Вид на проживання в США - як отримати, кращі способи та інструкції

  1. Види і особливості
  2. Типи можливостей на отримання ВНЖ
  3. Відео - Як отримати грін кард? Способи отримання посвідки на проживання США, легалізація
  4. Робочий ВНЖ
  5. На основі лотереї
  6. Відео - Як отримати грін карту
  7. Основні і додаткові документи

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Документ, який підтверджує наявність посвідки на проживання в Сполучених Штатах Америки - це знаменита «зелена карта», грін-кард. Підстави для отримання американського ВНЖ можуть істотно відрізнятися - шлюб з громадянином країни чи володарем постійної грін-карти, вимушена імміграція, працевлаштування, бізнес, навіть робота з американською розвідкою. Залежно від обставин варіюються терміни отримання, необхідний пакет документів і умови перевірок з боку міграційної служби. Документ, який підтверджує наявність посвідки на проживання в Сполучених Штатах Америки - це знаменита «зелена карта», грін-кард

Вид на проживання в США - як отримати

США на Google картах

Види і особливості

зміст матеріалу

Грін-кард підрозділяється на наступні категорії:

  • постійний - найбільш повний формат документа, що надає власникові широкий набір прав і можливостей, включаючи вільний необмежений в'їзд і виїзд з країни;
  • умовна - надається особам, недавно уклали шлюб з громадянином Америки, вона дійсна до тих пір, поки не буде виданий постійний ВНЖ за результатами перевірки шлюбу або до анулювання при виявленні порушень;
  • тимчасова - надається на період трудової, культурної, інший важливою діяльності володаря на території США, може надаватися іноземним бізнесменам, який мав філію в країні, висококваліфікованим експертам, особам, які співпрацюють з американськими державними службами.

Обов'язки власника грін-карти

Постійна або безумовна грін-кард надає наступні можливості після одержання:

  • можливість вільного проживання на території будь-якого американського штату на постійній основі;
  • свобода працевлаштування, в тому числі - в державні служби;
  • можливість купувати і володіти нерухомим майном на території США;
  • безвізовий в'їзд і виїзд з держави;
  • право легітимно направляти запрошення друзям і родичам, з можливістю оформлення різних типів віз (робоча, туристична, бізнес і т. д.) і запитами на ВНЖ.

Постійна грін-карта дає багато можливостей

При цьому існує набір обов'язків, які потрібно виконувати для збереження дозвільного документа:

  • своєчасно, чесно і в повному обсязі сплачувати податки, проводити оформлення прибуткової декларації;
  • перебувати на військовому обліку для осіб, чий вік від 18-ти до 26-ти;
  • щодо умовного типу грін-кард - дотримуватися зобов'язань за укладеним контрактом.

Грін-карта

Типи можливостей на отримання ВНЖ

У списку віз, що надаються американською стороною, перебуває 185 категорій, багато хто з них мають відношення до дозволів на ВНЖ, найбільш поширені варіанти для отримання зеленої карти включають:

  • за умовами возз'єднання з родичами на території країни в статусі громадян або власників грін-карти;
  • запрошення на роботу / участь в бізнес-проект в межах США;
  • інвестиційна імміграція - вимагає капіталовкладень від п'ятисот тисяч до мільйона доларів і виконання додаткових умов, головним з яких є формування робочих місць для громадян Америки;
  • отримання статусу ВНЖ за рішенням директора американської нацрозвідки;
  • отримання статусу біженця або притулку на території країни;
  • участь в розіграші лотереї зелених карт (Diversity Lottery).

Є чимало способів отримання грін-карти

Залежно від обраного варіанту, будуть відрізнятися необхідні документи, методи їх подачі, підстави для в'їзду в країну та інші умови.

Відео - Як отримати грін кард? Способи отримання посвідки на проживання США, легалізація

шлюб

Укладення шлюбу з громадянином США або володарем постійної грін-карти - один з найнадійніших способів отримати американський ВНЖ, в той же час і один з найбільш довгострокових. Грін-кард для чоловіка без громадянства видається в тимчасовому форматі терміном на два роки, після відбувається перевірка відповідальним місцевим відділенням міграційної служби, співробітники якої приймають рішення про дійсність шлюбу. Якщо шлюб визнаний легітимним - буде надано постійний дозвільний документ з можливістю подальшої натуралізації.

Якщо шлюб визнаний легітимним - буде надано постійний дозвільний документ з можливістю подальшої натуралізації

Укладення шлюбу з громадянином США або володарем постійної грін-карти

Алгоритм наступний.

  1. Укласти шлюб з особою, яка має громадянством США або постійної грін-картою.
  2. Передати в міграційну службу пакет документів по укладеним шлюбного союзу і заповнену форму заявки на грін-кард.
  3. Пройти співбесіду з фахівцем міграційної служби.
  4. Отримати тимчасовий документ.
  5. Прожити в шлюбі два роки.
  6. За кілька місяців до закінчення відведеного дворічного періоду передати в міграційну службу документи і анкету з запитом на перевірку шлюбу і отримання постійного ВНЖ.
  7. Пройти повторну співбесіду і підтвердити факт існуючих шлюбних відносин.
  8. За результатами перевірки, якщо все пройшло добре, отримати перманентний грін-кард.
  9. Далі, відповідно до законодавства, можна планувати натуралізацію.

Грінкарта США

Шлюб з громадянином США вимагає надання наступних документів:

  • оригінал та ксерокопія свідоцтва, що підтверджує факт вступу в законні подружні стосунки;
  • запит з боку чоловіка-громадянина про надання дружину без громадянства зеленої карти, анкета за встановленою формою (можна отримати в міграційній службі або подивитися на її сайті), заповнена претендентом на ВНЖ;
  • документи обох подружжя - паспорта, свідоцтва про народження, паперу на нерухомість, документи на бізнес і роботу.

Свідоцтво про шлюб

Завантажити бланк-форму DS-160 з прикладом заповнення анкети для грін-карти (для жінок), ви можете на нашому сайті, якщо натиснете тут, а завантажити бланк з прикладом заповнення анкети для чоловіків, ви можете тут.

Чи не фіктивний статус шлюбу підтверджується наступними формальними доказами:

  • фотографії - побутові, домашні, з поїздок, сімейні, де подружжя зображені разом;
  • спільні банківські рахунки, карти, документи на спільне майно і нерухомість;
  • квитанції, що підтверджують виплату комунальних платежів;
  • документи на дітей, народжених у шлюбі або прийомних;
  • документи за медичною страховкою, страховці життя та іншим категоріям, де згадані обоє або один з них значиться вигодонабувачем іншого (наприклад, страховка життя);
  • в деяких випадках можна також залучати свідків, здатних підтвердити факт шлюбу, колег з роботи, дітей, родичів, тоді будуть потрібні документи, що підтверджують їх особу, статус, родинні зв'язки і т. д.

Сімейні фотографії - одне з кількох формальних доказів

Важливо! В останні роки раніше поширена тенденція використання методів фіктивного шлюбу як засобу отримання грін-кард істотно знизилася, причиною тому - висока вартість послуги відповідних посередників, частота випадків шахрайства та посилення контролю з боку міграційної служби. Виявлення порушень і фіктивного стану шлюбу можуть створити серйозні проблеми для обох учасників афери, претендента на ВНЖ можуть видворити з країни, піддати штрафу, помістити під арешт, а також його гарантовано помістять в чорний список грін-кард, чоловік-громадянин може бути також підданий судовому переслідуванню і гарантовано великого штрафу.

паспорти США

Якщо у пари є дитина, яка була народжена за межами США, усиновлена, прийнятий чоловіком-громадянином, ця дитина отримає грін-кард разом з батьком, окреме узгодження не потрібно.

Робочий ВНЖ

Грін-кард на підставі працевлаштування - це багатоступенева система, яка може бути забезпечена виключно роботодавцем. Самостійно працівник американської фірми не має можливості вимагати ВНЖ - він повинен скористатися допомогою надає працевлаштування боку в якості посередника. Існує варіант відразу отримати тимчасовий (на період контракту) або постійний грін-кард, або прибути в країну по одній з форм робочої візи, що дозволяє потім претендувати на ВНЖ. Варіант відкритий для кваліфікованих фахівців, представників затребуваних професій, експертів, а також співробітників іноземних компаній, які перебираються в США в інтересах закордонного бізнесу.

Варіант відкритий для кваліфікованих фахівців, представників затребуваних професій, експертів, а також співробітників іноземних компаній, які перебираються в США в інтересах закордонного бізнесу

Робоча віза в США

Існують наступні категорії робочих віз , Що надають можливість претендувати на ВНЖ.

  1. Н1В - віза для співробітників-експертів з високим рівнем кваліфікації, найчастіше до цієї категорії відносяться професійні медики, інженери, працівники IT-сфери, викладачі та працівники науки, архітектори, фінансові фахівці. При отриманні такої візи роботодавцю простіше всього виконати вимогу, згідно з яким він повинен довести, що посада не може бути зайнята співробітником-американцем (в силу відсутності або дефіциту).

    Віза Н1В

  2. L1 - віза, яка надається співробітникам зарубіжної фірми, яка відкрила філію в США і направляє своїх працівників для виконання певних обов'язків у філії на постійній або тимчасовій основі.

    Зразок візи L1

  3. J1 - тип піврічної візи, що надається для навчання зарубіжних фахівців на території США за програмами обміну, така віза, якщо навчається знайшов постійне працевлаштування в Америці, також дозволяє претендувати на ВНЖ.

    Віза в США J1

  4. В - ще один варіант візи бізнес-категорії, надається вона для бізнес-співробітників від іноземних інвесторів, які працюють з партнерами з США, спрямованих в країну для ведення справ (наприклад, здійснення контролю якості або закупок).

Віза в США, тип B1 / B2

Важливо! Всі категорії мають на увазі перевірку кваліфікації та професійних навичок, при невідповідності таких в дозволі може бути відмовлено.

Алгоритм отримання ВНЖ на основі робочої візи наступний.

  1. Укласти договір про постійне або контрактному (тимчасовому) працевлаштуванні з американським роботодавцем.
  2. Запросити у роботодавця ініціацію процедури надання грін-кард співробітнику.
  3. Роботодавець направляє в міграційну службу пакет документів, анкету співробітника, запит на надання документів, в тому числі доводить відсутність можливості прийняти на місце співробітника-американця.
  4. Міграційна служба проводить перевірку, в тому числі інтерв'ює претендента, засвідчується в його кваліфікації і легальності перебування в США.
  5. Якщо перевірка успішно пройдена - в період близько року претендент отримує ВНЖ.

Приблизно через рік вже можна отримати ВНЖ

Довідка! При наявності порушень роботодавець може бути оштрафований, співробітник може бути висланий або оштрафований, в деяких випадках адміністративні санкції не тягнуть депортації і дозволяють, виправивши недоліки, подати документи на грін-кард знову.

Документи, які можуть знадобитися для отримання робочого ВНЖ:

  • запрошення на роботу від американської сторони;
  • диплом, який підтверджує факт наявності профільної освіти, мінімально допустима ступінь бакалавра (ступінь спеціаліста вважається також допустимої);
  • документи, довідки, рекомендації, ксерокопія трудової книжки та інші папери, здатні підтвердити досвід роботи;
  • заповнена електронна анкета за встановленим бланку;
  • фотографія за прийнятим зразком;
  • квитанція про виплату держмита;
  • документи співробітника, що засвідчують особу, народження, наявність нерухомості;
  • документи про працевлаштування в американській компанії;
  • документи, що підтверджують зарплату, наявність пільг, страховки, робочий графік і т. д .;
  • для подружжя та дітей - документи, що підтверджують факт відносин і спорідненості.

Робоча віза в Америку

На основі лотереї

Щорічно США проводить всесвітню, вірніше, що поширюється на постійно змінюваний широкий список країн Diversity Lottery, в якій розігрується п'ятдесят тисяч грін-карт. Загальна кількість дозволів розподіляється в нерівній пропорції по регіонах і правом подати на них документи мають особи, які не мають проблем з законом, перешкод за встановленими медичними показаннями і інших обмежень (статусу терориста, знаходження в списку санкцій і т. Д.), Старше 18- ти років, народжені в країні, на яку поширюється лотерея (саме народжені, а не проживають).

), Старше 18- ти років, народжені в країні, на яку поширюється лотерея (саме народжені, а не проживають)

ВНЖ в США можна отримати за результатами лотереї Diversity Lottery

Заявку можна заповнити на www.dvlottery.state.gov За результатами розіграшу з'являється можливість отримати грін-кард на себе, чоловіка і дітей (а потім направляти запрошення друзям і родичам).

Алгоритм участі наступний:

  • заповнення анкети на одному з профільних сайтів проекту - вносяться дані по заявнику та його сім'ї, вказується біографія і основні відомості по людині;
  • дочекатися результатів розіграшу, в разі перемоги - перейти до підготовки;
  • зібрати пакет необхідних документів;
  • пройти медичне обстеження;
  • з'явитися на запрошення про видачу грін-кард в консульство США;
  • пройти співбесіду в консульстві;
  • якщо все пройшло добре - виїхати в США, на місці пройти контроль на митниці і відзначитися в міграційній службі.

Як виграти грін-карту в США

Відео - Як отримати грін карту

Імміграція з інвестиціями

ВНЖ для інвесторів в економіку США має на увазі наявність декількох основних можливостей отримати грін-кард по візі ЕВ-5:

  • основне інвестування - вкладення в розмірі від мільйона доларів США;
  • інвестування в цільових зонах - вкладення в розмірі від п'ятисот тисяч доларів США, що проводиться в одному з передбачених в якості цільових районів / регіонах Америки, де встановлено підвищений рівень безробіття.

Імміграція в США для інвесторів

Інвестиції не мають на увазі виключно вкладення фінансів, необхідно відповідати таким вимогам:

  • організація нового підприємства або покупка реорганізованого бізнесу, також допустимо відкриття філії іноземної фірми, що діє у своїй країні не менше трьох років;
  • надання десяти робочих місць для кваліфікованих громадян США, осіб з ВНЖ або робочими візами;
  • виконання умов зростання і розвитку бізнесу за передбаченим бізнес-плану протягом встановленого законом часу;
  • наявність факту володіння набутими в рамках інвестицій активами безпосередньо іммігрантом-інвестором з виплатою податків і заповненням декларацій.

Віза EB-5 в США - блок-схема процедури отримання

Важливо! Фінансові вливання будуть проходити перевірку держ. організаціями США, кошти, щодо яких будуть виявлені факти відмивання, отримання незаконним шляхом або з незаконного джерела, будуть конфісковані, а заявник може опинитися під слідством або отримати перманентний заборону на в'їзд в країну.

Основні і додаткові документи

Для кожного випадку набір необхідних документів і умов свій, але існують категорії, актуальні для декількох варіантів отримання ВНЖ або необхідні для всіх випадків.

Таблиця. Необхідні документи і умови для ВНЖ в США.

Документ Шлюб Робота Лотерея Возз'єднання Інвестиції Притулок Петиція / візова анкета / заяву на грін-кард Х Х Х Х Х Х Посвідчення особи / закордонний паспорт / паспорт Х Х Х Х Х Х Фотографії для документів по встановленим вимогам (зазвичай - кольорові 5 на 5) Х Х Х Х Х Х Адреса в Сполучених Штатах Х Х Х Х Х Документи про народження Х Х Х Х Х Х Свідоцтва, що підтверджують шлюб або розлучення Х Х Х Х Х Документи по військовому обліку (чоловікам від 18 до 26) Х Х Х Х Х Х Довідка, що підтверджує відсутність судимостей Х Х Документи по судовим процесам, висновку, пра онарушеніям Х Х Х Х Х Х Документи, що підтверджують фінансову незалежність Х Х Х Медична довідка Х Х Х Х Х Х Документи і матеріали, що підтверджують дійсність шлюбу Х Х Х Документи, що підтверджують капіталовкладення на території США в обсязі 500 000 - 1 млн. доларів і створення 5-10 робочих місць Х Квитанція про оплату держмита Х Х Х Х Х Х Докази загрози життю / здоров'ю, наявності сегрегації і утисків на батьківщині Х Документ Шлюб Робота Лотерея Возз'єднання Інвестиції Притулок Петиція / візова анкета / заяву на грін-кард Х Х Х Х Х Х Посвідчення особи / закордонний паспорт / паспорт Х Х Х Х Х Х Фотографії для документів по встановленим вимогам (зазвичай - кольорові 5 на 5) Х Х Х Х Х Х Адреса в Сполучених Штатах Х Х Х Х Х Документи про народження Х Х Х Х Х Х Свідоцтва, що підтверджують шлюб або розлучення Х Х Х Х Х Документи по військовому обліку (чоловікам від 18 до 26) Х Х Х Х Х Х Довідка, що підтверджує відсутність судимостей Х Х Документи по судовим процесам, висновку, пра  онарушеніям Х Х Х Х Х Х Документи, що підтверджують фінансову незалежність Х Х Х Медична довідка Х Х Х Х Х Х Документи і матеріали, що підтверджують дійсність шлюбу Х Х Х Документи, що підтверджують капіталовкладення на території США в обсязі 500 000 - 1 млн

Заява на грін-карту

Отримання зеленої карти - тобто документа, який дозволить перманентне проживання на території США - можливо при возз'єднанні сім'ї, для біженців і шукачів притулку, в порядку інвестування та іншими шляхами. Найбільш популярні варіанти - грін-кард лотерея, робоча віза з подальшою заявкою на ВНЖ, а також варіант шлюбу з громадянином США (в тому числі однієї статі).

Найбільш популярні варіанти - грін-кард лотерея, робоча віза з подальшою заявкою на ВНЖ, а також варіант шлюбу з громадянином США (в тому числі однієї статі)

Адреси посольств і консульств США

Адреси посольств і консульств США в Россі на Google картах

Залежно від умов і типу візи, ВНЖ може бути тимчасовим, умовним або повним, для кожного варіанта подається свій пакет документів і застосовуються різні терміни перевірки, аж до декількох років. Найчастіше грін-кард складно отримати менш, ніж за рік. Заявник завжди повинен бути готовий до проходження співбесіди в консульстві, а потім вже на місці, в імміграційній службі, для більшості категорій важливо не мати судимостей, володіти фінансовою незалежністю і хорошою медичної історією.

Дізнайтеся детальну інформацію, де простіше і дешевше отримати ВНЖ , З нашої нової статті.

Відео - Як отримати грін-карту в США

Відео - Як отримати грін кард?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online