Достроковий ЄДІ з російської мови та географії відбудеться 14 лютого

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: ТАСС / Володимир Смирнов

Перший в цьому році достроковий ЄДІ з російської мови та географії пройде в столиці сьогодні, 14 лютого, повідомляє прес-служба департаменту освіти.

Єдиний держіспит зможуть здати випускники 2015 року, які вже витратили ці предмети в попередні роки, а також випускники минулих років.

як додає Агентство "Москва" , Іспит в День всіх закоханих вирішили здати 70 московських школярів: 35 - на російську мову і 35 - на географію. ЄДІ пройде в школі з поглибленим вивченням інформатики №1254.

Вперше експеримент по введенню ЄДІ пройшов в 2001 році. 1 січня 2009 року набули чинності поправки до законів "Про освіту" та "Про вищу і післявузівську професійну освіту", які оголосили єдиний держіспит обов'язковим для всіх випускників, незалежно від того, збираються вони продовжувати навчання у вузі чи ні.

Обов'язковою ЄДІ став і для учнів у російських школах іноземних громадян, осіб без громадянства, біженців і вимушених переселенців.

Для отримання атестата школярам необхідно було здати всього два обов'язкових іспити - з російської мови та математики, а для вступу до вузу - чотири. Додаткові іспити визначалися залежно від вимог університету під час вступу, проте, обов'язковими для вступу на всі спеціальності були результати вступних випробувань з російської мови.

У зв'язку з тим, що в 2013 році стався масовий витік КІМов держіспиту, в 2014-му Рособрнадзор посилив контроль за проведенням іспиту. Збільшення рівня прозорості проведення ЗНО істотно скоротило число випускників, які здали іспит з математики з максимальною оцінкою в 100 балів.

Посилання по темі

Тих, хто буде здавати ЄДІ в 2015 році, чекає кілька змін. Так, іспит з математики розділиться на два рівня - базовий і профільний, а географію і російську мову можна буде здати вже в лютому.

Відзначимо, що в найближчому майбутньому може з'явитися варіант ЄДІ, який призначається для школярів, які не бажають вступати до вузів.

У цьому році для важкохворих дітей організують пункти здачі ЄДІ в трьох столичних лікарнях. Так, випускні іспити пройдуть в Дитячій республіканській клінічній лікарні, Московської міської онкологічної лікарні та науково-клінічному центрі дитячої гематології, онкології та імунології імені Рогачова.

сюжет: Освіта в Москві

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online