Імміграція в Австрію через робочу візу, возз'єднання з сім'єю, або для висококваліфікованих фахівців

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Населення Австрії близько 8,5 млн осіб, з них всього млн іноземців, це трохи більше 10%

Населення Австрії близько 8,5 млн осіб, з них всього млн іноземців, це трохи більше 10%. Основна кількість зарубіжних громадян проживає у Відні - столиці Австрії. У високий сезон ця цифра може зрости до 20%. Інтенсивний наплив іммігрантів в країну почався на початку 90-х, після розпаду Радянського Союзу. У той час число іноземних резидентів в Австрії збільшилася практично вдвічі.

Австрія здавна славиться високим рівнем життя і суворими імміграційними правилами. Працюючи навіть на некваліфіковану посади в Австрії, Ви можете отримувати 1500-2000 євро на місяць. Це з урахуванням того, що прожитковий мінімум в Австрії складала 8700 євро в рік на людину. Однак і прибутковий податок в Австрії досить високий 24-35% (для порівняння у Великобританії 20%, в Росії 13%).

Якщо раптом відбувається так, що іноземець залишається без роботи, то австрійський уряд виплачує допомогу по безробіттю, хоча, звичайно ж, не все так просто. До того, як подати заяву на отримання допомоги, Вам необхідно відпрацювати 58 тижнів, при цьому сплачуючи страховку по безробіттю.

Так як Австрія це правова держава, що дбають за права громадян, то уряд вельми лояльно ставиться до іноземців зі статусом "біженці".

Австрійський уряд більше не зацікавлене в напливі некваліфікованої робочої сили, навпаки, в країні відчувається нестача висококваліфікованих фахівців, а також уряд намагається залучити забезпечених іноземців в країну, обіцяючи їм дозвіл на проживання в Австрії.

Міністерство закордонних справ Австрії "зробить імміграцію більш прозорою". "Нам потрібні інженери, а не малограмотні горяни", - роз'яснює Марія Фектер - міністр внутрішніх справ. На сьогоднішній день Австрія приймає іммігрантів наступних категорій:

- особи, які уклали контракт з австрійським роботодавцем і члени їх сімей
- члени сімей громадян, які мають постійного місця проживання в Австрії
- фінансово незалежні іноземці
- біженці

Наша компанія готова запропонувати повну супровідну підтримку за категоріями робочої імміграції, ВНЖ для забезпечених громадян, а також возз'єднання з членами родини, вже проживають на території Великобританії.

Вже рік як існує бальна система для бажаючих працювати за наймом в Австрії. На жаль, під критерії потрапляють далеко не всі. Для того, щоб отримати посвідку на проживання як висококваліфікований фахівець, Вам потрібно набрати від 50 до 70 балів з 100 в залежності від того, в яку групу Ви потрапляєте. Імміграційне законодавство в даний час розділяє працівників за наймом на три групи:

  1. Висококваліфіковані фахівці (вчені, медики, фахівці з інноваційних технологій)
  2. Кваліфіковані працівники з "дефіцитними спеціальностями" (список спеціальностей публікується щороку)
  3. Інші (до цієї категорії можуть ставитися працівники мистецтва і творчих професій, а також, наприклад, спортсмени)

Максимальна кількість балів по першій категорії 100, щоб отримати робочу візу, Вам необхідно набрати 70. Бали нараховуються за освіту, досвід роботи, знання мови і рівень доходу і навіть вік. Якщо у Вас якісь наукові публікації або патенти, це також буде величезним плюсом і за них можна отримати до 20 балів.

Для другої і третьої категорій максимально кількість балів трохи нижче - всього 75, але реально Вам необхідні лише 50. Основна відмінність цих категорій (не рахуючи спеціалізації) в тому, що по категорії "висококваліфіковані фахівець" Ви маєте право отримати 6-ти місячну візу, в'їхати по ній в країну і вже на місці шукати роботодавця. На жаль, для 2-ий і 3-ї категорії для подачі заяви на робочу візу, вже необхідно укласти договір від роботодавця. Ми можемо підібрати для Вас агента в Австрії, які допоможе Вам у пошуку роботодавця по Вашій спеціальності. Дана послуга не входить в загальну вартість пакета "Робоча імміграція до Австрії" і оплачується додатково, ціна обговорюється індивідуально з кожним клієнтом.

Нічого не поробиш, але МЗС Австрії суворо регламентує процес імміграції і встановлює щорічні квоти на кількість місце по кожній програмі. Зазвичай не більше 8000 місць, однак це цифра включає не тільки самих заявників, а й їхніх утриманців. Тому чим раніше Ви подасте заявку, тим більше шансів на успіх.

Якщо всі перераховані вище труднощі австрійської імміграції Вас не лякають, то від Вас буде потрібно наступні документи:

- анкета на німецькій мові
- закордонний паспорт і копія першої сторінки
- завірене свідоцтво про народження
- Довідка про відсутність судимості
- медична страховка
- договір про оренду житла в Австрії
- контракт з роботодавцем
- Einzelsicherungsbescheinigung - посвідчення, що дає право наймати іноземних громадян
- для категорії "1" - висококваліфіковані фахівці: виписка з банку з підтвердженням наявності коштів на перші шість місяців проживання в Австрії, хв 1000 євро в місяць (при подачі заяви на 6-ти місячну робочу візу).

Перед подачею документів в Австрійське консульство, ми проведемо ретельну перевірку, підкажемо, як краще вчинити в Вашому конкретному випадку. Вартість програми 1500 євро + витрати на переклади та оренду житла.

Під категорію члени сімей іноземців, які осіли в Австрії підпадають подружжя і діти до 18 років. Іноді так трапляється, що хтось із членів сім'ї першим їде на місце проживання в іншу країну, щоб освоїтися, озирнутися, так би мовити підготувати грунт. Подальший процес отримання документів для членів сім'ї не буде складно. Все, що Вам потрібно це довести Ваше спорідненість (свідоцтво про шлюб та свідоцтво про народження для дітей), фінансову спроможність, тобто те, що по приїзду до Австрії Ви і члени Вашої сім'ї не потребуватимуть фінансової допомоги від держави. Всім членам сім'ї необхідно оволодіти німецькою мовою на базовому рівні A1 (виключення складають члени сімей висококваліфікованих співробітників "категорія 1", їм знання мови не вимагається зовсім). І останній пункт - це наявність житла, достатнього, щоб розмістити всіх "депендентс".

Посольство має право розглядати Вашу заяву до 3-х місяців. На жаль, діти старше 18 років повинні подавати окрему заяву і, якщо вони не потрапляють під категорію кваліфікованих мігрантів, то доведеться довести їх фінансову спроможність по категорії фінансово незалежні іноземці.

Насправді, категорія "забезпечені громадяни" дійсно підходить тільки заможним людям. За новими правилами для в'їзду в Австрію заявнику необхідно мати на рахунку 96 000 євро і стільки ж на кожного дорослого члена сім'ї і по 45 000 євро на дитину.

Також як і в попередній категорії необхідно підтвердити наявність нерухомості у власності або в оренді. Ми займаємося пошуком житла на покупку або в оренду.

Ціновий діапазон нерухомості в Австрії:

Оренда

Купівля

квартира у Відні (30 м кв)

Від 800 євро на місяць

Від 100 000 євро

квартира у Відні (100 м кв)

320 000 євро

Квартира в центрі Зальцбурга (100 м кв)

300 000 євро

Квартира в Грац (100 м кв)

220 000 євро

Під час укладання угоди з купівлі нерухомості, Ви несете такі додаткові витрати:

- послуги нотаріуса - 1,0-1,5% від вартості угоди + ПДВ
- передача права власності від продавця до покупця - 3,5%
- внесення в земельну книгу - 1%

При підборі нерухомості на продаж ми перевіряємо наступні дані: її правовий статус, так як можна зіткнутися з тим, що першочергове право на купівлю може належати третім особам або певна особа має право на проживання, сервітут - право на користування прилеглою дорогою і т.д. Від продавця до покупця переходять права на об'єкт, які включаються в земельну книгу. Вартість пошуку нерухомості входить в загальну вартість програми.

Крім фінансових коштів і нерухомості Вам необхідно оформити страховку на всю сім'ю.

Через п'ять років проживання в Австрії, Ви і всі члени Вашої родини, які в'їхали в Австрію разом з Вами, отримують постійну посвідку на проживання, а ще через 5 років, можна подавати на австрійське громадянство.

вартість програми

12000 євро на одне людини

20000 євро на 2-х чоловік

30000 євро на сім'ю з 4-х осіб

Медична страховка

Від 90 євро в місяць на сім'ю

Не забувайте, що на програму "ВНЖ в Австрії для фінансово незалежних громадян" також існує квота. Зазвичай лише по кілька десятків місць на кожен регіон.

Є загальні положення на отримання Австрійського громадянства:

- відсутність судимостей
- відсутні контакти з вороже налаштованими стосовно Австрії державами
- дійсний дозвіл на проживання
- повага демократичних норм Австрії
- стабільне фінансове становище (допускається наявність фінансових проблем, але, наприклад, в разі звільнення кандидата з поточного місця роботи)
- володіння мовою на належному рівні (співбесіда)
- відмова від попереднього громадянства

Гарантовано отримують громадянство особи, які прожили на території Австрії 30 років. Особи, які довели, що успішно пройшли інтеграцію, можуть претендувати на громадянство через 15 років. Бізнес імміграція прискорює процес, вже через 6 років проживання в Австрії на отримання громадянства можуть претендувати бізнесмени, вчені, діячі мистецтва і культури, які зробили особливий внесок у розвиток країни.

Якщо Ви отримуєте вищу освіту в Австрії, у Вас також є шанс бути натуралізований через чотири роки. Якщо Ви австрійський студент і у Вас немає власного доходу, рішення буде залежати від суми одержуваного змісту, наприклад, від Ваших батьків.

Якщо ви хочете іммігрувати до Австрії, то будь ласка, задавайте всі наявні у Вас питання по е-майлу: info @offshore - pro .info

Якщо Вам сподобалася ця стаття, то будь ласка, натисніть одну з кнопочок внизу і розкажіть про них в соціальних мережах. Ваші оцінки ретельно досліджуються нами і тільки завдяки вашим оцінками, ми можемо дізнатися які саме статті Вам подобаються і корисні найбільше. Оцінюйте і ми будемо знати, про що писати більше і швидше, а також які теми висвітлювати більш детально і енергійно. Спасибі Вам заздалегідь за співпрацю, наші шановні читачі.


Мітки: # ВНЖ В Австрії

Підпишіться на наш телеграм канал і розкажіть про нього знайомим в бізнесі.

Читайте інші цікаві статті порталу InternationalWealth.info:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online