Поради щодо купівлі квартири в Таїланді

  1. Що таке тайська і іноземна квоти?
  2. Оформлення договору купівлі квартири в Таїланді
  3. Купівля квартири в Таїланді самостійно
  4. Купівля квартири у забудовника
  5. Що, якщо вам сподобалася квартира в тайській квотою
  6. 1. Здійснюємо фінансові вкладення
  7. 2. Думаємо про безпеку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Запитайте самі себе, наскільки ви готові до того, щоб купити квартиру в Таїланді? Сьогодні питання настільки актуальне серед нас, що через це в інтернеті з'явилися тисячі пропозицій від сотень ріелтерських фірм. І тут виникає перше запитання, чи можна самостійно підготувати і здійснити операцію по покупці нерухомості в Таїланді або слід звернутися в агентство нерухомості, яке візьме на себе всі ці клопоти.

Перше, з чим стикається покупець, що збирається придбати нерухомість - це два варіанти власності:

  1. Вона вже є іноземною власністю і може бути оформлена на нього особисто як на громадянина іншої країни.
  2. Якщо ця квартира знаходиться все ще в тайській власності, в такому випадку, вона нього оформлена бути не може.

Що таке тайська і іноземна квоти?

Квота - це частина житлового приміщення, розділена серед власників в співвідношенні: 51% належить громадянам Таїланду, 49% можуть бути продані у власність іноземцям. Саме на цю частину іноземної квоти припадатиме більшість пропозицій про продаж від агентств нерухомості або від самих забудовників.

Якщо квартира знаходиться в іноземній квотою, то податок досить істотний і оплачується він покупцем. Для прикладу, вартість квартири 2 млн. Бат, реєстрація в мерії Таїланду 10-15 тис. Бат, податок на цю нерухомість становитиме 6% від вартості.

Оформлення договору купівлі квартири в Таїланді

Тайські компанії вважають за краще укладати договори на тайському мовою, в іноземних компаніях вам може бути запропонований договір на англійській мові з російським перекладом. Силу мають обидва варіанти. Тобто якщо договір з купівлі квартири в Таїланді укладений на тайській і англійській мовах, то перевага буде віддаватися тайського договором. Якщо договір укладений тільки на англійській мові, то його тайський переклад буде вже на другому плані.

Якщо договір укладений тільки на англійській мові, то його тайський переклад буде вже на другому плані

Ось так виглядає договір купівлі нерухомості в Таїланді

Ви повинні чітко розуміти, що ніякої юридичної силою російський варіант договору з купівлі нерухомості в Таїланді не матиме, і що тайські і англійські варіанти теж краще перевірити на відповідність один до одного. Від цього залежать ваші витрати, які ви понесете крім основних платежів за об'єкт нерухомості.

Щоб купити квартиру в Таїланді, в першу чергу в договорі потрібно звертати увагу на кілька нюансів:

  1. В якою квотою знаходиться квартира.
  2. Хто веде фінансові витрати по переводу права власності та по сплаті податків.

Купівля квартири в Таїланді самостійно

  • Ви повинні добре знати англійську мову, так як тайським держслужбовцям простіше говорити рідною тайському або на міжнародному англійською мовами, і ніхто їх не зобов'язує знати російську.
  • Вам самим доведеться займатися оформленням всіх необхідних документів для покупки квартири і її подальшої реєстрації в мерії Таїланду. Також вам необхідно буде в тонкощах розбиратися в особливостях тайських законів .

Ще раз подумайте про те, чи готові ви взяти на себе всі ризики по покупці нерухомості в Таїланді або все ж слід звернутися до послуг професіоналів, котрі намагаються відстояти ваші інтереси. Також радимо почитати про податки на житло в Таїланді , Які вам доведеться віддати за переоформлення в свою власність.

Купівля квартири у забудовника

Забудовник за договором з покупцем нерухомості може поділити витрати по переходу права власності, про це теж слід пам'ятати при укладенні договору і знову ж, не забувайте про квоти.

Забудовники в Таїланді діляться на два типи:

  • Чесні - попередять вас відразу, що квартира вже в тайській квотою і вам потрібно відкривати компанію, щоб її викупити.
  • Постфактум чесні - поставлять вас перед фактом, коли ви будете отримувати право встановлюють документів, особливо якщо ви купуєте квартиру на первинному ринку Таїланду, тобто безпосередньо в будинку, що будується.

Якщо ви попалися на постфактум чесного забудовника, і тайська квартира виявилася в тайській власності - це означає початок процедури оформлення нерухомості через реєстрацію фірми з тайськими засновниками, природно не безкоштовно. Тому, за допомогою юриста, перевіряйте документи, які вам надає компанія-забудовник в Таїланді. Юрист перевірить у вас договір, відповідність тайського варіанту англійської, або російського перекладу, перевірить документи компанії, наскільки ця компанія надійна. При вартості угоди при купівлі нерухомості в Таїланді від мільйона і більше бат, звернення до юристів однозначно обов'язково.

Що, якщо вам сподобалася квартира в тайській квотою

Для того щоб оформити квартиру з тайської квотою, вам необхідно в Таїланді відкрити компанію, і тільки після цього її оформляти. Тут виникає ряд особливостей.

1. Здійснюємо фінансові вкладення

Відкриття компанії передбачає певні фінансові вкладення. В першу чергу компанія відкривається зі статутним капіталом, приблизно відповідним вартості квартири в Таїланді. Від розміру статутного капіталу залежить вартість відкриття компанії. Далі компанія потребує щорічного бухгалтерському обслуговуванні, навіть якщо вона не веде ніякої діяльності. Це певні витрати, до яких покупець нерухомості в Таїланді повинен бути готовий.

2. Думаємо про безпеку

Виникає питання, як убезпечити себе? таєць , Який є засновником вашої компанії, повинен надати вам відмовний лист від своєї частки в цій компанії. Це досить швидка і безболісна процедура, і маючи на руках цей лист, ви можете змінити одного тайського власника на іншого. А так як компанія вже володіє квартирою в Таїланді, то і вона сама автоматично переходить у власність нових людей компанії. Після покупки довгоочікуваного житла, варто ознайомитися з комунальними платежами , Які в майбутньому "ляжуть вам на плечі".

Рекомендуємо також рассмореть питання по покупці будинку в Таїланді і про ринку нерухомості в Таїланді в цілому.

Що таке тайська і іноземна квоти?
Що таке тайська і іноземна квоти?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online