житло.

Безперечно, накопичити на власне житло, мало кому під силу в наш час, ну хіба що ваш щомісячний заробіток перевищує як мінімум в пару раз середню зарплату. Проте, прагнення мати своє житло абсолютно нормальне явище, особливо для молодої сім'ї. Єдиним доступним варіантом у такій ситуації залишається - брати іпотеку. Особливо подібний варіант підходить тим, хто поневіряється по знімних квартирах. Якщо добре подумати, то ви і самі зрозумієте що логічніше виплачувати щомісяця за свою квартиру, ніж платити ту ж суму чужим людям, але так і не мати свій власний кут. В цьому випадку чаша терезів переважує за іпотеку. Але навіть при таких обставинах потрібно твердо оцінювати свої можливості.

Попередньо розрахуйте бюджет вашої родини і то, наскільки він вам дозволяє виплачувати ставку по кредиту щомісяця. Крім цього необхідно взяти до відома можливу вагітність і декретну відпустку вашої дружини в майбутньому, що, безсумнівно, позначиться на бюджеті. Дійсно ви маєте достатній доходом для отримання іпотеки ? Якщо у вашій родині вже є дитина, і це все одно дозволяє вам оплачувати банківські внески, то питання «чи потрібно брати іпотеку?», Все більше схиляється до позитивної відповіді.

А може краще накопичити?

У багатьох заробітна плата дозволяє за пару років, зібрати необхідну суму на покупку власної нерухомості. Здавалося б, сенс тоді обтяжувати себе іпотечним кредитуванням, якщо варто почекати 3-4 роки і можна буде спокійно купити житло, не маючи проблем з банками і всієї цієї паперової тяганини. Ось тільки і у цій точки зору є свої мінуси - зростання цін на нерухомість і інфляція. Наважуючись брати іпотеку, ви витратите набагато менше на придбання нерухомості, навіть з огляду на переплату по кредиту. А ось якщо чекати пару років, щоб накопичити кошти, то цілком ймовірно на той час ціни зростуть і вам навряд чи вистачить на просту однокімнатну квартиру. До того ж щорічне знецінення грошей може поступово «з'їсти» ваші заощадження. Тому, як би ви не були проти іпотеки, але погодьтеся що накопичення заощаджень, теж не ідеальний варіант.

Іпотека - за і проти

Можна міркувати багато і довго з приводу переваг і недоліків іпотечного кредитування, але все ж варто погодитися, що перш ніж робити висновки, потрібно добре розібратися в питанні. Адже до вирішення того, чи брати іпотеку, потрібен індивідуальний підхід в кожній родині. Те, що для одних здається перевагою, іншим бачиться як негативна сторона іпотечної позики. Але все ж, не дивлячись на побиту теми, варто ще раз розглянути всі плюси і мінуси, на думку людей уже мають справу з іпотекою.

Позитивні сторони

  • Якщо згідно із законом ви потрапляєте під спеціальні категорії банківських позичальників, таких як військові або молода сім'я, то у вас є можливість заощадити певну частину коштів при оформленні житла в іпотеку. Так само ви можете вдатися до іпотеці з використанням материнського капіталу .
  • У разі якщо ви втратите роботу, банк, як правило, йде назустріч позичальникові і дає відстрочку від одного до трьох місяців. Цього часу цілком вистачить на пошук нової роботи.
  • У будь-який момент ви можете рефінансувати ваш іпотечний кредит. Простіше кажучи, при бажанні ви можете взяти іпотеку в будь-якому іншому банку що пропонує більш вигідні умови.
  • У разі дефолту і падіння рубля, ви тільки виграєте від цього. Але це лише за умови, що іпотечний кредит ви взяли в рублях.

Негативні сторони

  • Якщо ви хочете скористатися державної іпотекою для молодої сім'ї , То вам доведеться довго стояти в чергах і збирати різні документи.
  • Кредит оформляється на великий період часу, тому вам доведеться довго відмовляти собі в багатьох речах і економити. Саме тому не варто оформляти іпотеку на занадто довгий термін, помилково вважаючи, що так легше. Різниця щомісячних виплат на 10 і 20 років не настільки велика, а от зайві пару років обтяжувати себе виплатами не варто.
  • У разі нездатності оплачувати кредит, банк виставить квартиру на торги. Ви не тільки залишитеся без житла, але і втратите частину вкладених грошей.

Підведення підсумків

Ви повинні самі для себе вирішити, якщо вам потрібна іпотека. За і проти - в цьому питанні безліч. Але навіть вони не завжди можуть послужити достатнім приводом в ухвалення рішення. Єдине що вам залишається, це відповісти саму себе на питання: чи готові ви оплачувати щомісячні внески банку протягом десятка років, щоб вже сьогодні мати можливість жити в своїй квартирі?

Повернення до списку

А може краще накопичити?
Якщо у вашій родині вже є дитина, і це все одно дозволяє вам оплачувати банківські внески, то питання «чи потрібно брати іпотеку?
А може краще накопичити?
Єдине що вам залишається, це відповісти саму себе на питання: чи готові ви оплачувати щомісячні внески банку протягом десятка років, щоб вже сьогодні мати можливість жити в своїй квартирі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online