«Укрнафта» віддала реалізацію талонів нової компанії «Привата»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

ПАТ «Укрнафта» передало право продажу талонів на бензини, ДТ та скраплений газ через свої АЗС компанії «Лівайн Торг». Ця структура спочатку 2018 року займається відпусткою палива за талонами та скретч-картками у всій консолідованої мережі АЗС «Привату» замість збанкрутілого «ВТФ Авіас».

В середині липня enkorr спробував купити у «Укрнафти» талони на 100 л бензину А-92, для заправки паливом в її мережі з 537 станцій. На офіційній гарячої лінії «Укрнафти» повідомили, що реалізацією талонів займається компанія-партнер «Лівайн Торг», запропонувавши звернутися по 5 адресами в г. Киев.

По одному із зазначених «Укрнафтою» адрес - проспект Перемоги, 65 - був виставлений рахунок на оплату палива від імені «Лівайн Торг» і з зазначенням її банківських реквізитів.

По одному із зазначених «Укрнафтою» адрес - проспект Перемоги, 65 - був виставлений рахунок на оплату палива від імені «Лівайн Торг» і з зазначенням її банківських реквізитів

У регіонах на АЗС «Укрнафта» з приводу покупки талонів пропонують звернутися в місцеві офіси «Авіаса». Для придбання талонів для юридичної особи необхідно на електронну адресу менеджера відправити свідоцтво платника ПДВ і реквізити, на які буде виставлено рахунок. При покупці талонів для приватного підприємця необхідний паспорт. У Житомирській і Черкаській областях в регіональних торгових точках пропонують знижку 50 коп. / Л, але для цього необхідно надати копію техпаспорта автомобіля, який буде заправлятися на станціях, або договору його оренди.

В системі ProZorro оприлюднено 3 договори між ПАТ «Укрнафта» і ТОВ «Лівайн Торг», згідно з якими Напівдержавна компанія надає цій структурі послуги зберігання палива в резервуарах своїх 537 АЗС. Перший такий договір був підписаний директором департаменту продажів і торгівлі Феліксом Луньовим 23 листопада 2017 р терміном на 4 місяці. Потім було ще 2 аналогічних за змістом угоди з його підписом - 19 лютого і 23 квітня 2018 р Останній договір №12 / 01/01/486-р від 23.04.2018 діє до 31 грудня 2018 р

Ці договори не регламентують розмір плати, яку отримує «Укрнафта». Вартість її послуг щомісяця «узгоджується додатковими угодами».

ТОВ «Лівайн Торг» засноване в липні 2017 р Чинним засновником компанії числиться Ольга Жиронкина. До цього вона працювала директором збанкрутілої компанія «Драгомея», яка в 2015 р управляла 5 АЗС «Авіас» / АНП в Дніпропетровській області. У компанії «Лівайн Торг» працевлаштовані ряд менеджерів зі збуту, раніше працювали на таких же посадах в ТД «Авіас» і ВТФ «Авіас». Наприклад, провідним фахівцем зі збуту у всіх цих 3 компаніях був один і той же чоловік - Андрій Суворов.

Господарську діяльність ТОВ «Лівайн Торг» початок в 2018 р За перший квартал оборот компанії, згідно з даними її звіту, склав 1,664 млрд грн. Квартальний збиток компанія відобразила на рівні 56 млн грн. У 2018 г. «Лівайн Торг» уклав в 4 491 угоду на поставку паливних талонів з державними та комунальними структурами на суму 771,3 млн грн.

Нагадаємо, мережа АЗС «Укрнафти» залишається частиною роздрібної мережі «Приват». Станції напівдержавній компанії і групи «Приват», як і раніше ведуть загальну цінову політику і, на думку експертів, керуються з єдиного процесингового центру.

Комерційний блок «Укрнафти», що відповідає за реалізацію нафти, нафтопродуктів і зрідженого газу, очолює Фелікс Луньов, призначення якого за словами Марка Роллінса, було санкціровано міноритарними акціонерами в особі Ігоря Коломойського.

Довідка enkorr

Консолідована мережу АЗС групи «Приват» є найбільшою в Україні і складається з 1 540 заправок, що працюють під 11 брендами. Багаторічні спостереження показують, що АЗС групи «Приват» ведуть повністю синхронну цінову політику і забезпечуються нафтопродуктами з єдиного джерела - НПЗ «Укртатнафта». Найбільше АЗС працює під брендом «Укрнафта» - 540, ANP - 443, «Авіас плюс» - 358, «Авіас» - 76. Решта 117 станцій працюють під сімома брендами - «ЗНП», «Мавекс», «Мавекс плюс», «Сентоза ойл», «Юкон», «Юкон плюс» і «Рубікс».

«Приват» здійснює операційний контроль над «Укрнафтою» з лютого 2003 р За цей час видобуток нафти знизилася більш ніж в два рази з 2,9 до 1,4 млн т, газу - в три рази з 3,3 до 1,1 млрд куб. м, а сама компанія стала найбільшим боржником держбюджету. Станом на червень 2018 р борг «Укрнафти» з податків перевищив 15 млрд грн. і становить близько 20% всієї заборгованості по країні.


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online