10 порад, як згадувати про ветеранів не лише раз на рік

  1. 1. Дякуйте
  2. 2. Підтримайте емоційно - подаруйте спілкування
  3. 3. Розповсюдьте історію ветерана
  4. 4. Відскануйте і надрукуйте красиві фотографії
  5. 5. Пошліть листівку або посилку
  6. 6. Допоможіть з транспортом
  7. 7. Познайомте з потрібними людьми
  8. 8. Запросіть почесним гостем
  9. 9. Приєднайтесь до волонтерських організацій
  10. 10. Переведіть кошти в благодійний фонд

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як пам'ятати і допомагати героям війни не лише 9 травня, а завжди.

1. Дякуйте

Знайомлячись і спілкуючись з ветераном, дякуйте його за зустріч, приділений час, розповіді, демонструючи цінність цього спілкування особисто для вас. Переведіть традиційний пафос "Спасибі за перемогу" на звичайний людський мову. Ветерани - не пам'ятники перемоги, що не вічні вогні і не букети гвоздик - вони живі люди, кожен з них має унікальний життєвий досвід, пов'язаний не тільки з війною.

2. Підтримайте емоційно - подаруйте спілкування

Поговоріть про життя, про сім'ю, про інтереси та захоплення. Вислухайте довгий розповідь з повторами і ліричними відступами. Прийміть поради без роздратування. Поговоріть по душах, не перекладайте розмову лише в спогади про військове минуле. Воно героїчне, але воно ж - хворобливий. Воно, в тому числі в багаторазових переказах, супроводжує людину все життя. Може бути, йому хочеться розповісти вам про улюблену кішку, або переказати серіал 90-х років - сприйміть це з повагою, задайте питання.

Може бути, йому хочеться розповісти вам про улюблену кішку, або переказати серіал 90-х років - сприйміть це з повагою, задайте питання

Фото: ptzgovorit.ru

3. Розповсюдьте історію ветерана

Напишіть про ветерана статтю, історію, книгу. Знайти газету або сайт, де її розмістять, сьогодні не так вже й складно. Робота над такою історією принесе ветерану радість і відчуття власної значущості. В процесі будьте обережні, запитуйте дозволу, щоб описати або опублікувати ті чи інші факти - дуже часто у літньої людини своє уявлення про допустимому. Краще зробити так, щоб у ветерана в руках опинився друкований варіант вашої спільної роботи - це особливо актуально в разі, якщо він не користується інтернетом.

4. Відскануйте і надрукуйте красиві фотографії

У ветерана можуть бути сімейні фотографії, знімки однополчан. Попросіть їх відсканувати, і роздрукуйте великі фотографії, оформіть їх в рамки, або зробіть фотоальбом. Ветерану буде приємно побачити ці фото в новій якості, показати друзям і рідним.

Ветерану буде приємно побачити ці фото в новій якості, показати друзям і рідним

Фото: 24-lenta.ru

5. Пошліть листівку або посилку

Той випадок, коли електронні засоби зв'язку не замінять "Пошту Росії". Літнім людям приємно отримувати паперові листи, красиві листівки з рукописним текстом і справжні посилки. Вітайте зі святами і пишіть просто так. У посилку можна вкласти приємні дрібниці, солодощі, предмети для прикраси інтер'єру, зручний одяг. Також можна з'ясувати, що саме подобається людині.

6. Допоможіть з транспортом

Підвезіть ветерана в магазин, поліклініку, на зустріч, або просто на прогулянку в те місце, куди йому важко дістатися самому. В дорозі будьте доброзичливі, використовуйте час, щоб поспілкуватися.

7. Познайомте з потрібними людьми

Часто люди похилого віку відчувають труднощі з тим, щоб оформити документи на майно, скласти заповіт, зрозуміти договір, отримати довідку. Те ж саме трапляється, коли виникають проблеми зі здоров'ям. Знайдіть надійного юриста, лікаря, соціального працівника, щоб вирішити ці труднощі.

8. Запросіть почесним гостем

Ветерана можна покликати не тільки на тематичний захід, присвячений війні, але і на звичайний концерт, виставку, свято. Можна ще раз згадати, що у людини крім бойового минулого є професія, сім'я, інтереси, захоплення, унікальний досвід. Може бути, перед вами талановитий художник, різьбяр по дереву, казкар, винахідник - розпитайте його про життя, проведіть неформальну зустріч з молоддю, запитаєте думки з приводу актуальних проблем, попросіть життєвого ради.

9. Приєднайтесь до волонтерських організацій

Благодійний фонд "Старість в радість" допомагає літнім людям, серед яких є і ветерани, діти війни, в'язні таборів - на жаль, багато хто з них доживають свій вік в будинках для людей похилого віку. До поїздок і акціям можна приєднатися, зареєструвавшись на сайті. 9 травня організовані святкові поїздки, проте допомагати ветеранам, здійснювати поїздки, організовувати свята, спілкуватися і відправляти посилки разом з цим фондом можна постійно.

Допомогою ветеранам займається Всеукраїнське товариство "Волонтери перемоги". До різних акціях, як приуроченим до 9 травня, так і постійним, можна приєднатися на сайті .

Фото: fadm.gov.ru

10. Переведіть кошти в благодійний фонд

Допомога грошима також є дуже важливою і потрібною, особливо, якщо немає часу допомогти справою.

наприклад, фонд "Пам'ять поколінь" , Президентом якого є перша в світі жінка-космонавт Валентина Терешкова, з 1 травня запускає благодійну акцію "Червона Гвоздика". Щоб взяти в ній участь, можна купити значок у одного з партнерів акції або підтримати її грошовим переказом. На зібрані кошти індивідуально купуються необхідні ліки, медичне обладнання, виявляється реабілітаційна підтримка ветеранам бойових дій.

Також можна підтримати інші благодійні фонди, які займаються допомогою ветеранам.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online