Я живу за кордоном. Як мені купити квартиру в Росії?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Photographee Photographee.eu/Fotolia

Якщо Ви вже визначилися з об'єктом нерухомості, який хочете придбати у власність, то залишається тільки укласти договір купівлі-продажу квартири, провести розрахунки з продавцем і зареєструвати право власності на Ваше ім'я в органі, що здійснює державну реєстрацію об'єктів нерухомості - Управлінні Федеральної служби державної реєстрації кадастру і картографії по Московській області.

Якщо Ви не можете особисто приїхати на операцію, то, відповідно до чинного законодавства Російської Федерації, підписати договір купівлі-продажу від Вашого імені, як від покупця, може будь-яка особа на підставі виданої Вами довіреності з відповідними повноваженнями щодо підписання договору, проведення розрахунків між сторонами договору, подачі документів на державну реєстрацію і отримання таких документів.

В якому місті під Москвою краще купити квартиру?

Як купити новобудову: 23 корисні статті

Так як Ви перебуваєте за кордоном, довіреність від Вашого імені можна оформити або у нотаріуса, або в консульстві Російської Федерації в країні, в якій Ви постійно проживаєте.

Залежно від країни проживання може додатково знадобитися легалізація довіреності, виданої в іноземній державі, тобто буде необхідно проставити на ній апостиль. Якщо довіреність виконана на іноземній мові, то її потрібно попередньо перевести на російську мову і переклад завірити в нотаріуса.

Якщо Ви перебуваєте в зареєстрованому шлюбі, при реєстрації угоди можуть зажадати нотаріальне згоду чоловіка. Якщо ж Ви в шлюбі не перебуваєте - заява про відсутність чоловіка.

Для початку Вам потрібно оформити нотаріальну довіреність на повіреного (довірена особа) з повноваженнями на укладення договору купівлі-продажу квартири на боці покупця і необхідні дії по реєстрації права власності. Така довіреність може бути засвідчена в російському консульстві. Довіреність можна переслати через знайомих або через організації, які здійснюють доставку поштової кореспонденції.

Довірена особа укладає договір купівлі-продажу від імені довірителя і реєструє перехід права власності на квартиру до покупця. Оплата покупки квартири здійснюється через банківський переказ або іншим законним способом.

З чого почати покупку квартири в новобудові?

Скільки часу займає купівля-продаж квартири?

Вам необхідно прилетіти в РФ і підписати відповідний договір або дати доручення на кого-небудь з родичів, щоб квартира була придбана від його імені. У Росії є можливість здійснювати готівкові розрахунки, але необхідно зрозуміти місцезнаходження грошових коштів, так як якщо вони знаходяться за кордоном, то попередньо потрібно декларувати і легітимізувати їх на території нашої країни.

Ніяких юридичних перешкод для покупки квартири російським громадянам, які проживають за кордоном, немає. Оскільки процедура придбання нерухомості складається з декількох етапів і займає тривалий час, необхідно або самому займатися цим питанням, або видати нотаріальну довіреність на представника, який буде організовувати весь процес вибору нерухомості та підготовки необхідних документів до операції. Спочатку потрібно знайти і вибрати відповідний об'єкт, перевірити всі правовстановлюючі документи. Якщо вибір зроблено, укладається договір купівлі-продажу, здійснюються розрахунки. Перехід права власності повинен бути зареєстрований в Росреестра, де також потрібна присутність сторін угоди. В цілому вся операція може зайняти від двох-трьох тижнів до декількох місяців. Тому необхідно прийняти рішення, самому займатися всіма справами або доручити цю процедуру надійному довіреній особі.

Текст підготувала Марія Гурєєва

НЕ пропустіть:

Всі матеріали рубрики «Хороше запитання»

Як вибрати квартиру на вторинному ринку?

20 статей про те, як купити вторинну квартиру

Який податок платить покупець квартири з подвійним громадянством?

Статті не є юридичною консультацією. Будь-які рекомендації є приватною думкою авторів та запрошених експертів.

В якому місті під Москвою краще купити квартиру?
З чого почати покупку квартири в новобудові?
Скільки часу займає купівля-продаж квартири?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online