Як скласти акт прийому-передачі земельної ділянки при продажу?

  1. Що таке акт прийому-передачі
  2. Як скласти акт прийому-передачі на земельну ділянку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Акт прийому-передачі земельної ділянки є документ, згідно з яким одна особа передає ділянку у володіння і користування іншій особі. Про те, як складається цей документ і яку інформацію він повинен в собі містити, розповімо в цій статті. Акт прийому-передачі земельної ділянки є документ, згідно з яким одна особа передає ділянку у володіння і користування іншій особі

фото:

Що таке акт прийому-передачі

Як скласти акт прийому-передачі на земельну ділянку

Що таке акт прийому-передачі

Форма акту потрібно, коли необхідно документально зафіксувати будь-яку подію або дію. Акт прийому-передачі ділянки є документом, згідно з яким відбувається передача земельної ділянки новому власнику.

Згідно ст. 556 ГК РФ саме після підписання акту вважається виконаним основний обов'язок продавця - передати предмет договору. Відповідно, ухилення продавця від підпису цього документа розумно вважати відмовою від виконання обов'язку по передачі об'єкта нерухомості (п. 2 ст. 556 ЦК України).

Наявність підписаного акта є обов'язковою умовою для задоволення позову про реєстрацію права покупця на підставі п. 2 ст. 165 ГК РФ (наприклад, касаційне визначення Костромського обласного суду від 02.11.2011 по справі № 33-1773).

Акт може бути частиною (додатком) договору купівлі-продажу. Про те, як правильно оформляється договір, ви дізнаєтеся зі статті Договір купівлі-продажу земельної ділянки 2018 - 2019 (зразок) .

Складання акту допустимо як в тексті самого договору купівлі-продажу земельної ділянки, так і у вигляді окремого документа, в друкованій або рукописній формі.

Робити його потрібно в 3 примірниках:

  1. Перший примірник - для колишнього власника.
  2. Другий примірник - для нового власника.
  3. Третій екземпляр підлягає зберіганню в органах державної реєстрації.

Як скласти акт прийому-передачі на земельну ділянку

Зверніть увагу! Оформлення документа допускається у вільній формі. Однак з часом виробився певний шаблон, відступ від якого при заповненні вважається небажаним.

Акт прийому-передачі земельної ділянки повинен включати в себе наступні дані:

  1. Назва документу.
  2. Місце підписання.
  3. Дату складання документа.
  4. Посилання на назву, дату і номер договору, додатком до якого є акт.
  5. Дані сторін. Якщо сторонами договору купівлі-продажу є громадяни, необхідно вказівку:
    • П. І. Б .;
    • дати і місця народження;
    • статі;
    • паспортних даних;
    • адрес прописки.

    Для підприємств при підписанні акту потрібно фіксація наступних реквізитів:

    • повної назви фірми;
    • дати, місця, а також найменування органу, в якому вказане підприємство було зареєстровано;
    • П. І. Б. представника підприємства, а також реквізитів документа, на підставі якого особа уповноважена на підписання акту;
    • адреси місця реєстрації компанії.
  6. Точний опис ділянки (площа, адреса, кадастровий номер, а також категорія земель, до яких відноситься зазначену ділянку).
  7. Вказівка ​​на стан земельної ділянки (наявність на ньому сміття, бур'янів, його невикористання або неправильне використання, що може привести до адміністративного штрафу за ст. 8.8, 8.12, 10.1, 10.5 Кодексу про адміністративні правопорушення РФ).
  8. Посилання на те, що сторони не мають один до одного претензій щодо переданого об'єкта.
  9. Підписи сторін з розшифровкою.

Зразок акту прийому-передачі земельної ділянки аналогічний зразком акту прийому-передачі нерухомого майна .

***

Акт прийому-передачі земельної ділянки є невід'ємною частиною договору купівлі-продажу. Його завдання - підтвердити факт передачі об'єкта новому власнику, зафіксувавши стан ділянки в момент передачі.

Автор: RusЮріст

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online