Як правильно розрахувати дату виходу в декрет вагітної

  1. Термін тривалості декретної відпустки
  2. Порядок розрахунку дати декретної відпустки
  3. Як оформити декретну відпустку?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За трудовому кодексу, кожна жінка, незалежно від того працевлаштована вона чи ні, має право на декретну відпустку За трудовому кодексу, кожна жінка, незалежно від того працевлаштована вона чи ні, має право на декретну відпустку. Дізнавшись про своє становище, кожна жінка може розрахувати дату виходу в декрет .

Перш за все, потрібно уточнити попередню дату пологів в місцевій жіночій консультації. Адже саме початок декретної відпустки буде визначатися з інформаційних даними спостерігає лікаря. У свою чергу лікарі встановлюють попередню дату виходячи з результатів узі. Іноді вираховують середнє арифметичне між двома термінами: дата пологів і результати узі-досліджень.

Щоб почати розраховувати заповітну дату, необхідно спочатку надати на місце роботи всі підстави на вихід в декрет. Даними підставами є довідка з жіночої консультації і заяву про надання відпустки.

Зміст статті

Термін тривалості декретної відпустки

Згідно Трудового кодексу, тривалість відпустки по вагітності та пологах можна визначити таким чином:

  1. При багатоплідній вагітності термін декрету збільшується при протіканні вагітності без ускладнень, тривалість декрету встановлюється терміном в сто сорок днів. В середньому, це сімдесят днів до появи дитини і така ж кількість днів після його появи на світло.
  2. Якщо вагітність не одноплідна, то тривалість відпустки становитиме близько 194 дня. А саме, це 84 дні до пологів і 110 днів після народження малюка.
  3. Якщо народження дитини супроводжувалося якимись ускладненнями, то загальна тривалість декретної відпустки составляет156 днів.

В процесі затвердження відпустки потрібно звернути увагу на те, що не важливо, який період пройшов до народження малюка. Декретна відпустка в будь-якому випадку оформляється в належному порядку, відповідно до законодавства країни.

Порядок розрахунку дати декретної відпустки

Дата виходу в декрет залежить від перебігу вагітності

Велика частина лікарів-гінекологів, розраховують період вагітності виходячи з дати початку останніх критичних днів жінки. Для цього ведеться підрахунок кількості тижнів, починаючи від цієї дати. Число, на яке припадає термін вагітності тридцять тижнів - це і є попередня дата виходу в декрет. Але при таких розрахунках все ж потрібно враховувати деякі нюанси.

Перш за все, проведення ультразвукового обстеження на ранньому терміні вагітності часто використовується для ембріонального методу визначення терміну вагітності. Даний термін визначається лише одним із фактичних розмірів плода. В цілому, термін розраховується з дати зачаття. Але акушерський термін вагітності, як правило, є на два тижні більшим, ніж гестаційний (ембріональний).

Так як визначити точний термін вагітності неможливо, то наступні підрахунки (включаючи і дату виходу в декретну відпустку) вестимуться з дня взяття вагітної на облік в жіночій консультації.

тривалість декретної відпустки завжди розраховується сумарно, з урахуванням періоду до пологів і після них. Кожна жінка має право оформити звичайний щорічну відпустку, використовуючи його перед настанням декретної відпустки.

Навіть якщо жінка виявляє бажання вийти у відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами трохи пізніше, то лікар не має права оформити лікарняний лист пізніше необхідного терміну. У свою чергу бухгалтер підприємства, на якому працює вагітна, не має право враховувати дані з цього листка непрацездатності.

Як оформити декретну відпустку?

Для початку оформлення, потрібно надати на місце працевлаштування такі документи:

  1. Лікарняний лист.
  2. Заява з проханням про надання відпустки.
  3. Документ, який свідчить про постанову жінки на облік в жіночу консультацію.

При догляді майбутньої матусі у відпустку, її робоче місце повинно збережуться. Також вона не може бути звільнена, скорочена або ж переведена на інше робоче місце. розрахунок виплат виробляє безпосередньо сам роботодавець. Сума розрахунку визначається з двох останніх трудових років, без урахування поточного року.

Все про декретну відпустку на відео:

Як оформити декретну відпустку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online