Чи можна повернути страховку по кредиту в Ренесанс банку? credit-me

  1. Документи для розірвання договору Варто зразу зазначити, що повернути страховку по кредиту, отриманому...

Документи для розірвання договору

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Варто зразу зазначити, що повернути страховку по кредиту, отриманому в Ренесанс банку, можна тільки протягом перших п'яти днів з моменту підписання договору позики. Як тільки вказаний період закінчився, ви можете розірвати договір страхування, але заплачені гроші вам не повернуть на цілком законних підставах: відмова від страховки після отримання кредиту веде виключно до скасування поліса, але ні в якому разі не відшкодує ваші витрати.

Отже, припустимо, що проблема повернення коштів, витрачених на придбання поліса, встала в повний зріст. Як вчинити, і з чого почати пошуки справедливості? Давайте розбиратися по-порядку.

Щоб бажаний повернення страховки придбав реальних обрисів, перш за все, потрібно підготувати ряд документів:

  • договір на кредитування в банку Ренесанс Кредит (оригінал документа + належним чином завірена копія);
  • паспорт громадянина Російської Федерації, виданий позичальнику (оригінал і копія);
  • довідка, видана банком про те, що позика повністю погашений (для тих випадків, коли повернення страхової премії передбачається через дострокового погашення);
  • заяву на розірвання договору зі страховою компанією (далі СК).

Заповнюючи форму заяви, уважно і детально вкажіть всю необхідну інформацію по кожному передбаченому пунктом: будь-яка невідповідність або допущена помилка може призвести до плутанини і тяганини в процесі прийняття рішення, а то і зовсім спровокувати відмову по вашому запиту. Заповнюючи форму заяви, уважно і детально вкажіть всю необхідну інформацію по кожному передбаченому пунктом: будь-яка невідповідність або допущена помилка може призвести до плутанини і тяганини в процесі прийняття рішення, а то і зовсім спровокувати відмову по вашому запиту

І якщо з п'ятиденним терміном на повернення витрачених коштів ми розібралися, то трохи інакше йдуть справи, коли потрібно повертати страхову премію при передчасному повернення позики. У цій ситуації обов'язково потрібно дотримуватися два головних правила:

  1. Не поспішайте писати заяву про розрив страхового контракту, не вивчивши ще раз всі його пункти. Справа в тому, що процедура повернення премії повинна бути обговорена в договорі з СК. Якщо там вказано, що страхова премія підлягає обов'язковому відшкодуванню в разі дострокового виконання зобов'язань за позикою, тоді все добре. Але часто буває так, що умови укладеного контракту не передбачають виплату колишньому позичальникові ніяких компенсацій: виходить, що ви розривається контракт, але грошей все одно не отримаєте. Таким чином, клієнт залишається і без компенсацій, і без поліса.
  2. Вивчити договір з СК потрібно ще й для того, щоб з'ясувати, які правила припинення контракту, а саме - підстави для його розриву.

Якщо банк відмовив у поверненні

Кредитування, здійснюване банком Ренесанс Кредит, підлягає страхуванню (в тих випадках, коли це необхідно). При цьому у даній фінансової структури є своя акредитована СК - компанія Ренесанс Життя.

Як показує практика, успішний результат затії з поверненням коштів буде залежати від двох головних факторів: умови повернення грошей за договором, а також правомірність такої процедури. У переважній більшості випадків, якщо договір на страхування передбачає можливість повернення, СК без проблем виплачує клієнту належні суми. Якщо ж ні - тоді невдалому позичальникові залишається одна дорога - в найближчий суд. Незважаючи на те, що судова практика з таких питань зовсім обширна, все ж є кілька прецедентів, що дозволяють розраховувати на сприятливий для позичальника результат справи. За великим рахунком, судові розгляди, приводом яких є страхування, стоять в одному ряду з позовами щодо захисту прав споживачів, відповідно, не обкладаються митом. Таким чином, подавши подібний позов, колишній позичальник абсолютно нічим не ризикує, зате отримує хороші шанси на успіх. Як показує практика, успішний результат затії з поверненням коштів буде залежати від двох головних факторів: умови повернення грошей за договором, а також правомірність такої процедури

Отже, кожен позичальник, який зіткнувся з наполегливим бажанням страхової компанії регулярно відмовлятися від повернення премії, може безперешкодно подати позовну заяву на підставі статті 958 Цивільного Кодексу Російської Федерації. Але щоб не відмовитися від подальших спроб пошуку справедливості, перед візитом до суду обов'язково зберіть необхідні документи:

  • договір кредитування;
  • оригінали квитанцій про оплату заборгованості;
  • виписка з рахунку, видана банком, що підтверджує, що заборгованості по позиці на поточний момент немає;
  • графік внесення внесків, згідно кредитного договору.

У разі, якщо будь-якого з документів немає в наявності, все їх можна запросити в самому банку. При грамотному підході до питання, а також відповідальне ставлення до документації, отримати свою законну компенсацію за страховим полісом не складе особливих труднощів: російське законодавство стоїть на сторожі захисту інтересів своїх громадян.

Правда, отримати позитивне рішення суду за своїм позовом тільки половина справи: потрібно ще зуміти забрати гроші, що належать вам на законних підставах. У разі, якщо банк і страхова група, з яких-небудь причин, затягують виплату відшкодування, передбачену рішенням суду, ви завжди можете звернутися до відповідних компанії, діяльність яких спрямована на те, щоб допомогти фінансовим структурам зважитися виконати рішення суду.

Зрозуміло, страховий поліс - гарне рішення, проте далеко не завжди його оформлення дійсно виправдано. Але ми змушені грати за заздалегідь встановленим правилам: тому ми купуємо страховку, а вже потім винаходимо способи, як повернути витрачені кошти.

Як вчинити, і з чого почати пошуки справедливості?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online