Названо 6 країн, які можуть вийти з ЄС слідом за Великобританією

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Подібні референдуми можуть провести ще в кількох європейських країнах. Подібні референдуми можуть провести ще в кількох європейських країнах

видання The Washington Post назвало шість країн, які можуть провести голосування щодо виходу з ЄС після підсумків референдуму в Великобританії. У Сполученому Королівстві за Brexit, згідно з підбитими 24 червня підсумками, проголосували близько 52% населення.

Швеція

За версією видання, слідом за Великобританією вийти з Євросоюзу може Швеція. Ця країна позиціонує себе як скандинавський еквівалент Сполученого Королівства, зокрема, її влада відмовилася ввести як офіційна валюта євро. У минулому році держава прийняла сотні тисяч біженців, але розмістити і забезпечити їх всіх у неї не вистачає сил, що не дивно: країна лідирує за кількістю прийнятих мігрантів на душу населення.

Жителям країни не подобаються деякі аспекти європейської політики. Наприклад, Швеція виступала за продовження тимчасового прикордонного режиму, який ввели в ряді держав через наплив біженців. Тому число крайніх правих, які виступають за вихід з ЄС, в Швеції зростає.

Данія

У грудні 2015 року в Данії також проводився референдум, однак на ньому розглядалося менш гостре питання: тоді жителі країни вирішували, чи варто сильніше зближуватися з ЄС у сфері права і внутрішніх справ.

Данці виступили проти подальшої інтеграції: проти проголосували 53%. Після цього країна, також постраждала від напливу мігрантів, повністю забрала у Євросоюзу право контролювати свої кордони.

Греція

Ця країна вважається одним з головних претендентів на вихід з Євросоюзу вже кілька років. Основною причиною цього стали фінансові труднощі, з якими зіткнулося держава. З одного боку, влада Греції погрожували виходом з ЄС, якщо союз не надасть їм допомогу. Наприклад, Центробанк країни вимагав поступок від міжнародних кредиторів.

З іншого боку, інші в Європі, навпаки, закликали виключити Грецію з Євросоюзу через ситуацію в країні ситуації. Деякі політики закликали виключити держава з Шенгенської зони, якщо воно не зможе стримувати на кордонах біженців.

Нідерланди

Згідно з опитуванням громадської думки, більшість жителів країни захотіло вийти з Євросоюзу після Brexit. Зокрема, про це говорив глава Партії незалежності Сполученого королівства Найджел Фарадж.

"Опитування громадської думки в Нідерландах показав, що більшість тепер хоче виходу з ЄС. Так що, можливо, наближається Nexit", - відзначав Фарадж.

Провести в країні референдум про вихід з ЄС вже закликав лідер Партії свободи Нідерландів Герт Вілдерс.

"Ура британцям! Тепер наша черга. Настала пора референдуму в Нідерландах", - написав політик у своєму Twitter.

Угорщина

Фактор ризику для Угорщини - прем'єр-міністр країни Віктор Орбан, якого, за даними The Washington Post, глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер один раз назвав диктатором. Угорщина також страждає через наплив біженців, тому Орбан планує провести референдум з даного питання. На ньому жителі країни будуть вирішувати, чи готові вони підкорятися вимогам Євросоюзу в цій сфері.

Франція

Французи є чи не головними євроскептиками: 61% опитаних громадян негативно ставляться до ЄС (наприклад, в Угорщині таку думку тільки у 37% населення). Франція - рушійна сила континентальної Європи, але країна стикається з безліччю проблем, в тому числі високою загрозою тероризму і слабкою економікою. Деякі бачать витоки цих проблем в Євросоюзі або умовах, створених його державами-членами.

Такі погляди можуть бути на руку "Національної партії". Її лідер Марін Ле Пен вже закликала провести у Франції референдум щодо виходу з Євросоюзу.

"Перемога свободи! Як я просила багато років - ми повинні провести такий же референдум у Франції і країнах ЄС", - написала Ле Пен в своєму Twitter.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online