ЗМІ: український олігарх спонсорує режим Лукашенка. фото

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Український олігарх, власник "Дельта банку" Микола Лагун активно інвестує в Білорусь. Причому, один з проектів Лагуна патронує Дмитро Лукашенко, середній син президента Білорусі Олександра Лукашенка. Про це пише білоруське інтернет-видання "Завтра твоєї країни" .

За інформацією видання, 39-річний Микола Лагун входить в український список Forbes з капіталом $ 109 млн. Йому небувало везе в торгівлі державними борговими паперами. Крім того, Лагун скуповує активи в банківському секторі. Він придбав українську частину Swedbank і частина активів "УкрСиббанку" (входить в французьку BNP Paribas Group). Лагун також придивляється до українських Universal Bank, Marfin Bank і т.д.

У 2007 році його "Дельта Банк" придбав невеликий білоруський "Атом Банк" (і перейменував його). У зв'язці з банком працює страхова компанія "Дельта-Страхування".

Разом з місцевим партнером Ігорем Чернявським українець вибудував другу за кількістю торговельних об'єктів в Білорусі роздрібну мережу "Рідна сторона". Крім того, Чернявський є співвласником будується Туровського молочного комбінату.

Микола Лагун - також один з співінвесторів спортивно-девелоперського проекту "Гольф-клуб", яким опікується середній син президента Дмитро Лукашенко.

На публіці Микола Лагун з президентом Білорусі Олександром Лукашенком з'являвся лише один раз, у вересні 2010 року в селі "Витоки", де живуть сім'ї з прийомними дітьми. Будівництво цього села фінансував Лагун. Український інвестор і білоруський президент пили чай з домашнім печивом і говорили про благодійність, додає видання.

Не пропусти блискавку! Підписуйся на нас в Telegram

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online