Який податок на посилки з Китаю в Росії і Білорусі в 2019 році

  1. Загальна інформація
  2. Про що йде мова
  3. важливе доповнення
  4. думка народу
  5. ситуація сьогодні
  6. Податки в Білорусі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У минулі роки співробітники російської Федеральної Митної Служби (ФМС) виступили з резонансним пропозицією ввести податок на посилки з Китаю.

Суть пропозиції полягала в тому, що скарбниця держави відтепер повинна поповнюватися за рахунок росіян, що вважають за краще робити покупки в зарубіжних інтернет-магазинах. Людей змусив обуритися сам факт введення податку.

Загальна інформація

Співробітники ФМС виступали з пропозицією зробити податок на посилки з Китаю ще в 2014 році. Але тоді російські парламентарії поставилися до цієї ініціативи без особливої ​​уваги.

Питання щодо податку на посилки з Піднебесної піднімався на рівні ЄАЕС. У складі ЄАЕС, крім РФ, знаходяться такі країни:

  1. Білорусь.
  2. Республіка Казахстан.
  3. Киргизія.
  4. Вірменія.

Країни-учасники ЄАЕС не підтримали російську ініціативу. Але російська сторона здаватися не збирається і продовжує активно педалювати це питання. Рада Євразійського Союзу переніс остаточне вирішення питання щодо мит на ввезення товарів в Росію з-за кордону на 2019 рік .

РФ готова прийняти непопулярний закон навіть без схвалення інших країн-учасників ЄАЕС. Якщо це станеться, то велика частина посилок з Китаю піде в Росію не безпосередньо, а, наприклад, через Білорусь. Це сприятливо позначиться на остаточній вартості, ось тільки чекати посилку доведеться дуже довго. А іноді виникають ситуації, коли посилку затримують на митниці .

Про що йде мова

Посилки, які з ініціативи ФТС відтепер будуть обкладатися податком, повинні відповідати певним критеріям. По-перше, вага посилки повинен бути не менше 1 кілограма; по-друге, ціна - вище 22 євро. Розмір обов'язкового збору становить 10-15 євро. Якщо вартість закордонного замовлення вище 150 євро, то російський одержувач повинен буде сплатити 30% від вартості товару, яка вказана на упаковці.

Важливо розуміти, що реальна вартість товару, що знаходиться в посилці, часто набагато вище, ніж та, яку продавець вказує на упаковці.

Таке «протиріччя» пояснюється тим, що китайський відправник, страхуючи посилку при міжнародній пересилці, спеціально вказує вкрай низьку ціну.

Існують і деякі обмеження по вазі посилки. Якщо вага товару перевищує 10 кілограмів, то одержувач зобов'язується викласти чималу суму.

Якщо вага товару перевищує 10 кілограмів, то одержувач зобов'язується викласти чималу суму

Сьогодні посилки, що йдуть з Китаю, поки оподатковуються тільки в тому випадку, якщо реальна вартість товару перевищує 1 тис. Євро. Також росіяни ще мають можливість отримувати приблизно 31 кілограм товарів за 30 днів без необхідності оплачувати митний збір.

важливе доповнення

В існуючому угоді існує одна важлива додаток. Воно стосується особливостей переміщення товарів тими, хто не є юридичними особами. Товари, що переміщуються росіянами, не повинні виконувати комерційну функцію.

Але від оплати митного збору в 2019 році будуть звільнятися не вся продукція, що служить для особистого користування. Це актуально тільки для тих товарів, вартість яких не перевищує суму в 1,5 тис. Євро. Загальна вага при цьому не повинен перевищувати 50 кг.

Загальна вага при цьому не повинен перевищувати 50 кг

думка народу

Росіяни сприйняли нову пропозицію влади з обуренням і сарказмом. В кінці минулого року на одному відомому міжнародному сайті була складена петиція, яка зібрала понад 70 тис. Підписів.

Киплять пристрасті і на вітчизняних форумах. На сьогоднішній день росіяни розділилися на два табори. Законослухняні «населення» першого табору готове підтримати бюджет держави. Представники другого переконані в тому, що миритися з таким станом речей не варто.

Сьогодні можна почути думку, що в кінці-кінців народ і держава прийдуть до консенсусу. Передбачається, що ліміт збору на посилки, що пересилаються з Китаю в Росію, буде знижений до 500 рублів. На думку деяких чиновників, ліміт в 500 рублів проти «грабіжницьких» 1000 є «пробною кулею». Остаточне рішення щодо розміру податку буде прийнято тільки після оцінки нової ситуації на вітчизняному ринку.

ситуація сьогодні

Для того щоб трохи заспокоїти громадськість і знизити загострення пристрастей, зі своїми коментарями виступив президент наетом А. Іванов.

На думку чиновника, в 2019 році росіянам чи варто очікувати адекватного рішення щодо зниження лімітів на вагу і вартість імпортних товарів.

Проблема полягає в тому, що можновладці все ніяк не можуть прийти до єдиного знаменника. Серйозним опонентом прихильників високих лімітів виступає Пошта Росії. Представники Пошти Росії всерйоз побоюються того, що після прийняття непопулярного закону вони втратять більшу частину доходів, одержуваних завдяки любителям здійснювати покупки за кордоном.

Податки в Білорусі

ФТС Білорусі також виступило з пропозицією, що посилює отримання посилок з Китаю. На думку співробітників ФМС, вартість товару «для митниці» не відповідає дійсності. У 2019 людина, що бажає отримати товар на пошті, повинен надати наступні документи:

  • касовий товарний чек (якщо його немає, то можна надати якісний скрін зі сторінки замовлення);
  • виписка з банківського рахунку;
  • заяву-пояснення (в ньому одержувач повинен викласти, для чого саме йому потрібен китайський товар).

Всі документи потрібно відправити співробітникам митної служби поштою. Після цього митна служба виконує розрахунок платежів і перенаправляє китайський товар в відділення пошти. Отримавши відповідне повідомлення, людина може забрати посилку. На пошті одержувач зобов'язується оплатити митний прибутковій ордер і послуги співробітників пошти.

Мито з посилок, сума яких перевищує 22 євро, стягується в Білорусі з квітня 2016 року.

Отримати китайську посилку трохи швидше можуть жителі Мінська. Для цього після повідомлення про зміну статусу посилки потрібно оформити лист і віднести його за адресою Вокзальна, 22. Кидати лист потрібно в поштову скриньку під назвою «Для листів і звернень фізичних осіб в ОТО і К №2 Мінської регіональної митниці».

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online