Україна має намір відібрати у Росії власність СРСР

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

22 листопада 2011, 12:37 Переглядів: 22 листопада 2011, 12:37 Переглядів:   Україна націлилася на закордонну власність СРСР

Україна націлилася на закордонну власність СРСР. Фото nnm.ru.

Україна пропонує Росії відновити переговори про розподіл закордонної власності СРСР.

Про це сказав прес-секретар Міністерства закордонних справ Олександр Дикусаров.

"Україна пропонує відновити переговорний процес з Російською Федерацією щодо розподілу закордонної власності колишнього СРСР, зокрема в форматі двосторонніх переговорів на рівні міністрів закордонних справ щодо передачі українській стороні об'єктів нерухомості для потреб її дипломатичних установ", - повідомив він.

Коментуючи заяву представника МЗС Росії Олександра Лукашевича про відмову України від претензій на закордонну власність СРСР, Дикусаров зазначив, що угода між Україною і Росією про врегулювання питань правонаступництва "нульовий варіант" (угода, за якою Росія бере на себе всі борги СРСР, а решта колишніх республік відмовляються від своїх претензій на будь-яке майно СРСР) не вступило в силу і таким чином не може вважатися правовою підставою для перереєстрації законного майна СРСР на Росію.

Дикусаров також зазначив, що повернення Росією боргів СРСР у повному обсязі не знімає з неї відповідальності, яку вона взяла відповідно до міжнародних і двосторонніх україно-російських угод.

Крім того, прес-секретар українського МЗС підкреслив, що розпорядження частиною закордонної власності СРСР виходить зі статусу України, як однієї з держав-правонаступників СРСР.

Нагадаємо, 10 листопада Лукашевич заявив, що Україна не має претензій на закордонну власність СРСР.

При цьому депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "НУ-НС", голова Української народної партії Юрій Костенко вважає цю заяву провокацією.

У 2009 році колишній Президент (2005-2010) Віктор Ющенко доручив 5 міністерствам, СБУ та Службу зовнішньої розвідки провести аналіз потенційних наслідків відкликання Україною підпису під угодою з Росією про врегулювання питань правонаступництва зовнішнього державного боргу і активів колишнього СРСР ( "нульовий варіант") і ризиків, пов'язаних з його ратифікацією Радою.

У 2007 році МЗС України заявив про необхідність отримання від Росії офіційної інформації щодо пооб'єктного складу, балансової та ринкової вартості власності СРСР за кордоном і поновлення переговорів щодо її поділу.

У 2006 році Україна допускала врегулювання правонаступництва щодо зовнішнього боргу та активів СРСР між Україною і Росією Міжнародним судом ООН.

Частина України в загальній сумі боргу та активів становить 16,37%.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Україна має намір відібрати у Росії власність СРСР". інші Новини політики дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online