NEWSru.com :: Агентство нерухомості МІАН може бути оголошено банкрутом

Агентство нерухомості МІАН може бути оголошено банкрутом

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

ЗАТ МІАН знаходиться в процесі банкрутства, повідомляє "Комерсант" . 20 травня арбітражний суд Москви ввів в МІАН спостереження, призначивши тимчасовим керуючим Анатолія Кропотіна з Саратовської області.

Суд прийме рішення про те, чи визнавати МІАН банкрутом, 30 жовтня. До цієї дати тимчасовий керуючий повинен буде сформувати реєстр вимог кредиторів і провести їх перші збори.

Заява про визнання МІАН банкрутом подало саратовське ЗАТ "ІФК" Гианея "", борг ріелторської компанії перед яким становить 1,4 млн рублів.

"Гианея" звернулася до суду після того, як справа про банкрутство МІАНа намагалися ініціювати податківці, які ще в 2006 році пред'явили компанії 1,2 млрд рублів податкових претензій за 2002-2003 роки.

Компанію звинуватили в тому, що вона продавала громадянам права на квартири в споруджуваних будинках за векселя пов'язаних з нею фірм. Це дозволяло занижувати виручку і виводити гроші в сторонні структури, які ухилялися від сплати податків.

МІАН близько року оскаржив претензії в арбітражному суді, але програв. В середині березня цього року МІАН виплатив борги по податках, але погасив лише близько 600 млн рублів недоїмки, без штрафів і пенею.

ЗАТ МІАН є керуючою компанією холдингу, куди входить близько десяти компаній, що займають ріелторськими послугами, девелопментом, розвитком мережі фітнес-клубів.

Юристи видання сумніваються, що "Гианея" ініціювала справу про банкрутство МІАНа самостійно. "Схема, коли для порушення справи про банкрутство підставні фірми скуповували кредиторську заборгованість, була широко поширена в замовлених банкрутствах.

Для таких банкрутств характерно, що борги скуповуються на мінімальні необхідні суми, а арбітражний керуючий вибирається з віддаленого регіону і з числа осіб, які брали участі раніше в гучних справах ", - пояснив юрист Ігор Серебряков.

Зараз в арбітражному суді Москви активно йде боротьба за контроль над процесом банкрутства МІАНа. Вимоги до МІАН пред'явили вже вісім кредиторів на загальну суму близько 3 млрд рублів.

Ріелтори вважають справу про банкрутство МІАНа прецедентним для ринку нерухомості. За останні десять років банкрутство МІАНа може бути першим на ріелторському ринку Москви і викликати ланцюгову реакцію при наявності зовнішніх чинників, наприклад втручання федеральних служб в процес ціноутворення на житло.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online