Перепланування хрущовки: робимо правильно. Ідеї ​​та фото

  1. Перепланування хрущовки фото
  2. Перепланування кімнат хрущовок фото
  3. Перепланування 2 кімнатної хрущовки
  4. Хрущовка без перепланування
  5. Хрущовка без перепланування фото

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо фантазії на облаштування квартири не вистачає або ж включаються такі фактори, якими просто неможливо нехтувати, то перепланування хрущовки як така стає просто неминучою. Таку квартиру досить просто перетворити в привабливе сучасне житло, якщо трохи перемістити стіни, поміняти місцями кімнати по їх функціональному призначенню. Втім, є також і досить прикладів дизайну маленької хрущовки , В яких вам не потрібно нічого це робити, а можна обійтися виключно візуальними, дизайнерськими прийомами, які допоможуть швидко і ефективно оптимізувати площу.


Перепланування хрущовки фото


Перш ніж торкнутися вже готові проектів перепланування хрущовок, фото яких ви зможете знайти в тому числі і в нашій статті, необхідно визначитися, чи є ваша квартира саме такою і взагалі, які відмінні риси споруди представляють для нас можливості і сильні сторони, а на які загрози і слабкі сторони потрібно обов'язково звертати нашу увагу.
Найчастіший проект перепланування хрущовки - 2-кімнатна квартира, в якій обидві кімнати, призначені для житлових зон, є суміжними. Крім цього план відрізняється низькими стелями, дуже невеликим коридором, крихітної кухнею та санвузлом. Особливістю тієї кімнати, якої призначено долею і авторами проекту бути спальнею, є її незвичайна форма, вона дуже витягнута в плані, вузька, в неї буквально стає все одне двоспальне ліжко і з'являється кілька неефективного, що не використовується вільного місця.


Але спальня - це не єдине «слабке місце», є ж ще проблема дизайну кухні в хрущовці . Якщо її не переробляти і використовувати виключно так, як передбачено проектом, то в неї не поміститься навіть холодильник, який, для більшої зручності сім'ї, часто виставляється в коридор. Також слід враховувати, що потреби кожної конкретної сім'ї цілком і повністю індивідуальні, тому наповнювати і переконструювати простір можна і потрібно під себе. До речі, не обов'язково при цьому кімнат стає менше, існують варіанти, при якій після перепланування хрущовки 2 кімнати перетворюються в три, а то і в чотири.

До речі, не обов'язково при цьому кімнат стає менше, існують варіанти, при якій після перепланування хрущовки 2 кімнати перетворюються в три, а то і в чотири


Розглянемо для наочного прикладу саму типову ситуацію перепланування 2 хрущовки, фото одного з прикладів якої ви побачите в наступному розділі. Розташування кімнат у базовій комплектації стандартне - при вході крихітна, зовсім марна передпокій, з якої ви можете відразу пройти в санвузол, настільки маленький, що там поміститься хіба що сидяча ванна або ж невеликий душовий піддон. Якщо логіки в діях проектантів цьому випадку не багато, то далі її більше не стає. Проходячи в найбільшу житлову кімнату, ви потрапляєте в центральне місце, з якого можна пройти в крихітну кухню, потрапити на балкон, зайти в спальню або відкрити невелику комору. Напевно, передбачалося, що саме в цій кімнаті і буде проходити 90% часу людини, що проживає тут. Чи варто дивуватися бажанню переважної більшості змінити докорінно такий дизайн двокімнатної квартири .


Перепланування кімнат хрущовок фото


Щоб виправити і довести до розуму те, чим нас нагородили будівельники, найчастіше використовують переміщення, демонтаж або навпаки, зведення перегородок. Ви пам'ятаєте, звичайно, що обов'язковим пунктом програми ремонту буде узаконити перепланування в установленому законом порядку, інакше є великий ризик, що при перевірці або, наприклад, продажу, даруванні і так далі, вас зобов'яжуть повернутися за свій рахунок в первинний зовнішній вигляд. Саме тому будь-яке перепланування кімнат хрущовок, фото якої вам сподобається і надихне вас на звершення, має бути офіційно дозволено і прораховано. До плюсів можна віднести те, що стіни в таких будівлях демонтуються досить просто через невелику ширини і будівельних матеріалів, які для них використовувалися, тому чисто технічно труднощів у вас не виникне.

Повернемося до обіцяного наприклад перепланування 2-х кімнатній хрущовки, план якої є найбільш типовим на початку роботи
Повернемося до обіцяного наприклад перепланування 2-х кімнатній хрущовки, план якої є найбільш типовим на початку роботи. Перший варіант зміни просто очевидний - закласти двері з коридору в санвузол, перегородку між вітальнею і кухнею ліквідувати. Що в результаті у нас виходить: коридор в хрущовці, вузький і маленький , Має невеликий вихід в кімнату, що дозволяє помістити в нього навіть невелика шафа для верхнього одягу, завдяки відсутності двері, зливаються кухонні кордону і між нею і залом встановлюється зручна зона їдальні з великим столом і стільцями. На невикористаної частини робиться фальш-стіна, за якою буде знаходитися робочий кабінет, а всередині спальні обладнується функціональна і дуже містка гардеробна.
У другому реченні від залу відщипують досить великі шматки на користь кухні і створенню корисної комори, при цьому, так як кухня вже досить велика, від неї також відщипується шматочок для розширення санвузла, тепер там цілком комфортно встане повнорозмірна ванна. Використовуються тут також найбільш прогресивні ідеї дизайну суміщеної кухні , Такі як скляна розсувна стіна між нею і вітальні, щоб всередину не йшли запахи і звуки. Ще одним корисні придбанням стала двері в гардеробну з боку залу, щоб можна було брати речі, не заходячи при цьому в спальню.
Третій цікавий приклад полягає в позбавленні від головної проблеми, «завдяки» якій двокімнатна квартира більше нагадує інтер'єр однокімнатної квартири 30-40кв.м - це прохідна кімната. Це вкрай незручно, особливо, якщо в будинку живе як мінімум два покоління мешканців. Щоб виправити це, коридор необхідно продовжити до спальні і вивести до кухні, для цього площа залу буквально обрізається по колу. У підсумку ви втрачаєте великий спільної кімнати, зате купуєте дві повноцінні і комфортні спальні.


Перепланування 2 кімнатної хрущовки


Продовжує тему ще один чудовий приклад перепланування 2 кімнатної хрущовки, який відноситься до третьої категорії нашого попереднього огляду, тобто стандартний план ділитися так, щоб вийшло дві автономні кімнати. Ось тільки на відміну від того прикладу, всередині маленької кімнати посередині буде розташовуватися не вітальня, а спальня.

Спокійні, чисті білі тони, вибрані для дизайну, перемежовуються яскравими бірюзовими і зеленими акцентами, створює свіжий і дуже модний вигляд для приміщення
Спокійні, чисті білі тони, вибрані для дизайну, перемежовуються яскравими бірюзовими і зеленими акцентами, створює свіжий і дуже модний вигляд для приміщення. Кухні залишено менше простору за рахунок розширення санвузла, але тут ви повинні вибирати на свій смак, якої з функціональних зон ви будете готові пожертвувати. Цікаві не вельми самого проекту, а вже його дизайну - це використання єдиного підлогового покриття в передпокої і на кухні, що візуально об'єднує дві ці зони, також формування фартуха над кухонною робочою поверхнею з цегли, і використання сучасної багатофункціональної меблів, стелажів, відділення в яких розташовані в хаотичному порядку.

Цікаві не вельми самого проекту, а вже його дизайну - це використання єдиного підлогового покриття в передпокої і на кухні, що візуально об'єднує дві ці зони, також формування фартуха над кухонною робочою поверхнею з цегли, і використання сучасної багатофункціональної меблів, стелажів, відділення в яких розташовані в хаотичному порядку

У наступному проекті перепланування хрущовки 3 кімнати вже зазнали змін
У наступному проекті перепланування хрущовки 3 кімнати вже зазнали змін. Благо, саме в цьому проекті не виявилося несучих стін, так що дизайнери змогли вдосталь награтися з переміщенням і зведенням стін так, щоб це стало максимально комфортним. Тут враховані всі рекомендації і поради по ремонту кухні в старих квартирах , Звільнено максимальний простір, придумана система зберігання в численних шафах, а самі кімнати вийшли невеликими, але дуже привабливими на вид.

Перетворення після перепланування 2-х хрущовок в одну єдину студію буде зручно тим
Перетворення після перепланування 2-х хрущовок в одну єдину студію буде зручно тим. Хто живе в поодинці або ж для невеликої сім'ї з двох чоловік. В даному випадку зміни конфігурації більшості стін досить істотні, зате житловий простір набуло рис open space, що досить актуально на сьогоднішній момент, всіма куточками і житловими зонами можна користуватися, не виходячи за межі єдиної кімнати, вони світлі, наповнена простором, повітрям.


Хрущовка без перепланування


Не менш популярна, не дивлячись на все вищевикладене, і хрущовка без перепланування, так як далеко не всі бажають мати справу зі складним процесом узаконення та отримання дозвільних документів на ремонт. Але ж жити і в такій квартирі хочеться комфортно, тому варто врахувати приклади дизайнерського підходу до облаштування та дизайну трикімнатної квартири , Стандартних двокімнатних або однокімнатних крихт.

На фото ви можете побачити проект, в якому зміни практично не торкнулися несучих конструкцій, приміщення залишилися маленькими за своєю суттю, але при цьому в них міститься усе, що потрібно для комфортного проживання
На фото ви можете побачити проект, в якому зміни практично не торкнулися несучих конструкцій, приміщення залишилися маленькими за своєю суттю, але при цьому в них міститься усе, що потрібно для комфортного проживання. Прийомом, який дозволяє візуально збільшити простір, є наявність білого кольору для стін і меблів, причому, без яскравих кольорових акцентів і привертають увагу нюансів. Вишуканість кухні та ванної надає чудова плитка в східному стилі, яка створює казковий, чарівний настрій. Вузька і довга спальня, яка є стандартним недоліком, тут залишена в первозданному вигляді, ось тільки ліжко посунута максимально близько до вікна, а саме вікно оформлено корисними і дуже привабливими зовні стелажами. Плюс підвіконня зроблений у вигляді невеликого диванчика, на якому буде зручно сидіти, дивлячись у вікно, або ж займатися улюбленим хобі.


Хрущовка без перепланування фото

Якщо розумного підійти до питання, то будь-яка хрущовка без перепланування, фото якої ви можете побачити і в нашій статті, і в мережі, зможете задовольнити і практичні ваші запити, і естетичні
Якщо розумного підійти до питання, то будь-яка хрущовка без перепланування, фото якої ви можете побачити і в нашій статті, і в мережі, зможете задовольнити і практичні ваші запити, і естетичні. Така квартира цілком здатна стати гордістю, надійним і улюбленим родинним гніздом для вас і ваших дітей, місцем, в яке хочеться із задоволенням повертатися.

Наповніть квартиру меблями і текстилем на свій смак, тільки пам'ятайте, що модний мінімалізм буде набагато краще, ніж повна предметів і елементів декору класика, і не завжди для зручності і комфортного життя нам так потрібні всі ті предмети, які часом захаращують наші будинки
Наповніть квартиру меблями і текстилем на свій смак, тільки пам'ятайте, що модний мінімалізм буде набагато краще, ніж повна предметів і елементів декору класика, і не завжди для зручності і комфортного життя нам так потрібні всі ті предмети, які часом захаращують наші будинки. Гарненько придивіться до рулонних штор, розсувних дверей, складної багатофункціональної меблів, такий як шафи, розкладні ліжка, дивани, а також до вбудованої кухонної техніки. Всі ці прийоми дозволять звільнити ще досить багато вільного корисного простору.


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online