Екс-главу товариства сліпих засудили на сім років в Астані

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Байбулат Аубакиров буде зобов'язаний виплатити понад мільярд тенге.

В Астані винесли вирок колишньому керівнику Казахстанського товариства сліпих Байбулату Аубакирова і директору підвідомчого будинку відпочинку Адлет Оспанова. Аубакирова призначено покарання у вигляді семи років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирок зачитала суддя Алматинского районного суду №2 Айжан Кульбаева, повідомляє Today.kz .

«Суд засудив Байболата Аубакирова визнати винним в скоєнні злочинів, передбачених частиною чотири статті 176 КК РК (« Привласнення або розтрата ввіреного чужого майна »), частиною один статті 148 КК РК (« Порушення трудового законодавства ») і призначити йому покарання у вигляді семи років позбавлення волі з конфіскацією майна, що належить особисто йому, з позбавленням права обіймати керівні посади строком на п'ять років. По частині один статті 148 КК РК - з позбавленням права займати керівні посади строком на три роки. За сукупністю злочинів остаточно призначити сім років з конфіскацією майна і позбавленням права займати керівні посади строком на п'ять років », - зачитала вирок суддя.

Також суд визнав винною директора підвідомчого будинку відпочинку Адлет Успанову в скоєнні злочину, передбаченого частиною чотири і п'ять статті 176 4 КК РК ( «Привласнення або розтрата ввіреного чужого майна»), і призначив їй покарання у вигляді трьох років і шести місяців позбавлення волі з позбавленням права займати керівні посади строком на три роки. Суд виніс рішення вважати покарання умовним.

«Суд виніс рішення стягнути на користь ГО« КОС »1,091 мільярда тенге, а також держмито в бюджет держави в розмірі 10,914 мільйона тенге. З Оспанова і Аубакирова стягнути 28,263 мільйона, а також держмито в доход держави в сумі 282,6 тисячі тенге », - зачитала суддя.

Нагадаємо, Байбулат Аубакиров очолив казахстанський товариство сліпих в 2002 році. За даними слідства, саме з цього моменту екс-керівник організації почав проводити махінації з майном. Так, зокрема, Аубакиров продав друкарню товариства, відомчий дитячий садок, реабілітаційний центр по свідомо заниженою ціною, незаконно звільняв співробітників.

Також члени казахстанської організації сліпих звинуватили свого колишнього керівника в тому, що він у 2012 році придбав земельну ділянку за завищеною ціною. За один гектар землі в Алматинській області Аубакиров нібито, заплатив більше 37 мільйонів тенге. Загальний збиток, який завдали, за даними слідства, обвинувачені Казахстанському товариству сліпих, склав сотні мільйонів тенге.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online