Як повернути гроші за страховку по кредиту в ВТБ 24

  1. Повернення страхових внесків
  2. Законодавча база

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

При отриманні споживчого кредиту одночасно укладається договір на страхування життя і здоров'я клієнта При отриманні споживчого кредиту одночасно укладається договір на страхування життя і здоров'я клієнта. Страхування здійснюється в рамках чинного законодавства, і прописується окремим пунктом в кредитному договорі. Дана послуга дозволяє відшкодувати можливі збитки при втраті працездатності клієнта або псування його майна. При достроковому погашенні кредиту, можливо повернути частину страхових внесків на особовий рахунок. Якщо термін позики був менше року - сума до повернення буде не великий, але якщо кредитування було оформлено, припустимо, на 5 років - сума страховки буде суттєвою.

Послуга страхування пропонується позичальникові ще на стадії оформлення кредитування. Банківська установа не має права змушувати клієнта оформити страховий поліс, його підписання відбувається в добровільній формі. Ініціатором укладення угоди про страхування виступає ВТБ, а підписання відбувається зі страховиком. Поліс оформляється на весь термін позики, і має на увазі оплату внесків двома способами:

  • спільно з щомісячними платежами по кредиту;
  • у вигляді одноразової виплати.

Повернення страхових внесків

При передчасному погашенні кредиту, клієнт має можливість повернути деньгіза страховку. Процедура повернення вартості страхового внеску передбачена в угоді, укладеній між установою та позичальником. Багато клієнтів ВТБ 24 після повного погашення позики, задаються питанням - чи можна повернути страховку? За умови, якщо позику виплачений повністю, страховий документ визнається недійсним. Звідси випливає, що клієнт більше не потребує послуг страхової компанії, і має право повернути частину невикористаного страхового внеску. Страхова компанія повинна утримати тільки ті фінансові кошти, які витратила в період дії договору. Розрахунок суми поліса відбувається пропорційно часу користування кредитними грошима до часу дії позики. Залишок повинен бути перерахований позичальнику на особовий рахунок.

Один з найбільш частих питань при оформленні кредитування - чи можливо відмовитися від страховки? Це залежить від виду оформленого кредиту, так як кожен варіант страхування має на увазі окремий договір. При отриманні споживчого позики, страховка оформляється в залежності від побажань клієнта, при укладанні іпотечного кредитування - страхування є одним з обов'язкових умов договору. Повернення частини внеску за полісом вираховується виходячи з часу використання грошових коштів банком. Якщо з моменту підписання документів, клієнт погасив позику протягом місяця, компенсація за полісом повертається в 100 відсотковому обсязі. Для цього потрібно прийти в банк і написати відповідну заяву.

Якщо клієнт користувався позиковими коштами більше місяця, але при цьому погасив борг достроково, банківська установа утримає такі суми: Якщо клієнт користувався позиковими коштами більше місяця, але при цьому погасив борг достроково, банківська установа утримає такі суми:

  • Комісії банку, передбачені в угоді;
  • Податкові виплати;
  • Страхова винагорода за дні користування позиковими засобами.

Щоб повернути страховку, позичальник повинен особисто звернутися в страхову компанію. До заяви повинні додаватися наступні документи:

  • Кредитний договір та його копія,
  • Довідка банківської установи про дострокове погашення позики,
  • Паспорт.

Найбільш зручним варіантом оформлення страховки вважається покупка поліса з щорічним продовженням, а не на весь період кредиту відразу. Дострокова виплата кредиту автоматично дозволяє позичальникові не продовжувати страховий поліс на майбутній рік.

Багато позичальників, знаючи як повернути страховку по кредиту в ВТБ 24, бояться це зробити через побоювання зіпсувати собі кредитну історію. Це велика помилка - даний факт ніяким чином не відбивається на кредитній репутації. Не варто відмовлятися від компенсації, особливо якщо позика була оформлена на значну суму. Чим більше розмір кредиту, тим більше вартість страхового поліса, тому навіть частина повернутої компенсації може становити значну суму.

Оформлений страховий поліс є гарантом для обох сторін у разі виникнення непередбачених ситуацій: банк поверне свої кошти назад плюс відсотки, а у позичальника не виникне фінансової проблеми у вигляді непогашених боргових зобов'язань перед кредитором, так як страхова компанія візьме на себе виплату позики.

Законодавча база

На підставі Указу Банку Росії від 20 листопада 2015 року № 3854-У страховик зобов'язаний передбачити в укладається договорі варіанти повернення частини сплаченої страхової премії позичальнику, в разі відмови від договору добровільного страхування протягом п'яти робочих днів з моменту його підписання.

В указі зазначається саме момент підписання поліса, а не його фактична оплата. Єдиним нюансом є відсутність настання страхового випадку в даний проміжок часу. Страховик зобов'язаний в десятиденний термін повернути страхову премію після отримання заяви на відмову від послуг, що надаються.

Якщо документ вступив в законну силу з моменту підписання, але клієнт встиг в п'ятиденний термін зареєструвати заяву про відмову - компанія має право утримати оплату за надані послуги. Наприклад, клієнт пише заяву на четвертий день з моменту підписання договору. Ось за ці чотири дні страхова утримає певну суму, адже клієнтові послуга надавалася, а за невикористані дні зобов'язана повернути.

При укладанні кредитного договору, позичальник повинен уважно вивчити кожен пункт підписується документа. Особливу увагу варто приділити питанню повернення частини страхової премії при достроковому погашенні боргових зобов'язань перед банком. Для повернення страховки позичальник повинен особисто написати заяву і прикласти необхідні документи.

Багато клієнтів ВТБ 24 після повного погашення позики, задаються питанням - чи можна повернути страховку?
Один з найбільш частих питань при оформленні кредитування - чи можливо відмовитися від страховки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online