Перепланування квартир в Запоріжжі

  1. Перепланування однокімнатної квартири
  2. Перепланування двокімнатної квартири
  3. Перший варіант перепланування
  4. Другий варіант перепланування
  5. Перепланування трикімнатної квартири
  6. перепланування хрущовки
  7. Проект перепланування квартири
  8. узаконити перепланування
  9. перепланування будинку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо набридло незручність маленької квартири, то саме час здійснити перепланування, яка дозволить відновити і істотно розширити простір в кімнатах

Якщо набридло незручність маленької квартири, то саме час здійснити перепланування, яка дозволить відновити і істотно розширити простір в кімнатах. Однак, слід розуміти, що такий процес роботи не такий простий, як здається на перший погляд. Перепланування квартири - це перенесення стін, збільшення початкового розміру кімнат за рахунок приєднання інших приміщень. Різноманітність перепланування не має кордонів, наприклад, можна повністю замінити несучі стіни або об'єднати балкон з залою. Такі кардинальні зміни можна застосовувати тільки в панельних будинках.

Перед тим як приступити до самого процесу, необхідно заздалегідь вирішити, як буде виглядати новий інтер'єр приміщень, що слід замінити, а також яким чином в результаті отримати простору і функціональну перепланування квартири. Визначтеся з тим, які повинні бути стелі, стіни, проходи і підлогове покриття. Для вирішення таких питань бажано звернутися до досвідчених фахівців, які допоможуть скласти план-проект.

ЗАПИС НА КОНСУЛЬТАЦІЮ ПО ТЕЛЕФОНУ БЕЗКОШТОВНА. ТЕЛЕФОНУЙТЕ ЗАРАЗ 096 1291579

Перепланування однокімнатної квартири

Отже, давайте розглянемо, як правильно виконати перепланування однокімнатної квартири, щоб у підсумку з'єднати кухню з вітальні, правильно обмежити спальні і робочі місця, а також встановити шафи і інші меблі. Слід зазначити, що останнім часом багато сучасних особистості роблять перепланування квартири, особливо, якщо вона маленька і не зовсім зручна. Як правило, перші асоціації після слів «однокімнатна квартира» - це маленький простір з тісної кухнею і кімнатою, в яких змушені жити кілька осіб. Саме тому, в таких ситуаціях без якісно планування просто не обійтися. Найбільш оптимальним варіантом стане поєднання всіх приміщень в квартирі, за винятком ванної кімнати і туалету. Іншими словами, в квартирі можна прибрати всі перегородки у вигляді стін і створити одне цілісне простір.

Якщо з якихось причин такий варіант перепланування не підходить, що можна візуально збільшити простір в кімнаті, для цього застосовується гра світла, колірна гамма і оздоблювальні матеріали. У таких випадках ідеальним стане глянсовий натяжна стеля з різноманітністю вбудованих лампочок. Зонування однокімнатної квартири - ще один вихід з даної ситуації. Вся площа квартири обов'язковим чином повинна бути розділена на окремі ділянки і на одну загальну зону. Зонування, як правило, виділяється за допомогою різних матеріалів в обробці стін, це можуть бути контрастні кольори з чіткими лініями. Коридор теж не повинен залишитися без уваги, так як це перша прохідна кімната в яку ми потрапляємо. Навіть якщо це найменший куточок в однокімнатній квартирі, але і він теж не повинен залишитися без уваги. Наприклад, світлі тони для оформлення стін і дзеркала значно розширять простір на візуальному рівні.

Перепланування двокімнатної квартири

На сьогоднішній день, хочеться якось урізноманітнити свій житловий простір, а апартаменти в панельних будинках не відрізняються ідеальною плануванням. Для того, щоб урізноманітнити двокімнатну квартиру, надаємо вашій увазі два проекти на цю тему. Стандартні будинки широко поширені по всій території нашої країни, більш того, їх будують з дотриманням всіх стандартів, тому на зовнішній вигляд стіни являють собою тришарові панелі з ущільнювачем. Зараз стало дуже престижно робити облицювання зовнішньої сторони будинків із застосуванням декоративного цегли. Внутрішні несучі стіни виготовляють із залізобетону, їх товщина в середньому від 14 до 18 сантиметрів.

Перший варіант перепланування

В першу чергу потрібно відзначити, що таке планування не має значний змін в інтер'єрі. На вибір пропонується поєднати туалет і ванну кімнату з перенесенням дверного отвору, який буде вести в центральну кімнату. Вітальня отримає вигляд просторого приміщення з функціональної перегородкою і зі стелажами. І ще одна вагома перевага такого проекту - місткі шафи, які продумано розставлені в передпокої, спальні і в залі. Вітальня, витягнута по формі може розділятися за допомогою наскрізної перегородки, через яку будуть проникати промені світла. В обробці можна застосувати переважання сірого і оливкового кольорів, а в якості підлогового покриття пропонується вибрати світлий ламінат або паркет. У центрі кухні можна встановити круглий стіл, а в якості колірного оформлення можна прийняти сміливе рішення - темна і контрастна обробка стін в поєднанні зі світлими меблями.

Другий варіант перепланування

Такий вид перепланування передбачає зробити в несучих стінах оригінальні отвори. Для посилення прорізів необхідно використовувати металеві конструкції, а всю роботу проводити за регламентом. В цьому випадку краще всього покластися на команду майстрів, які вже мають значний досвід в даній сфері діяльності. Проект передбачає виділення ще однієї кімнати і перетворення двокімнатної квартири, в трикімнатну. До переліку перепланування включається: об'єднання ванної кімнати з туалетом, пристрій двох отворів в несучих стінах, додаткова кімната у вигляді спальні шляхом поділу вітальні, а також застосування радіусної перегородки на місці внутрішньої стіни, що не піддається зносу. В такому випадку, вітальня кімната виявиться на перетині всіх шляхів в квартирі. У неї ведуть троє дверей, тому для того, щоб потрапити зі спальні у ванну кімнату, неминуче потрібно пройти через залу. Підійде меблі радіусної форми, встановлена ​​біля стін, потрібно пам'ятати, що чим менше кутів, тим менше перешкод.

Перепланування трикімнатної квартири

Ідеї ​​для планування трикімнатної квартири можуть бути абсолютно різними, так як простору багато і, відповідно, можна дати волю фантазіям, а потім втілити їх в реальність. Розглянемо варіант планування з довгим коридором і просторими кімнатами. Для різноманітності, довгий коридор можна розділити на дві частини. За допомогою гіпсокартонної перегородки, за рахунок цього простір буде виглядати набагато гармоничней. Вхід в кухню буде з'єднаний з вітальні, а старий дверний проріз буде зашитий і на цьому місці встановлена ​​шафа. В об'єднаному санвузлі є сенс встановити консоль з умивальником, ванну і унітаз. У вітальні є можливість зробити два нових отвору в несучих стінах вони будуть вести на кухню і в коридор. Меблі можна розмістити в одному місці, тим самим зробити зону в вигляді домашньої бібліотеки, для атмосферного оформлення застосовується установка електронного каміна, який зовні практично не відрізняється від справжнього. На стіні біля каміна буде доречно встановити широкий плазмовий телевізор.

перепланування хрущовки

Багато хто знає, що хрущовки - це панельні або цегляні п'ятиповерхові будинки, які масово споруджувалися за часів СРСР, за часів правління Н.С. Хрущова, від сюди і назва житлового простору. Якість будівництва таких будинків досить потужне і якісне, так як навіть на сьогодні, в таких квартирах живуть і радіють життю. Однак, якщо є бажання змінити оформлення і планування, для поліпшення якості життя, то саме час задуматися про значні зміни. Однотипні проекти хрущовок не завжди відповідають індивідуальним вимогам власників, тому для реалізації комфорту, зручності і затишку необхідно ретельно продумати дизайн хрущовки.

Низькі стелі і маленькі вузькі кімнатки - це типове планування хрущовки. Проте, навіть таку, не особливо комфортабельну житлову площу можна змінити в кращу сторону, надавши їй більше простору і зручності. Сучасні дизайнери пропонують найрізноманітніші рішення, тому тут все залежить тільки від особистісних переваг кожного замовника. Якщо ви налаштовані змінити дизайн квартири, то бажано заздалегідь визначитися зі стилем і вибрати в якості пріоритету власні вподобання. Також бажано продумати не тільки планування, але і місця кожного кута житла, на яких будуть встановлені меблі та інші додаткові елементи декору. Найбільша проблема хрущовок - маленький простір, в зв'язку з цим придумати вдалу перепланування не так вже й просто. Однак, якщо звернутися за допомогою до експертів, то нововведення можуть бути вельми вдалими.

Один хороший варіант перепланування хрущовки - об'єднання всіх кімнат між собою, але фахівці рекомендують не з'єднувати між собою кухню і вітальню. У меншій кімнаті можна прибрати стіну і залишити місце тільки для ліжка, також краще прибрати стінку між туалетом і ванною кімнатою. Для збільшення простору у ванній можна встановити душову кабінку, на місці з'явився вільного простору ідеально впишеться пральна машина.

Ще один, не менш вдалий спосіб перепланування - збільшення простору в спальні за рахунок робочого кабінету. Для такого способу можна розбити між кімнатами стіну і встановити двері або розсувні стінки. Таке оформлення стане ідеальним, якщо в квартирі проживають два або три людини. Ну, а в тому випадку, якщо в сім'ї є маленька дитина, то для нього потрібно планувати окрему кімнату, хай навіть маленького розміру, але затишну. Найголовніше - перетворити квартиру в єдиному стилі і не зануритися в монотонність.

Проект перепланування квартири

Вже не секрет, що в сучасному світі дуже багато панельних будинків і хрущовок, які побудовані за типовими проектами. В даний час перепланування квартир та нежитлових приміщень набирає особливої ​​популярності, так як для них характерні малий простір, довгі коридори і маленькі кімнати, але ж це зовсім не відповідає потребам мешканців, особливо з дітьми. Найчастіше вимагають перепланування однокімнатні та двокімнатні квартири. Не менш цікавим може здатися рішення перебудови трикімнатної квартири, в двокімнатну.

Якісна перепланування - це не тільки підвищений комфорт житлового простору, а й поліпшення комфортності та відпочинку в колі сім'ї. Для того, щоб така затія вдалася і пройшла з успіхом, необхідно звернутися до фахівців, які вказують повний спектр послуг з перепланування квартир будь-якої складності. Ось основний перелік послуг, який надає команда:

  • проектування і узгодження перепланування або перебудови як житлового, так і громадського приміщення;
  • розширення балконів і лоджій;
  • переведення житлової квартири в офісне приміщення;
  • зміна первісного призначення приміщення.

Що стосується вартості, то в цьому випадку все залежить від складності та обсягу роботи проекту. Для того, щоб отримати комерційну пропозицію з докладним описом всіх дій роботи з цінами, потрібно надати наступні документи:

  • технічний паспорт;
  • повний список дій і план перепланування;
  • адреса об'єкта, поверх будинку і поверх, на якому знаходиться житлова площа;
  • уточнити тип будинку (цегляний, панельний, хрущовка).

узаконити перепланування

узаконити перепланування

У багатьох новобудовах дозволяється перепланування квартири, якщо заздалегідь узгодити всі нюанси з архітектором проекту, але перепланування квартири, купленої вже на вторинному ринку, на жаль, не дає такої можливості. Справа полягає навіть не в фінансових витратах на ремонтні роботи, а в пакеті документів, які обов'язково потрібно отримати, для того, щоб таке рішення було узаконено. Втім, якщо перепланування не така масштабна (знесення старої антресолі), то документально оформлених дозволів не потрібно. Деякі представники влади стали ставитися з поблажливістю до тих людей, які бажають збільшити житлову площу за допомогою демонтажу перегородок. Всі інші зміни зажадають обов'язкового дозволу в документальному вигляді.

перепланування будинку

перепланування будинку

На жаль, далеко не всі будинки відповідають потребам власників, тому в даному випадку передбачається перепланування будинку. У такі зміни може входити не тільки перефарбування стін і перестановка меблів, але і капітальна перепланування. Якщо ми вибираємо для проживання приватний будинок, а не квартиру, то і простору значно більше, проте, влада і документальні угоди ніхто не відміняв і для такого процесу потрібні дозвільні процедури. Орендар житлового будинку або нежитлового приміщення, який допустив перепланування без угод, буде зобов'язаний привести цей простір в колишній вигляд. А ось перелік того, що можна міняти самостійно:

  • установка віконних і дверних отвір;
  • демонтаж перегородок або установка перегородок, які не є стінами;
  • перепланування, яка не змінює первісну площа приміщення.

У будь-якому випадку, скористатися послугами архітектора потрібно, а витрачені гроші себе окуплять і заощадять вам і нерви, і дорогоцінний час.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online