Україна схвалила резолюцію Радбезу ООН по Лівії

  1. поділіться

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Костянтин Грищенко

Україна позитивно оцінює резолюцію Ради безпеки ООН по Лівії. Про це заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

«Для нас принципово, що є можливість проведення гуманітарних операцій з метою евакуації», - заявив К.Грищенко, коментуючи зміст резолюції.

Нагадаємо, Рада безпеки прийняла більшістю голосів резолюцію по Лівії. За проект резолюції, представленої делегаціями Лівану, Великобританії, Франції і США проголосували 10 з 15 країн-членів РБ ООН. П'ять країн - Росія, Китай, Німеччина, Індія та Бразилія - ​​від голосування утрималися.

Резолюція по Лівії передбачає встановлення над територією цієї країни зони, закритої для польотів. Документ включає заклики до негайного припинення вогню, заборони на насильницькі дії по відношенню до цивільного населення.

«Документ уповноважує всі країни ООН вживати необхідних заходів для захисту цивільного населення і населених пунктів, що знаходяться під загрозою нападу, в тому числі в Бенгазі, виключаючи будь-яку форму іноземної окупації в будь-якій частині території Лівії», - йдеться в тексті резолюції.

Документ також передбачає посилення санкцій відносно ряду лівійських керівників і заморожування активів лівійської Національної нафтової корпорації і Центрального банку країни.

поділіться

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online