Кабмін суттєво підвищив поріг річного обсягу продажів без касового апарату

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Постанова з поправками до постанови Кабміну від 23 серпня 2000 р №1336 було прийнято на засіданні уряду вчора і передбачає більш ніж дворазове підвищення порога річного обсягу операцій без касового апарату, в залежності від форми і умов здійснення діяльності, на один структурний підрозділ суб'єкта господарської діяльності (СГД)
Постанова з поправками до постанови Кабміну від 23 серпня 2000 р №1336 було прийнято на засіданні уряду вчора і передбачає більш ніж дворазове підвищення порога річного обсягу операцій без касового апарату, в залежності від форми і умов здійснення діяльності, на один структурний підрозділ суб'єкта господарської діяльності (СГД).
Інтерфакс-Україна пише, що, таким чином, поріг річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів і надання послуг, які можна проводити без застосування реєстратора розрахункових операцій (РРО, касовий апарат), підвищений з 200 тис. грн до 500 тис. грн і з 75 тис. грн до 250 тис. грн, в залежності від форми і умов здійснення діяльності на один структурний підрозділ СГД.

Це дозволяє суб'єктам госпдіяльності, які мають кілька торгових точок, не використовувати РРО, якщо граничний поріг річного обсягу операцій не перевищено кожним з підрозділів.

Також визначено перелік видів діяльності, які звільняються від використання РРО, зокрема надання побутових послуг у сільській місцевості, і скасовано 13 нормативно-правових актів Камбина, що містять застарілі норми щодо касових апаратів.
Постанова з поправками до постанови Кабміну від 23 серпня 2000 р №1336 наказує обов'язкове використання реєстратора розрахункових операцій (РРО) при перевищенні річного обсягу операцій 1 млн грн (незалежно від виду діяльності).
Дія документа не поширюється на СГД, які здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами та побутовою технікою.
За даними Державної фіскальної служби, за 11 місяців поточного року через РРО продано товарів і послуг на 800 млрд грн.

Станом на 1 грудня в Україні 120 тис. СГД зареєстрували майже 280 тис. РРО на 260 тис. Об'єктів господарювання.
Раніше «2000» повідомляли, що під час контрольної закупівлі в інтернет-магазинах тільки 7 з 20 інтернет-продавців видали фіскальний чек.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online