NEWSru.com :: Телефон одного з обвинувачених у вбивстві Нємцова виявився джерелом речдоків

На засіданні 21 лютого з'ясувалося, що в квартирі одного з обвинувачених - колишнього міліціонера Темірлана Ескерханова - знайшли зброю, зокрема належало зниклому екс-заступнику командира батальйону "Північ" Руслану Геремееву
"Ви краще б знайшли пістолет, з якого вбили людину в 50 метрах від Кремля", - порадив в зв'язку з цим інший підсудний у цій справі - Шадід Губашев
Борис Нємцов був застрелений пізно ввечері 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

на судовому процесі в Московському окружному військовому суді у справі про вбивство опозиційного політика Бориса Нємцова спливли нові обставини. Добірку статей в російській пресі на цю тему публікують "Заголовки" .

На засіданні 21 лютого з'ясувалося, що в квартирі одного з обвинувачених - колишнього міліціонера Темірлана Ескерханова - знайшли зброю, зокрема належало зниклому екс-заступнику командира батальйону "Північ" Руслану Геремееву , А в телефоні Ескерханова - контакти передбачуваних замовника і виконавця злочину, ролик з Нємцовим і зйомки з камер відеоспостереження, які учасники розслідування отримали набагато пізніше обвинуваченого, повідомляє "Комерсант" .

Телефон Ескерханова виявився для слідства сховищем речових доказів, заявило держзвинувачення. Серед абонентів, з якими спілкувався підсудний, значилися передбачуваний безпосередній убивця Заур Дадаєв і розшукуваний передбачуваний організатор злочину Руслан Мухудінов . При цьому всі абоненти були записані під іменами і мали однакові прізвиська Добрий.

Коли у Ескерханова запитали, який саме з русик Добрих значиться в його телефонній книзі, той припустив, що це можуть бути Руслан Геремеев або один з його родичів, що має таке ж ім'я. Але пізніше, вже по номеру, він точно визначив, що Русик Добрий - це Руслан Мухудінов, повідомляється в публікації.

Записи з камер

Представник держобвинувачення також пред'явив скріншоти з фотографій з пам'яті телефону Ескерханова, зроблених з відеозаписів камер зовнішнього спостереження в московському готелі "Україна". За версією звинувачення, на знімках крім Ескерханова виявилися Руслан Геремеев і Дадаєв, які двічі відвідували цей готель 26 лютого 2015 року, що збігається з візитом в нього Нємцова.

За версією самого Ескерханова, ці знімки він отримав від невідомого по WhatsApp, а ті його візити в готель не були пов'язані з вбивством Нємцова, скоєних на наступний день.

Адвокат Ескерханова попросила надати в суді скріншот відео з готелю "Редіссон слов'янська", куди її клієнт, а також Заур Дадаєв і ще один чоловік, якого держзвинувачення раніше визначена як Руслана Геремеева, приїхали 19 січня 2015 року, повідомляє "Московський комсомолець" . Ескерханов на скріншоті впізнав себе, Дадаева і нікого Асламбека Хотаева, з яким він нібито бачився пару раз, а в той день всі троє приїхали в готель "поїсти". За деякими даними, Хотан також є чеченським силовиком - товаришем по службі Ескерханова, пише видання.

При цьому записи з камер відеоспостереження датовані 19 січня, а фото в смартфоні Ескерханова з'явилося 14 лютого - раніше, ніж у слідства, відзначається в статті.

Також в телефоні Ескерханова виявився ролик з висловлюваннями Нємцова про президента Володимира Путіна, який, за словами Ескерханова, до нього також потрапив через WhatsApp. "Це такий прикол був, я в той час навіть не знав, що це Нємцов", - заявив передбачуваний співучасник злочину.

пістолет Геремеева

Також на засіданні стало відомо, що в квартирі на віялові вулиці, де затримали Ескерханова, був знайдений травматичний пістолет "Гроза-041", вироблений на московському підприємстві "Техноармс" в 2013 році і відправлений на реалізацію в Іжевська ТОВ "Байкал", яке продало його ЗАТ "Зелімхан", що знаходиться в місті Гудермесі в Чечні. У серпні 2013 року цей пістолет придбав Руслан Геремеев, повідомляється в публікації "Комерсанта".

У тій же квартирі оперативники знайшли двоствольну рушницю ІЖ-27мм, випущене на Іжевському збройовому заводі більше десяти років тому і ні на кого не зареєстроване. Сам Ескерханов заявив, що не має ніякого відношення до зброї, знайденого в квартирі.

"Ви краще б знайшли пістолет , З якого вбили людину в 50 метрах від Кремля ", - порадив в зв'язку з цим інший підсудний у цій справі - Шадід Губашев, а його брат Анзор назвав процес" цирком ", пише видання.

Борис Нємцов був застрелений пізно ввечері 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви. Судовий процес у справі про вбивство політика стартував на початку жовтня минулого року. На лаві підсудних п'ять осіб - Заур Дадаєв, Анзор і Шадід Губашеви, Тамерлан Ескерханов і Хамзат Баха. Їм пред'явлені звинувачення по ч. 2 ст. 105 ( "Вбивство, вчинене організованою групою за наймом") і ч. 3 ст. 222 ( "Незаконне придбання, передача, зберігання, перевезення і носіння вогнепальної зброї і боєприпасів") КК РФ.

За версією слідства, передбачуваним замовником і організатором злочину є колишній офіцер батальйону "Північ" Руслан Мухудінов. Звинувачення йому пред'явлено заочно, з листопада 2015 року він перебуває в міжнародному розшуку, розслідування відносно нього і "інших невстановлених осіб" виділено в окреме провадження.

У матеріалах розслідування йдеться, що в кінці вересня 2014 року фігуранти справи, а також Беслан Шаванна, пізніше загинув під час затримання, змовилися його вбити Нємцова за пропозицією Мухудінова за винагороду в сумі не менше 15 млн рублів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online