Перепланування 2-х кімнатної квартири хрущовки (2 кімнати суміжні і немає) варіанти, відео, фото »Інтер-ер.ру

  1. Правила, які не можна порушувати при переплануванні
  2. Можливі варіанти перепланування
  3. Варіант 1
  4. Варіант 2
  5. варіант 3
  6. варіант 4
  7. варіант 5

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Особливістю хрущовок є дуже обмежене життєвий простір Особливістю хрущовок є дуже обмежене життєвий простір. Тому всі варіанти перепланувань переслідують одну мету - збільшення площі. Більшість таких квартир 2-х кімнатні, суміжні чи ні, але однаково з дуже незручним плануванням. Ми поставили собі за мету розглянути кілька проектів перепланувань, дати деякі поради. Для наочності демонструємо процес за допомогою фото та тематичного відео.

Правила, які не можна порушувати при переплануванні

Перш за все, потрібно знати, що ж вважається переплануванням квартири . Під цим мається на увазі зміна конфігурації або видалення перегородок. Щоб реалізувати будь-яку свою задумку потрібен проект і його узгодження. Якщо задіяні тільки ненавантажений стіни, то це виконати легше, а отримати дозвіл на здійснення якихось дій з несучими стінами дуже проблематично.

Якщо задіяні тільки ненавантажений стіни, то це виконати легше, а отримати дозвіл на здійснення якихось дій з несучими стінами дуже проблематично

Планування хрущовок різних років споруди

Задумавши зробити перепланування в хрущовці, слід знати, що є деякі неприпустимі дії та правила, порушувати, які не можна:

  1. Розширювати ванну і санвузол можна тільки за рахунок коридору або комори, але ні в якому разі за рахунок житлового приміщення або кухні. Як виняток можуть дати дозвіл на це, якщо під квартирою знаходиться нежитлове приміщення.
  2. Несучі стіни рухати не можна, максимум, що можна зробити - прорубати в них двері, а ось вікно, не передбачене проектом будинку, додати неможливо.
  3. Кухню можна перемістити в житлову кімнату, ванну, санвузол.
  4. Об'єднувати кімнату з газифікованої кухнею без перегородки з хоча б легкої дверима між ними не можна. Якщо хочете обійтися без перегородки, зробивши розмежування за допомогою барной стійки, то доведеться міняти плиту газову на електричну.

Можливі варіанти перепланування

Дві невеликі суміжні або роздільні кімнати, мініатюрна кухня, передпокій і такий же санвузол - це типова 2-кімнатна хрущовка. Особливо незручною є планування в першому випадку. Варіантів для перепланування не багато, але всі вони більш вдалі, ніж початковий.

Чи не стане вище стеля, не зміниться загальна площа, але використовуючи ідеї сучасного дизайну, раритетну квартиру можна змінити так, що проживання в ній стане набагато красивіше і комфортніше.

Перед початком перепланування потрібно вирішити, а потім зобразити на папері те, що ви хочете отримати в результаті. Щоб позбутися від незручного початкової планування, фахівці рекомендують переглянути функціональність кімнат, десь знести перегородки, десь поставити нові.

При будь-якому перебудові за правилами основні 3 функціональні зони завжди повинні залишатися в квартирі:

  • кухонні;
  • для спільного відпочинку і спілкування;
  • спальна.

Увага: якщо ви збираєтеся зносити або переносити стіни, робити отвір в несучій стіні, обов'язково почніть з отримання дозвільних документів, інакше все, що ви зробите, буде вважатися незаконним. У кращому випадку заплатите штраф, а в гіршому - вас зобов'яжуть повернути все на місце.

Варіант 1

Двокімнатні квартири в будинках, будівлі кінця 50-х - середини 70-х років минулого століття найчастіше мають суміжні вітальню і спальню, суміщений санвузол, передпокій, де важко розминутися двом мешканцям і кухню, розраховану на витончену господиню.

Двокімнатні квартири в будинках, будівлі кінця 50-х - середини 70-х років минулого століття найчастіше мають суміжні вітальню і спальню, суміщений санвузол, передпокій, де важко розминутися двом мешканцям і кухню, розраховану на витончену господиню

Об'єднання кухні і вітальні

Радикальний і дуже популярний метод - знос всіх внутрішніх перегородок, крім ванни і туалету, зрозуміло, і організація єдиного великого простору квартири-студії . Часто залишають спальню, а об'єднують велику кімнату з кухнею. Обсяг розширюється і фізично, і візуально, як на представленому фото.

Професіонали радять все-таки не захоплюватися повним злиттям кухні з іншим приміщенням. Краще відокремити її:

Якщо при переплануванні, що перетворює панельну хрущовку двушку в стильну квартиру-студію, перенести вхідні двері, то передпокій можна перетворити в гардеробну, а кухню з вітальні, як і санвузол, об'єднати. Тут, звичайно доведеться отримувати дозвіл, тому що вхідні двері знаходиться в несучій стіні.

Варіант 2

У цьому варіанті перепланування двушки в хрущовці професіонали пропонують збільшити простір, займане кухнею та санвузлом за рахунок зміщення стін в сторону коридору. В результаті у ванній поміститься кутова ванна і душова кабінка або, як варіант, пральна машина. Щоб збільшити площу максимально не потрібно розділяти ванну і туалет.

Щоб збільшити площу максимально не потрібно розділяти ванну і туалет

Перед тим як зробити перепланування, узгодьте план

Кухня також збільшиться, але незначно, правда її завжди можна поєднати з вітальні. Якщо кухонну плиту, столи, навісні шафки розташувати уздовж далекої стіни, то вийде досить вільне приміщення.

Проектом хрущовок передбачено наявність комори. Корисного місця вона займає багато. Якщо її прибрати, то санвузол або кухню також вдасться збільшити.

варіант 3

Сміливе дизайнерське рішення - об'єднати вітальню з балконом . Для цього видаляють балконні двері, сам балкон утеплюють. Щоб він став дійсно теплим, поводять туди батареї опалення, але тільки після отримання дозволу від служб, що відають цим питанням.

Цілком прибрати межу між кімнатою і балконом не вдасться, адже ця стіна несуча, так що вихід перетворюють мінімально - трохи збільшують його за рахунок зменшення простору під вікном, що прилягає до дверей балкона, або оформляють верх у вигляді арки.

В результаті такого перепланування вітальня візуально збільшиться, з'явиться можливість організувати робочий куточок або місце для відпочинку.

Існує багато готових дизайнерських рішень з приводу об'єднання цих приміщень. Їх можна використовувати у вигляді підказок.

Порада: об'єднавши балкон з вітальні, не забувайте, що основна його функція полягає в тому, що він служить аварійним виходом в надзвичайних ситуаціях. Тому прохід на нього повинен бути вільним.

варіант 4

Є такі типи 2-кімнатних хрущовок, де можливо виконати розділення кімнат коридором. В цьому випадку стіну вітальні зрушують, а через що утворився коридор роблять вхід в спальню, старі двері закладають, а на її місці поміщають шафа.

Вітальня, звичайно, зменшиться десь на 4 м2, але це зменшення компенсується, коли до неї приєднують кухню. У такому приміщенні вистачить місця і для проведення сімейних свят, і для прийому гостей, і для збору всієї сім'ї вечорами.

Пам'ятайте, що не можна прибирати несучі стіни

Двокімнатну двушку, влаштовану за принципом трамвая, можна перепланувати і так:

  1. Встановити додаткову перегородку, відокремивши вітальню від коридору.
  2. В отриманому приміщенні влаштувати гардеробну або комору .
  3. Довге вузьке приміщення поділити на вітальню і спальню, шляхом установки гіпсокартонної перегородки.

варіант 5

Цей варіант прийнятний при такому плануванні, коли в 2-кімнатній квартирі для входу в спальню доводиться перетинати вітальню майже по діагоналі. В цьому випадку функціональність останньої дуже знижує цей прохід, фактично, є «мертвою» зоною.

Існує варіант, що перетворює незручну тісний 2-кімнатну хрущовку в 3-кімнатну:

  1. Стіну ванній переносять впритул до вітальні.
  2. Існуючу двері у вітальню закладають і роблять нову, об'єднуючи при цьому решту передпокої з вітальні.
  3. З цієї об'єднаної кімнати влаштовують двері в кухню.
  4. Дальню кімнату розбивають на 2 спальні, перегородку, між якими роблять нелінійної, щоб отримати можливість оформити по вбиральні в кожній кімнаті.

Порада: при влаштуванні двох спалень з однією довжиною кімнати з одним вікном, одна з них може виявитися без сонячного світла. В цьому випадку перегородку роблять не до самої стелі, а десь метра на півтора.

Як бачите, створення комфортного, затишного житла в раритетної 2-кімнатній квартирі не представляється можливим без перепланування. Але навіть таке незручне будова можна змінити чудесним чином, використовуючи дизайнерські напрацювання і сучасні матеріали.

Перепланування в хрущовці: відео

Ідеї ​​перепланування хрущовки: фото

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online