Любовний роман з редактором

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Роман під назвою «Таємне і явне в житті жінки» я написала півтора роки тому Роман під назвою «Таємне і явне в житті жінки» я написала півтора роки тому. Якщо коротко, то він про те, що любов багатолика. Вона різна, і про всяк випадок має свій смак і градус - як вино.

Лаконічно висловлювати суть твору мене навчила редактор на ім'я Наталя. Вона заявила, що автор повинен вміти чітко формулювати, про що його твір. І відразу ж виявиться - цікава річ або нудна. Нова або банальна. Ліквідна чи ні.

Спробуйте написати такий рекламний слоган про свої твори! Не просто? Ото ж бо й воно. Весь час виходить виходить якось сухо і однобоко.

Моя перша спонтанна формулювання Наталя не переконала. Я придумала інше визначення, передзвонила їй ще, - і знову невдача. Потім я послала список з десяти пунктів, які починалися зі слів «цей роман про те ...» Після цього сувора Наталія розсміялася і погодилася прочитати мій рукопис.

Через п'ять днів я отримала від неї нестандартний відповідь: «Ви написали добротний роман. Будемо думати, що з ним робити ».

Чи варто говорити, що я здійнялася до небес?

Яка закрутилася у нас листування! Від близькості удачі злегка паморочилося в голові. Ми обговорювали деталі і нюанси. Ми вже прикидали, що цілком можна встигнути видати книгу до Дня всіх закоханих. Кожне послання Наталії я розкривала з трепетом, що нагадує любовну лихоманку.

Наше кружляння навколо мого дітища тривало три тижні. Відносини теплішали, і я з хвилюванням чекала пропозиції підписати договір. Але Наталя зволікала.

Сюжет почав віддалено нагадувати Гоголівську «Одруження». Я - Агафія Тихонівна, а редактор - неспокійний Подколёсін.

Нарешті, Наталя сказала, що підстрахує і віддасть роман на прочитання розповсюджувачам. Я зрозуміла, що це такі співробітники, які відповідають за збут книжкової продукції. Вони взаємодіють з торговими мережами і з оптовиками. Що ж, в кожному видавництві свої порядки.

Втручання третіх осіб часто буває згубним для ніжних, незміцнілих відносин. У любові трапляються прикрі трикутники, а в нашому випадку вийшов якийсь багатокутник. Незабаром Наталя заявила, що їм, доків по комерційній частині, найбільше сподобалися інтимні сцени. Еротику можна залишити або навіть помножити. І треба б подумати над тим, щоб додати експресії. Далі були рекомендації, що непогано б прогнати моїх героїв крізь горнило екстремальних ситуацій. І щоб кров, безвихідь і змішання добра і зла. Як приклад наводилася наступна сюжетна схема: герої летять на літаку. Авіалайнер здійснює аварійну посадку в глухому місці, далеко від цивілізації. Запасів їжі зовсім мало. І що ж залишається їм робити, щоб вижити? Поїдати собі подібних.

Тема канібалізму в цьому видавництві встала дуже гостро - я вже писала про це. Мабуть, його співробітникам нестерпно хотілося оголити насущні проблеми людоїдства перед широким загалом.

Переді мною була дилема: безжально поламати сюжет або відстоювати право на власне бачення. Втім хто я така, щоб щось відстоювати? Я лише несміливо помітила, що в результаті переробки з любовного роману вийде трилер. А ми ж говорили про книгу до дня Святого Валентина ...

Я вагалася, Наталя спокушала: «У вас легка рука, хороший склад. Але життєві сюжети нині не затребувані. Міняйте жанр! »

Подумавши один день, я відмовилася. Я зрозуміла, що якщо нашпигуйте роман жахами, то це вже буде не моя книга.

Наші відносини з Наталею різко зійшли нанівець, не встигнувши розвинутися по-справжньому.

Що зазвичай залишається від невдалої любові? Гіркота і деякі навички. Так і в цьому випадку. Поповнилася моя скарбничка негативного досвіду.

У мене вже склалася традиція: отримавши чергову відмову, я йду в книжковий магазин. Купую новинки для ознайомлення і обов'язково що-небудь для душі. На цей раз мені дуже пощастило - вийшла книга Михайла Веллера «Пісня торжествуючого плебея». Саме провидіння підкинуло мені цю книгу в розраду! Весь збірник був присвячений міркувань відомого письменника про нашу літературу в цілому і про власний непростий шлях учасника. Чимало рядків було приділено і редакторам.

«Немає нічого звичніше в видавничої історії, як багаторазові відмови книзі, яка потім летить бестселером, - писав Веллер. - Людина двох зустрічав я з редакторського стану, які здатні були взяти рукопис і йти лаятися з видавцем до хрипоти, ломити грудьми і пробивати стінку головою ».

Веллер жорстко бив все редакторська стан. З висоти свого успіху він мав право так судити. Я ж лише поки обережно досліджувала механіку видавничої справи.

Я зрозуміла, що всякий редактор, який сидить на самоплив - звичайний замотаний людина. Він іноді хворіє, ходить у відпустку, змінює місце роботи в пошуках кращого. Він повільно читає, довго думає і боїться йти проти течії.

Чи буває так, що редактори люблять авторів професійної творчої любов'ю? Або ми їх частіше огидним Мені своїми амбіціями?

Цілющим бальзамом полилися на мою душу слова ще одного успішного автора, Андрія Куркова. Він стверджував, що відмова видавця в нестандартній формі - це вже непогано і отримання письмової відмови є ознака успіху. Це реакція на текст. Небайдужість.

Якщо так, то я просто щасливиця! Мені такі грунтовні відмови надсилали! А зі скількома редакторами я листувалася! Скільки розумних, начитаних людей розбирали мої опуси, відзначаючи грамотність, приємний стиль, легку руку, особливо вдалі шматки! Просто поки можна вважати, що я перебуваю з редакторами в цукерково-букетної стадії залицяння.

Що зазвичай згадується, коли людей давно і щільно пов'язують узи шлюбу? Саме цей хвилюючий період.

Не просто?
Чи варто говорити, що я здійнялася до небес?
І що ж залишається їм робити, щоб вижити?
Втім хто я така, щоб щось відстоювати?
Що зазвичай залишається від невдалої любові?
Чи буває так, що редактори люблять авторів професійної творчої любов'ю?
Або ми їх частіше огидним Мені своїми амбіціями?
Що зазвичай згадується, коли людей давно і щільно пов'язують узи шлюбу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online