Яким способом краще перетворити однокімнатну квартиру в двокімнатну

  1. Використання перегородки з гіпсокартону
  2. Шафа-купе в ролі перегородки
  3. Стелаж для розділення кімнати
  4. Перепланування та перенесення кухні
  5. Перепланування та зведення другого поверху
  6. підсумок
  7. Варіанти перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну дивіться тут (фото):

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багато власників маленьких квартир замислюються над тим, як зробити з однокімнатної квартири двокімнатну. Найчастіше ця потреба з'являється в сім'ї, де підростають діти, але іноді навіть одна людина, що проживає в однокімнатній квартирі, відчуває бажання відокремити спальну зону.

Варіантів такої реформи є безліч, тільки ось кожен з них розрахований на реорганізацію приміщення певного розміру, певної конфігурації. Способів розділу теж досить, але їх вибір залежить здебільшого від того, що хочуть бачити в результаті перепланування власники житла - тільки візуальне розділення приміщення на частини, або зонування перегородками, які захищають від шуму.

Розумний підхід до перепланування дозволяє отримати двокімнатну квартиру, не проводячи узгодження перепланування з вищестоящими організаціями. Для цього важливо не торкатися до несучих стін, а всі інші переробки в кімнаті стосуються тільки самого власника житла.

У стандартній однокімнатній квартирі неможливо розділити приміщення таким чином, щоб у кожній з отриманих кімнат було вікно. Пристрій перегородки уздовж приміщення перетворює його в дві довгі і дуже вузькі кімнати, незручні для проживання і непривабливі візуально. Значить, доведеться для однієї кімнати відмовитися від джерела світла, влаштувавши перегородку поперек приміщення.

Використання перегородки з гіпсокартону

Найпростіший, але далеко не найпопулярніший спосіб, яким проводиться перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну - установка гіпсокартонної перегородки поперек приміщення. За допомогою перегородки з вбудованою в неї дверима власники житла отримують дві окремі кімнати.

Дізнайтеся у нас, як грамотно використовувати і виготовити перегородки і арки з гіпсокартону.

Як своїми руками оформити зал в маленькій квартирі ви з легкістю дізнаєтеся з нашої статті.

Оригінальне і просте рішення для незвичайного дизайну - інтер'єр з цегляною стіною.

Гіпсокартонна перегородка монтується за допомогою металевого профілю, на який кріпляться листи гіпсокартону. Якщо між листами буде покладений шар звукоізоляційного матеріалу, то це дозволить не турбуватися про звуках, що проникають крізь порожнисту перегородку.

Головний мінус пристрою глухий перегородки - відсутність природного освітлення, доведеться подбати про якісне висвітлення світильниками. Однак все-таки є спосіб отримання і невеликої кількості світла з природного джерела.

Для цього в гіпсокартонної перегородці робиться віконний проріз, обладнаний склопакетом, які мають захист від шуму. Для економії простору, такого необхідного для установки меблів, дверей в перегородці краще встановлювати розсувні, зберігаючи цим життєво важливі сантиметри площі.

Шафа-купе в ролі перегородки

Оскільки виготовлені на замовлення шафи-купе можуть бути найрізноманітнішою конфігурації, то дуже зручно використовувати цю сучасну конструкцію для перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну. На відміну від варіанту з гіпсокартону, шафа-купе виконує одночасно дві функції: ділить простір на дві частини і виділяє місце для зберігання речей.

При цьому його використання дає можливість пристрій конструкції, при якій внутрішній простір буде використовуватися з обох сторін шафи, передбачити наявність двері, а також заскленого прорізу для проникнення природного світла.

Зрозуміло, що площа шафа-купе буде займати більшу, ніж при використанні гіпсокартону, але не слід забувати, що в попередньому варіанті буде потрібно місце для установки шафи. Шафа-купе буде використовувати простір до самої стелі, тому місткість його набагато більше стандартного шафи для одягу.

При вдумливому підході до внутрішнього планування, зберігати в шафі-купе можна найрізноманітніші речі дуже компактно, а верхню, менш доступну частину, використовувати для зберігання предметів, використовуваних не надто часто.

Обидва варіанти передбачають реконструкцію освітлення: в кожній з отриманих кімнат встановлюють люстру і нижні джерела світла. Підсумком такого перепланування стає отримання двох невеликих, але повноцінних кімнат. Зазвичай при наявності в сім'ї дітей кімната з вікном стає дитячої, а друга служить одночасно вітальні і місцем для сну батьків.

Стелаж для розділення кімнати

Якщо проживає в однокімнатній квартирі всього один мешканець, то найчастіше немає необхідності в глухий перегородці. В цьому випадку для відділення спальної або робочої зони використовують стелажі. Конструкція стелажів може бути як закритої, так і відкритої - все залежить від бажання власника житла.

Стелаж для розділення кімнати на зони може бути не тільки функціональним предметом, але прикрасою інтер'єру. Оформлення полиць стелажа дверцятами з вітражними стеклами зробить його ошатним, додасть конструкції оригінальність, а квіти, встановлені на його полицях, можуть перетворити частину кімнати в затишний куточок для відпочинку.

Перепланування та перенесення кухні

Оскільки однокімнатна квартира в хрущовці часто має кухню, відокремлену від кімнати легкої перегородкою, то для її знесення дозволу не потрібно, оскільки стіна не є несучою. Часто перепланування хрущовки проводиться через об'єднання кімнати з кухнею з подальшою установкою перегородки. Це вельми привабливий варіант, так як в результаті виходить спальня або дитяча кімната, що має вікно, і світла вітальня, об'єднана з кухнею.

Є ще один варіант реорганізації простору. При ньому перепланування проводиться шляхом ліквідації комори і приєднання її до однієї з кімнат.

Перепланування та зведення другого поверху

У центральній частині великих міст ще використовуються для житла будинки, побудовані в ті часи, коли на висоті приміщень не економили. У деяких з них відстань від підлоги до стелі досягає чотирьох метрів. Однокімнатна квартира в таких будинках легко перетворюється в двокімнатну за допомогою зведення другого поверху.

Цей оригінальний варіант розширення житлової площі виконується за допомогою зведення в частині кімнати міцній конструкції, де розміщується або спальне місце батьків, або дитяча кімната, якщо вік дитини дозволяє йому самостійно користуватися провідною туди сходами.

Другий ярус в кімнаті найчастіше використовується як спальне місце, а інший простір грає роль вітальні. При такому перебудові слід подбати про гарну вентиляцію приміщення, інакше на другому поверсі може бути занадто душно.

Подивіться, як власними руками зробити неповторним і функціональним дизайн кухні-вітальні в будинку.
Дизайн маленької спальні може бути перетворений до невпізнання без особливих зусиль. Як саме? Дізнайтеся тут.

підсумок

Оскільки квартирне питання в наші дні вирішується складно, власники однокімнатних квартир використовують різні способи модифікації житла, намагаючись зробити проживання в них більш комфортним. Одні варіанти виходить вдалими, інші - не дуже, адже багато залежить від наявної площі квартири. Важливим є те, що для сім'ї мати дві маленькі кімнати все-таки краще, ніж одне приміщення розміром побільше.

Варіанти перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну дивіться тут (фото):

Тут ви можете подивитися відео про перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну:

Як саме?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online