На МЦК з'явилися плакати з історією кільця і ​​QR-кодами

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

на станціях Московського центрального кільця (МЦК) розмістили понад 30 інформаційних плакатів з інформацією про історію будівництва об'їзної Московської залізниці і QR-кодами. Плакати з історичними довідками і архівними фотографіями з'явилися в вестибюлях станцій, на платформах і в переходах.

«Поки пасажири чекають поїзд, вони зможуть подивитися, як виглядали станції кільця майже сто років тому. А за допомогою QR-кодів вони, перебуваючи в дорозі, можуть завантажити інформацію на свої смартфони і прочитати докладніше про ці станціях і під час будівництва об'їзної Московської залізниці », - розповів перший заступник начальника метрополітену зі стратегічного розвитку і клієнтської роботі Роман Латипов.

Щоб вважати QR-код, потрібно направити на нього камеру смартфона або планшета через встановлене на ньому спеціальний додаток. Після цього пасажири автоматично потраплять на сайт проекту «Дізнайся Москву» um.mos.ru. На ньому вони зможуть переглянути архівні знімки зупиночних пунктів, які були побудовані на початку XX століття, а також побачити сучасні станції МЦК. Тут же можна буде прочитати історичну довідку про будівництво станцій і дізнатися цікаві факти. У поїздах працює безкоштовний Wi-Fi , Що дозволить пасажирам зануритися в історію кільця прямо в дорозі.

Наприклад, можна дізнатися, як і чому отримала свою назву станція Малої залізниці Кутузова (зараз станція Кутузовская). Вона знаходиться на старій Можайський дорозі, по якій вступали в Москву війська Наполеона. А в околицях розташовувалася село Філі, де під час Вітчизняної війни 1812 року пройшов знаменитий рада в Філях. На фотографіях представлено невелика одноповерхова будівля з пічним опаленням, ньому знаходилися зал для пасажирів, телеграф і контора начальника станції. Саме тут раніше розташовувався вокзал Кутузова.

З початку XX століття до сьогоднішнього дня збереглося 16 станцій залізничного кільця, які були побудовані за проектами провідних архітекторів того часу. Всього під охорону взято 86 об'єктів, включаючи самі станції, вокзали, технічні споруди та інші. Під час роботи з підготовки до запуску пасажирського руху на Московському центральному кільці всі сучасні транспортно-пересадочні вузли були поведені подалі від історичних станцій.

Рух по МЦК запустили у вересні 2016 року. Пасажирам доступна 31 станція з 14 пересадками на метро і шістьма - на приміський залізничний транспорт. З кожної станції можна також пересісти на автобуси, тролейбуси або трамваї. З початку роботи поїздами МЦК вже скористалися понад 70 мільйонів пасажирів. Про історію кільця можна також почитати в спецпроекті mos.ru .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online