Купівля орендованої комерційної нерухомості: підводні камені і приховані нюанси - Ділові новини АН BFS

  1. Перевірка прав власності
  2. Перевірка технічної документації
  3. Перевірка інших документів на нерухомість

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Будь починаючий підприємець, будь то власник маленького кіоску або господар великого підприємства, поставивши свою справу на тверді рейки беззбитковості, починає розуміти, що істотна частина «улову» прибутковості, що випливає з вміло розставлених мереж набив руку підприємця, це рентна плата за оренду приміщення

Будь починаючий підприємець, будь то власник маленького кіоску або господар великого підприємства, поставивши свою справу на тверді рейки беззбитковості, починає розуміти, що істотна частина «улову» прибутковості, що випливає з вміло розставлених мереж набив руку підприємця, це рентна плата за оренду приміщення.

Само собою, думка придбати, використовувану в справі нерухомість, у власність приходить з першого ж дня планування майбутньої комерційної діяльності, але не завжди є можливість придбати зайву нерухомість. Але, так чи інакше, до цієї думки приходить більшість.

Чи всі так просто з придбанням нерухомості комерційного призначення ? В цілому нічого складного, але є пара-трійка ключових моментів, яким слід приділити увагу, так як вони дещо відмінні від випадку покупки більш звичною житлової нерухомості.

Перевірка прав власності

Слід переконатися в юридичній «чистоту» майна, перевірити, чи не обтяжене бажане приміщення небажаними баластами у вигляді застави під забезпечення кредиту, та й просто переконатися в правах продавця на шукане майно.

І тут з'являється гіпотетичний перший підводний камінь! Справа в тому, що в «Кабінеті електронних сервісів» не реєструються договору оренди, оформлення на термін менше року, і купуючи нерухомість, на яку був оформлений подібний договір, новий власник автоматично стає новим орендодавцем. І якщо початковий договір не передбачав одностороннього розірвання, то вам, як новому власнику, доведеться «терпіти» орендарів до закінчення терміну оренди, а це означає неможливість використання купленого майна і простий власного бізнесу.

Крім того, рекомендується вимагати у продавця договір купівлі-продажу і підтвердження оплати покупки попереднього продавцю. Оскільки КЕС НЕ переймається такими нюансами, як з'ясування передачі оплати за куплений об'єкт, тут може проявитися другий підводний камінь - у попереднього продавця цілком можуть виявитися неврегульовані питання з оплатою з нинішнім продавцем, а крайнім можете опинитись ви.

Перевірка технічної документації

Необхідно вимагати у продавця також і тих. паспорт приміщення і поверхові плани.

Навіщо це потрібно? По-перше, наявність техпаспорта говорить про будівельну завершеності об'єкта. Іншими словами, об'єкт прийнятий на облік і не вважається недостроем. По-друге, наявність планів поверхів дасть зрозуміти, чи проводилися невраховані перепланування. Адже їх наявність може заподіяти багато юридичних незручностей майбутньому власнику.

Перевірка інших документів на нерухомість

Як і при покупці автомобіля з пробігом, перевіривши правову чистоту і юридичну бездефектність об'єкта, слід переконатися в працездатності всіх супутніх механізмів. В даному випадку мова йде про договори на забезпечення приміщення послугами - електроенергією, водопостачанням, каналізацією.

У цій частині слід звернути увагу на наступне:

  • Забезпечено чи приміщення послугами в необхідному обсязі. Адже якщо вам потрібно, скажімо, велика електрична потужність, то слід це питання досліджувати до покупки, так як збільшення підключеної потужності може виявитися проблемним.
  • Чи є заборгованості у продавця. Тут все просто. Наявність заборгованостей може стати не тільки неприємним фінансовим сюрпризом, але також причиною раптового відключення від послуг, коли ви почнете працювати.
  • Також слід перевірити дані і повноваження контрагента.

матеріал підготовлений АН BFS

Додайте джерело АН BFS в обране Google Новини . Що далі? Буде цікавіше!

Навіщо це потрібно?
Що далі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online