Скільки коштує пожити в Одесі влітку?

  1. Ціновий огляд оренди житла Літо вже не за горами, а це означає, що багато хто починає планувати свій...
  2. Якщо знімати будинок ...
  3. У що «встане» відпустку в готелі?
  4. Здаєш житло - плати податки!

Ціновий огляд оренди житла

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Літо вже не за горами, а це означає, що багато хто починає планувати свій відпочинок. Це час, коли в Одесу приїжджає багато туристів, адже берег Чорного моря - найкраще місце для оздоровлення, відпочинку і яскравих вражень. І якщо вибір міста для відпочинку зазвичай не так скрутний, то питання «де там жити?» І «скільки це коштує?» Вимагають особливої опрацювання та чималих витрат часу. «Одесская жизнь» з'ясовувала, які будуть ціни на оренду житла в Південній Пальмірі в літній сезон 2018 року.

За скільки можна зняти квартиру?

Традиційно орендна плата на житло зростає з настанням літніх днів .Як цін очікувати приїжджим в цьому сезоні, - розповіла ріелтор Юлія Каванда.

- Вибираючи однокімнатну квартиру поряд з Потьомкінськими сходами, Оперним театром, Дерибасівській ціна буде 500-600 гривень за добу. Двох і трьох кімнатні квартири на 200-300 гривень дорожче. За цю ціну вам нададуть постільної білизна, рушники і інтернет.

Також в центрі міста можна підібрати і VIP-апартаменти з дорогими меблями і дизайнерським ремонтом. За таку «однушку» візьмуть від 1000 гривень, за двокімнатну - від 1500 тисяч гривень, а ціна трикімнатної VIP-квартири стартує від 1600 гривень.

В Аркадії ціни будуть вище, ніж в інших районах міста. Однокімнатна квартира для пари обійдеться тут в 700-800 гривень на добу. За оренду «двушки» для 4-6 гостей доведеться заплатити не менше 1000 гривень, трикімнатна квартира (на 6-8 спальних місць) - від 1500 гривень. При цьому гості можуть розраховувати на наявність всієї необхідної побутової техніки, кухонного посуду, рушників, засобів гігієни та інших зручностей для комфортного проживання. А в деяких апартаментах гості отримають ще один приємний бонус - вид на морське побержье.

У віддалених від центру міста Суворовському і Малиновському районі, в селищах Крижанівка, Фонтанка, Таїрова, ціни на житло нижче, - розповіла ріелтор Юлія Каванда.

- Оренда однокімнатної квартири буде коштувати 400-500 гривень за добу. Проживання в двокімнатній обійдеться в 500-550 гривень, в трикімнатній - від 600 гривень за добу. Крім того, через невисокий попит практично завжди є можливість забронювати квартиру за кілька днів до планованого відпочинку.

Ціна оренди квартир в селищах під Одесою може відрізнятися на 50-100 гривень.

Якщо знімати будинок ...

Для комфортного відпочинку великою компанією відпочиваючі часто вибирають «під з'їм» цілий будинок. На ринку житла таких пропозицій в надлишку: від куренів у моря в Суворовському районі в середньому за 600 гривень на добу з людини, до особняка в районі Фонтану за 8000 гривень на добу за користування всім будинком. В середньому трикімнатний будинок в Аркадії можна зняти за 4000-5000 гривень в залежності від якості ремонту в ньому.

В районі селища Котовського ціна на оренду будинку набагато нижче. Так трикімнатні апартаменти обійдуться в порядку 3500 гривень. У цю ціну входитимуть і веранда з мангалом для приємних вечірніх посиденьок.

Є пропозиції оренди в селищі «Совіньон», що поруч з Одесою. Там зняти гостьовий будиночок біля моря на 4 чоловік коштує від 1600 гривень за добу. А котеджі з сауною і басейном стоять близько 6000 на добу.

У що «встане» відпустку в готелі?

Одеса - туристичне місто і тому готелів у нас багато. У центральній частині міста добу проживання в готелі або готелі коштує від 800 гривень за номер. Ціна варіюється в залежності від рівня готелю - до 1600 гривень. Номери з видом на море, як правило, дорожче. Часто у вартість проживання входить і сніданок, що дуже зручно для відпочиваючих.

Відпочинок в готелях, розташовані на морському узбережжі, обійдеться на порядок дорожче.

Наприклад, в готелі на вулиці Затишною номер-стандарт можна зняти за 4770 гривень на добу. У цю суму увійде сніданок. У п'ятизірковому готелі в Мукачівському провулку вартість стандартного номера влітку обійдеться в 5400 гривень за добу. У цю вартість входить сніданок, відвідування басейну і сауни. У свою чергу, готель в районі Аркадії надасть номер за 1990 гривень на добу в будній день і за 2200 в вихідні. Сніданки можна замовити за додаткову плату в 185 гривень. Номери-стандарт зазвичай має на увазі кімнату розміром близько 18 квадратних метрів, з двоспальним ліжком, журнальним столиком і кріслами, невеликим санвузлом. Постільна білизна, рушники та гігієнічні засоби додаються.

Як бачимо, ціни на оренду житла в Одесі під час літнього сезону будуть різні. Незважаючи на те, що вартість «знімання» виросте, в місті знайдеться житло на будь-який гаманець. Так що, не відкладаючи, вже можна бронювати квартиру, готель або будинок і готуватися до літнього відпочинку.

Здаєш житло - плати податки!

Уряд працює над законопроектом, який дозволить врегулювати питання оренди житла в Україні. Розробку нового закону анонсував міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко. Законопроект має впорядкувати правила вселення, отримання реєстрації та механізму виселення, якщо орендар порушить договір.

Зараз приблизно 70% ринку оренди житла в Україні перебуває в тіні. За оцінками Мінрегіону, платять податок з такого бізнесу лише третина орендодавців. Сьогодні їм не вигідний офіційний договір. З доходу від оренди нерухомості за законом громадяни повинні сплачувати ПДФО (податок на доходи фізичних осіб) та військовий збір. В сумі це 19,5%. Для прикладу, якщо здати квартиру за 5 тисяч гривень, то 975 гривень потрібно буде заплатити державі. Тому багато власників житла вирішують «економити» і цю норму ігнорують.

- Ніхто не хоче втрачати дохід. Якщо держава посилить контроль за сплатою податків, оренда житла швидше за все зросте на 20%, - прогнозує ріелтор Юлія Каванда.

Галина Поліщук.

* Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

У нас з'явився Viber канал в якому ми розповідаємо про комунальні платежі, тарифи, пільги і субсидії. Приєднуйтесь!

У що «встане» відпустку в готелі?
І якщо вибір міста для відпочинку зазвичай не так скрутний, то питання «де там жити?
» І «скільки це коштує?
За скільки можна зняти квартиру?
У що «встане» відпустку в готелі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online