Пам'ятник і голуби: Японія згадує жертв страшного землетрусу

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

11 березня 2017, 15:07 Переглядів:

Сьогодні, 11 березня, в Японії проходять пам'ятні урочистості в річницю землетрусу і наступного за ним цунамі, які шість років тому забрали життя понад 15 тисяч людей.

У момент початку землетрусу (14:46 за місцевим часом) по всій країні була оголошена хвилина мовчання, передає AFP. Саме в цей час 11 березня в Японії стався землетрус магнітудою 9, за яким послідувало цунамі.

Поминальна служба почалася в Токіо в Національному театрі. На церемонії присутні прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, родичі жертв катастрофи, іноземні дипломати.

Пізніше влада разом з родичами загиблих відкрили пам'ятник жертвам стихії, а потім випустили в небо паперових голубів. У храмах по всій країні запалилися тисячі свічок.

Підземний поштовх магнітудою 9,0 11 березня призвів до численних руйнувань і викликав хвилю цунамі, висота якої на окремих ділянках узбережжя країни досягала 40 метрів.

Стихія знищила цілі міста, а також спровокувала аварію на атомній електростанції. У свою чергу це призвело до забруднення великих територій радіоактивними речовинами.

Читайте також: Через трагедію на Фукусімі в Японії з'явилися метелики-мутанти

За останніми даними, жертвами трагедії в Японії стали понад 15 тисяч осіб. Ще понад три тисячі досі вважаються зниклими безвісти.

Наслідком землетрусу і цунамі стала аварія на АЕС "Фукусіма-1", яка відбулася в результаті стихійного лиха. В результаті аварії радіоактивного забруднення зазнали населені пункти біля АЕС і на північний захід від станції через напрямку вітрів в березні 2011 року.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

11 березня 2017, 15:07 Переглядів:   Сьогодні, 11 березня, в Японії проходять пам'ятні урочистості в річницю землетрусу і наступного за ним цунамі, які шість років тому забрали життя понад 15 тисяч людей аварія

, фото , Японія , річниця , стихія , служба , пам'ятник , АЕС , цунамі , катастрофи , Абе , електростанції

Ви зараз переглядаєте новина "Пам'ятник і голуби: Японія згадує жертв страшного землетрусу". інші Світові новини дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Павленко Анастасія

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online