Як поміняти ІПН при зміні прізвища - заміна ІПН після вступу в шлюб - ПапаЮріст.ру

  1. Чи потрібно міняти номер ІПН при зміні прізвища?
  2. Які документи потрібні для зміни ІПН після вступу в шлюб?
  3. Як замінити ІПН онлайн при зміні ПІБ після заміжжя?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо після заміжжя людина змінює прізвище, то йому в обов'язковому порядку доведеться отримати нове Свідоцтво про постановку на податковий облік. Причому сам номер платника податків залишається незмінним.

У цій статті ми детально розберемо порядок дії при отриманні Свідоцтва із зазначенням нового прізвища, щоб згодом не зіткнутися з можливими бюрократичною тяганиною.

Чи потрібно міняти номер ІПН при зміні прізвища?

Громадяни повинні знати, що ІПН (індивідуальний номер платника податків) буде видано в податковій інспекції за місцем проживання раз і на все життя. І навіть після заміжжя, якщо змінюється прізвище, цей номер залишиться незмінним.

Відомості в реєстрі платника податків повинні бути завжди актуальними, тому співробітники РАГСу зобов'язані направляти до податкової інформацію про змінених прізвищах та іменах. З цієї причини в реєстрі платників податків відомості про нові прізвища змінюються без присутності фізичної особи, який змінив після вступу в шлюб прізвище.

Зміна ІПН при зміні прізвища не є для громадян обов'язком, яку вони повинні виконувати самі. Далі ми під ІПН будемо розуміти Свідоцтво про постановку на облік в податковій. Але ми рекомендуємо замінити ІПН, щоб надалі не було розбіжностей при пред'явленні документів, в яких фігурують різні прізвища.

Якщо перед вами постало питання, як поміняти ІПН при зміні прізвища, то для цього буде потрібно відвідати податкову інспекцію, розташовану в вашому районі, де посадова особа попросить написати заяву за формою №2-2-Облік (форма буде аналогічна тій, яку громадянин заповнює в перший раз при отриманні ІПН).

Завантажити бланк заяви фізичної особи про постановку на облік в податковому органі за формою №2-2-Облік

Які документи потрібні для зміни ІПН після вступу в шлюб?

Для заміни індивідуального номера платника податків після заміжжя необхідно підготувати і надати в податкову службу такий пакет документів:

  1. Паспорт. Якщо ви відправляєте заповнену заяву поштою (таке можливо), то необхідно додати копію паспорта, засвідчену у нотаріуса.
  2. У паспорті повинна бути відмітка про прописку. Якщо інформації про постійне місце проживання немає, слід мати на руках папір, що підтверджує реєстрацію за місцем перебування.

Так як в новому свідоцтві буде прописана вже нове прізвище (зміст документа буде іншим), дана процедура заміни ІПН не є повторною видачею свідоцтва. З цієї причини вам не буде потрібно платити державне мито.

Нове свідоцтво ви можете забрати двома способами:

  • Особисто приїхати до податкової інспекції і забрати його;
  • Отримати його поштовою доставкою. Документ буде відправлений рекомендованим листом.

Як замінити ІПН онлайн при зміні ПІБ після заміжжя?

Маючи вихід в інтернет, кожен громадянин Російської Федерації може поміняти свій ІПН при зміні прізвища після вступу в шлюб. До ваших послуг є зручний онлайн-сервіс на загальнодоступному офіційному сайті Федеральної Податкової Служби - nalog.ru, через який можна замовити нове свідоцтво ІПН.

Хоча на сайті податкової немає спеціальної форми для ініціації процедуру зміни ІПН при зміні прізвища, ви можете подати заяву через сторінку «Подача Заяви фізичної особи про постановку на облік». Вам необхідно буде зареєструватися на сайті податкової служби, і після входу під своїм логіном перед вами з'явиться необхідна форма-заявка, в якій в довільній формі напишіть заяву на зміну прізвища в індивідуальному номері платника податків.

Вам необхідно буде зареєструватися на сайті податкової служби, і після входу під своїм логіном перед вами з'явиться необхідна форма-заявка, в якій в довільній формі напишіть заяву на зміну прізвища в індивідуальному номері платника податків

Зверніть увагу: Вам не потрібно користуватися послугою повторної видачі ІПН, оскільки про відміну від зміни прізвища в документі, ця послуга накладається адміністративний збір, навряд чи вам потрібні додаткові витрати.

Якщо ви склали запит на заміну ІПН, скориставшись офіційним сайтом nalog.ru, то забрати нове свідоцтво, ви зможете двома шляхами:

  1. Особисто, приїхавши в відділення ФНС.
  2. Відправивши за дорученням свого представника.

Якщо у вас немає облікового запису на сайті податкової, то в одному з центрів, що засвідчують ФНС ви можете отримати спеціальну сертифіковану електронний підпис, який робить доступною послугу заміни ІПН онлайн. Ви можете навіть отримати Свідоцтво в електронному вигляді. Для цього слід скористатися спеціальною програмою «Платник податків ЮЛ», яка не вимагає плати.

Її можна завантажити на сайті податкової інспекції. Ця функція більшою мірою актуальна для підприємців, які використовують електронний підпис для здачі звітних документів і працюють з програмою «Платник податків ЮЛ», а й фізичним особам вона може стати в нагоді.

Ця функція більшою мірою актуальна для підприємців, які використовують електронний підпис для здачі звітних документів і працюють з програмою «Платник податків ЮЛ», а й фізичним особам вона може стати в нагоді

Отже, якщо перед вами гостро постало питання, як поміняти ІПН після заміжжя, то дана проблема вирішується в короткі терміни, причому безкоштовно. Подати заяву можна будь-яким зручним способом:

  1. Звернувшись особисто в податкову або відправивши туди довірена особа
    (На яке повинна бути оформлена довіреність у нотаріуса).
  2. Відправивши поштою відповідну заяву в ФНС.
  3. Онлайн через сайт податкової nalog.ru.

Зверніть увагу, що в даний момент при зміні прізвища провести заміну ІПН через портал державних послуг не можна, дана процедура може з'явиться в майбутньому, а поки подібну послугу надає тільки сайт ФНС.

Чи потрібно міняти номер ІПН при зміні прізвища?
Які документи потрібні для зміни ІПН після вступу в шлюб?
Як замінити ІПН онлайн при зміні ПІБ після заміжжя?
Чи потрібно міняти номер ІПН при зміні прізвища?
Як замінити ІПН онлайн при зміні ПІБ після заміжжя?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online