Як вкласти гроші в Довірче управління - Інвестиції в Довірче управління - рентабельність і ризики інвестицій в Довірче управління на Invest Rating

  1. Об'єкт і класифікація видів інвестування в довірче управління
  2. Ризики інвестування в довірче управління
  3. Результат інвестування в довірче управління

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Розвиток фінансової індустрії призвело до неминучого появи похідних послуг, метою яких стало надання рішень в галузі управління активами

Розвиток фінансової індустрії призвело до неминучого появи похідних послуг, метою яких стало надання рішень в галузі управління активами. Поняття довірчого управління бере свій початок ще з епохи Середньовіччя, коли майно передавалося в управління для можливого запобігання конфіскації і захисту від податків. З тих пір довірче управління значно змінилося, увібравши в себе нові напрямки, включаючи управління матеріальними ресурсами для їх збереження та примноження.

На сьогоднішній день, найбільш вірним і ємним може бути наступне визначення: «Довірче управління - це передача в тимчасове управління як грошових коштів, так і іншого цінного майна керуючому, з метою отримання вигоди». При цьому власність довірителя не переходить у володіння керуючого.

Довірче управління вважається інструментом інвестування. У зв'язку з цим можна виділити найбільш популярні напрямки, до яких відноситься інвестування через ліцензовані брокерські компанії, інвестиційні фонди, а також ПАММ-рахунки, якщо інвестор воліє операції на валютному ринку.

Об'єкт і класифікація видів інвестування в довірче управління

Пайові інвестиційні фонди (ПІФи) створюються керуючою компанією для управління фондом, який формується на основі колективних вкладень інвесторів. Інвестуючи в ПІФи, інвестор отримує можливість участі в покупці активів на фондовому ринку. ПІФи консолідують ресурси інвесторів, здійснюючи операції для збільшення своєї вартості. Кожен фонд випускає інвестиційні паї, які є цінними паперами, що передаються інвестору в результаті інвестування. Володар паю має право власності на майно фонду, пропорційне його частці. Таким чином, прибуток від інвестиційної діяльності фонду розподіляється в тій пропорції, в якій інвестор придбав частку фонду спочатку.

Подібні фонди мають як переваги, так і недоліки.

ПІФи регулюються державою, до того ж кошти керуючої компанії і вкладників розподілені по різних депозитаріям. Подібна форма розподілу, а також певні заборони на активне залучення капіталу, створюють додаткові гарантії для інвесторів. Важливо відзначити, що податок сплачується тільки в разі виведення грошових коштів в результаті позитивної прибутковості фонду. Як правило ПІФи досить ліквідні, що дає ще одну перевагу подібним інструментам інвестування. Розмір кожного паю у фонді, як правило, невеликий, тому його покупка доступна більшості платоспроможного населенню.

З іншого боку, недоліками можна назвати регулярну виплату керуючому фондом, незалежно від прибутковості самого фонду. Існують додаткові платежі, а також обмеження в придбанні певних типів акцій компаній з боку регулятора, що обмежує потенціал прибутковості.

Другим, не менш відомим варіантом інвестування вважається довірче управління торговими рахунками інвесторів. Даний формат інвестування не має на увазі переходу грошових коштів інвестора до керуючого, оскільки вони залишаються на індивідуальному рахунку, відкритому в брокерської компанії самим клієнтом. Таким чином, управління торговим рахунком інвестора здійснюється через підписання договору, в якому прописуються умови взаємодії інвестора і керуючого. В якості керуючого, як правило, виступають брокерські компанії і індивідуальні трейдери. Проте, все більше число банків і керуючих компаній включають практику ДУ в число своїх послуг з управління капіталом.

Подібний тип інвестування має ряд переваг в порівнянні з ПІФами. Керуючий більш гнучкий у виборі інструментів і ринків для торгівлі. В інвестуванні використовуються як акції компаній, облігації, так і похідні фінансові інструменти. Більш того, можливе використання позикових коштів, що сприяє отриманню більш високої прибутковості. Довірче управління на фондовому ринку є більш гнучким інструментом, що дозволяє враховувати індивідуальні потреби інвестора.

У Росії, найбільш відомою формою управління, вважається довірче управління на валютному ринку Форекс. Це той же формат взаємодії інвестора з керуючим, де вибір інструментів торгівлі головним чином зосереджений на валютному ринку Форекс.

Завдяки розвитку технологій, і зменшення порогу входу для відкриття торгового рахунку, з'явилися альтернативні варіанти традиційного способу управління. Цією альтернативою стали ПАММ-рахунки. За своєю суттю ПАММ-рахунок надає можливість процентного розподілу доходів від управління торговим рахунком, з використанням платформи, яку надає брокерська компанія. Інвестор може вибрати один або кілька торговельних рахунків керуючих, чиї угоди будуть дублюватися з відповідною пропорцією щодо розміру вашого рахунку і встановлених параметрів. Кожен окремий рахунок довірителя інтегрований з торговим рахунком керуючого, який здійснює операції. ПАММ-рахунки - досить прозорий інструмент для інвестора, який отримує доступ до повної статистики здійснених операцій, а також має можливість швидкого поповнення та виведення коштів з торгового рахунку. Незважаючи на настільки зручний інструмент, регулятори багатьох країн обмежують доступ до ПАММ-рахунках в своєму регіоні. Причиною цього є некваліфікованість керуючих, що надають послуги на платформах окремих брокерських компаній.

Ризики інвестування в довірче управління

Основні ризики інвестування в ДУ пов'язані з досвідом і ефективністю керуючого. Тому, регулятори зобов'язують керуючих, будь це фізичні або юридичні особи, проходити сертифікацію на предмет відповідності необхідному рівню знань індустрії управління активами. Більш того, потрібне отримання ліцензій для здійснення довірчого управління. Всі ці умови знижують ризик втрати капіталу, але не нівелюють його. Більш того, ДУ не гарантує фіксованої дохідності. Це означає, що можлива часткова і повна втрата капіталу. У доповненні до сказаного, слід віднести ризики банкрутства емітента, ліквідність торгових інструментів, а також ризики кредитного плеча, що використовуються компанією, що управляє особливо на валютному ринку. В силу слабкої регульованості валютного ринку в Росії, даний тип інвестування має найбільші ризики в зв'язку зі специфікою і великим числом некваліфікованих керівників, що пропонують послуги дрібним і середнім інвесторам.

Результат інвестування в довірче управління

Довірче управління було і залишається вигідним інструментом інвестування. Передача майна, а також капіталу в управління професіоналів не тільки звільняє вільний час інвестора, але також позбавляє його від необхідності вивчення всіх аспектів інвестиційної діяльності. Мабуть, головним завданням інвестування в довірче управління залишається вибір керуючого. Регулюючі органи прагнуть убезпечити інвесторів від несумлінного і некваліфікованого управління, проте відповідальність за вибір залишається за інвестором. Тому, довірче управління в разі правильного вибору, керуючого може принести інвесторові досить високі доходи.

Інвестиції в Довірче управління - все матеріали Що таке індивідуальний інвестиційний рахунок (ІВС)?

Говорячи простою мовою, індивідуальний інвестиційний рахунок - це рахунок призначений для обліку активів клієнтів (як правило, фізичних осіб). Індивідуальні інвестиційні рахунки можуть відкриватися клієнтом в інвестиційній або керуючої компанії на підставі договору довірчого управління ...

Чи варто довіряти гроші відомим фінансистам, який створив свої фонди?

Рано чи пізно будь-який хороший трейдер або управляючий починає мріяти про власні фонди. Це досить поширений варіант продовження кар'єри. Так надходять фінансисти в Росії і за кордоном. У США сьогодні це особливо помітне явище завдяки правилу Волкера, що набув чинності в 2010 році ...

Стратегії довірчого управління

Індивідуальне довірче управління надає інвестору з солідною сумою коштів все різноманіття способів заробляння на цінні папери з метою досягнення його інвестиційних цілей ...

Кому довірити свої гроші?

«Віддайте нам свої гроші в довірче управління, і ми заробимо вам стан!» Для людей, у яких є гроші, але немає часу для особистих інвестицій, ця пропозиція може бути вельми цікавим. Однак чи варто вірити таким обіцянкам?

Довірче управління і довірче інвестування: порівняльний аналіз

Передача грошових коштів. При довірчому управлінні клієнт вносить свої гроші в касу керуючого, або на його рахунок. При довірчому інвестуванні - тільки передає право укладення угод і не більше того. А рахунок, на якому відбувається торгівля належить самому інвестору і відкритий в тому банку (брокера), який його влаштовує ...

Ризики довірчого управління

Угода про передачу майна в довірче управління підходить перш за все комерсантам, які не можуть належним чином розпорядитися своїм майном. Наприклад, засновник вніс до статутного капіталу своєї фірми пакет акцій іншої компанії. А щоб цінні папери не лежали «мертвим вантажем» в сейфі, розумно залучити для управління ними компетентних фахівців ...

Чи варто довіряти гроші відомим фінансистам, який створив свої фонди?
Кому довірити свої гроші?
Однак чи варто вірити таким обіцянкам?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online