Вчені в США розрахували дату початку третьої світової війни

  1. Коментарі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В ході дослідницького проекту вчені математики зі Сполучених Штатів Америки вивчили частоту і масштаби воєн в період з 1823 по 2003 рік і виявили, що в середньому конфлікти подібні Великій Вітчизняній війні відбуваються на Землі кожні 205 років. За словами одного з дослідників, зараз на планеті відносний світ після закінчення Другої світової війни, проте це може бути і передвісником ще однієї масштабної війни. В ході дослідницького проекту вчені математики зі Сполучених Штатів Америки   вивчили   частоту і масштаби воєн в період з 1823 по 2003 рік і виявили, що в середньому конфлікти подібні Великій Вітчизняній війні відбуваються на Землі кожні 205 років

Ми повинні почекати 100-150 років, перш ніж ми дізнаємося, настала нова мирна ера. фото express.co.uk

70-річний період з кінця Другої світової війни вченими, які вивчають війни був названий «довгим миром». При цьому вчений з Колорадо попереджає, що заспокоюватися поки рано, оскільки загроза великомасштабної війни може бути набагато вище, ніж вважалося раніше. Однак статистичний ризик великомасштабної війни все ж невеликий.

Протягом багатьох років у нас не було таких великомасштабних битв, як під час Першої світової війни. фото express.co.uk

Вчені в своїй роботі вивчали ці факти, щоб зрозуміти, чи є це статистичними переворотом, або людська раса змінилася, і світ буде знаходитися в стані відносного спокою. Щоб зрозуміти, як будуть розвиватися події, буде потрібно близько 100 років.

Є шанс «проскочити» Третю світову війну. фото express.co.uk

Доктор Аарон Клаузет з Університету Колорадо в Боулдері провів аналіз частоти збройних конфліктів і прийшов до висновку, що після 74 років «світу» потрібно почекати ще приблизно 100 років щоб зрозуміти, скільки ще триватиме період «довгого світу», як його називають вчені.

В опублікованому вченими доповіді йдеться про те, що відносний світ пов'язаний з цілою низкою подій за останні 100 років, включаючи поширення демократії, етнічної конфліктів, і загрози ядерної війни.

В опублікованому вченими доповіді йдеться про те, що відносний світ пов'язаний з цілою низкою подій за останні 100 років, включаючи поширення демократії, етнічної конфліктів, і загрози ядерної війни

Великомасштабні конфлікти, такі як Друга світова війна, відбуваються в середньому кожні 205 років. Зображення з сайту express.co.uk

У свою чергу доктор Клаузет поділився, що мета дослідження полягала в тому, щоб оцінити, чи може ситуація з відносно невеликою кількістю великих воєн з кінця Другої світової війни бути тенденцією, яка буде мати місце в майбутньому.

Зокрема, вчений з'ясував, що між 1823 і 1913 роками війни тривали кожні 6,2 року, включаючи Кримську і бурської війни.

Далі, війни між 1913 і 1945. Вони запам'яталися як найжорстокіші і широкомасштабні, що призвели до великої кількості загиблих.

А між 1945 і 2003 роками була одна війна.

За даними дослідницького проекту, щоб статистична картина сильно розрізнялася, повинен пройти період в 205 років, перш ніж відбудеться ще одна війна, така ж масштабна, як Друга світова.

Виходить, що потрібно почекати ще 10-150 років щоб зрозуміти, чи є період нової мирної ерою, або статистичними винятком.

Аналіз воєн з 1823 показав і ще один дуже цікавий факт, що чим більше між війнами проходило часу, тим коротше вони були.

Розглядаючи це дослідження важливо підкреслити, що ця робота ставитися тільки до періоду до 2003 року, і збройні протистояння останніх років в ньому враховані не були.

Доктор Клаузет розповів, що таким чином ризик великомасштабної війни набагато більше, ніж вважалося раніше, однак важливо, щоб людство продовжувало робити все, щоб зберегти мир, і пом'якшувати конфлікти в майбутньому.

джерело

Коментарі

Коментарі

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online