Мобільний роутер МТС

  1. Загальні відомості про 3G WiFi-роутерах
  2. 3G / 4G WiFi-роутер МТС: основні особливості
  3. Підключення до інтернету
  4. Налаштування роутера МТС

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кращий спосіб завжди залишатися онлайн - це мобільний роутер МТС. Дане мініатюрний пристрій забезпечує доступ до швидкісного мобільного інтернету за допомогою технології WiFi. Кращий спосіб завжди залишатися онлайн - це мобільний роутер МТС

Wi-Fi-роутер дозволяє підключатися до мережі МТС і роздавати швидкісний інтернет на всі види пристроїв.

Він являє собою компактний 3G-роутер, що підключається до мобільної мережі МТС і роздає інтернет на всі види пристроїв, що володіють модулем WiFi: смартфони, планшети, лептопи.

Головне достоїнство пропонованого компанією МТС WiFi роутера полягає в тому, що тепер абсолютно всі мобільні пристрої, незалежно від оператора зв'язку, до якого вони підключені, можуть скористатися всіма перевагами високошвидкісного мобільного інтернету від МТС.

Загальні відомості про 3G WiFi-роутерах

Дисплей мобільного роутера відображає інформацію про підключення і спожитий трафік.

В даний момент на ринку існує безліч різних моделей 3G WiFi-роутерів. Сам по собі такий роутер зовні порівняємо з невеликим мобільним телефоном. Він портативний і автономний завдяки вмонтованої акумуляторної батареї, яку можна живити від зарядного пристрою. Розглядається пристрій являє собою поєднані Wi Fi роутер і модем.

Мобільний роутер, крім базового призначення, в залежності від конкретної моделі, може мати різні доповнення, які розширюють функціонал і можливості використання, наприклад:

  1. Дисплей відображає корисну інформацію про стан пристрою і виконуваних ним завдання.
  2. Слот для карти пам'яті дозволяє модему виступати в ролі носія і накопичувача даних, будь-яку інформацію можна записати, як на звичайну флешку.
  3. Здійснення дзвінків, прийом і відправлення SMS.
  4. USB-порт - для з'єднання пристрою з ПК.

Не всі моделі підтримують однакові стандарти зв'язку. Важливо звернути увагу на даний фактор, т. К. Від цього залежать швидкість доступу в інтернет і ціна самого пристрою. Як правило, для забезпечення доступу в інтернет найчастіше використовують такі нормативні документи:

Як правило, для забезпечення доступу в інтернет найчастіше використовують такі нормативні документи:

Порівняння швидкості 2G, 3G і LTE.

  1. 2G (GPRS, EDGE) - технологія пакетної передачі даних в мережі GSM. Це базовий стандарт, який працює в мережі будь-якого оператора стільникового зв'язку.
  2. 3G - сімейство стандартів третього покоління, що включає в себе протоколи UMTS і CDMA.
  3. 4G - четверте покоління мобільного зв'язку, до якого відносяться різні перспективні технології, такі як LTE і WiMAX.

Підтримка описаних технологій і є основною якісною характеристикою 3G / 4G WiFi роутера. Чим довший список підтримуваних стандартів, тим більше можливостей отримує користувач, купуючи такий пристрій. У мегаполісах, де доступний інтернет останнього покоління (3G і 4G), можна насолодитися високою швидкістю скачування файлів і швидкістю завантаження сторінок, а в більш віддалених регіонах актуальним стає простий, доступний і по-справжньому мобільний GPRS.

3G / 4G WiFi-роутер МТС: основні особливості

Оскільки основним завданням роутера МТС є вихід в інтернет, наданий послугою стільникового оператора МТС, всі налаштування, необхідні для максимально ефективної роботи всередині даної мережі, вбудовані в роутер. Сім-карта, параметри з'єднання - все вже всередині. Досить просто включити такий мобільний роутер, щоб тут же відправитися в подорож по веб-сторінкам.

В даний момент для клієнтів, які бажають придбати такий пристрій, існують дві пропозиції: 3G і 4G LTE Wi Fi роутер. Різниця між ними суттєва як в ціні, так і в функціоналі. Різниця в ціні становить 400 рублів, тому варто з'ясувати, наскільки це виправдано. Для цього розглянемо кожен пристрій окремо.

3G WiFi роутер являє собою класичний симбіоз WiFi-роутера і 3G-модема, описаний в розділі вище. У комплекті з ним поставляється SIM-карта з тарифним планом «МТС Коннект-4». Варто звернути увагу на вкрай важливий момент: пристрій працює тільки з картками від МТС, ніякі інші оператори не підійдуть.

Варто звернути увагу на вкрай важливий момент: пристрій працює тільки з картками від МТС, ніякі інші оператори не підійдуть

Пароль від роутера знаходиться на наклейці під акумулятором.

Навіть з назви випливає, що даний роутер МТС призначений для роботи тільки в мережі 3G, більш «просунуті» технології тут недоступні. Однак є і ряд приємних факторів: стильний дизайн, інформативний дисплей, ємний акумулятор, слот для карти пам'яті, порт USB.

4G LTE Wi-Fi роутер, на відміну від попереднього варіанту, дозволяє скористатися всіма перевагами надвисокої швидкості мобільного інтернету 4-го покоління. Сумісний і з попередніми поколіннями 2G і 3G. Компактний і стильний, простий і зручний в обігу. Володіє тим же набором функцій, що і попередній варіант, включаючи висновок корисної інформації на дисплей, підтримку карт пам'яті і з'єднання з ПК по USB. Максимальна підтримувана швидкість передачі даних - до 100 Мбіт / с. Вселяє також список підтримуваних стандартів зв'язку:

  1. GSM 900/1800 МГц.
  2. UMTS 900/2100 МГц.
  3. LTE-TDD 2600 МГц.
  4. LTE-FDD 800/2600 МГц.
  5. Wi-Fi 802.11b / g / n.

Обидва МТС WiFi роутера можуть одночасно роздавати інтернет на 10 пристроїв і працюють кілька годин без підзарядки. Але лише один з них може працювати в мережі 4G, що підводить до очевидного висновку: такий пристрій буде особливо актуально для тих, хто знаходиться в зоні покриття мобільного зв'язку LTE. В цьому випадку переплата виправдана: користувач отримує доступ в інтернет на максимальній швидкості. У всіх інших випадках більш ніж достатньо простого 3G Wi-Fi роутера, т. К. Мережу 4-го покоління розвивається досить помірними темпами, через що для більшості користувачів вона поки неактуальна.

Підключення до інтернету

Роутер МТС можна підключити навіть до комп'ютера без WI-FI адаптера.

Перш ніж приступати до більш тонкої настройки придбаного пристрою, в першу чергу слід розібратися, як підключитися через нього до інтернету. Як приклад відмінно підходить модель МТС 411D.

Перший крок - це отримання пароля для підключення до точки. Для цього доведеться відкрити задню кришку роутера, дістати акумулятор і поглянути на наклейку, приклеєну до корпусу під ним: там має бути поле Wi-Fi Key, значення якого - шуканий пароль. Виписуємо його, щоб потім не забути і не втратити. Також слід перевірити, чи на місці картка SIM. Якщо все в порядку, пристрій можна зібрати.

Далі включаємо сам роутер, потім модуль WiFi - на тому пристрої, з якого будемо виходити в інтернет, наприклад, на планшеті. Шукаємо точку WiFi, ім'я якої відповідає нашому роутера, це може бути комбінація букв і цифр, якимось чином пов'язаних з номером моделі пристрою або з оператором зв'язку МТС, наприклад, MTS411D_7E06. Вибираємо цю точку, вводимо пароль, записаний з рядка Wi-Fi Key, єднаємося. Тепер можна користуватися інтернетом.

До слова, цей роутер здатний забезпечити інтернетом навіть комп'ютер, що не володіє WiFi-адаптером. Для цього достатньо підключити роутер до комп'ютера через інтерфейс USB. При цьому він буде продовжувати роздавати WiFi, як і раніше.

Налаштування роутера МТС

З різних причин може виникнути необхідність налаштувати WiFi-роутер МТС. Це можуть бути як найпростіша операція зі зміни імені та пароля точки доступу, так і завдання більш складного рівня. Розберемося на прикладі моделі МТС 411D.

http://antonkozlov.ru/

Роутер має свій веб-інтерфейс, який містить масу інформації про пристрій, режимі мережі, стан з'єднання, споживання трафіку і т. Д.

Щоб отримати до нього повний доступ, що дозволяє змінювати параметри і настройки, спочатку потрібно в адресному рядку будь-якого інтернет-браузера ввести 192.168.1.1 (це IP-адреса роутера). Потім на що відкрилася стартовій сторінці слід ввести пароль admin і натиснути на кнопку "Вхід". Таким чином, отримуємо доступ в усі вкладки даного інтерфейсу. Вкладка «Підключення» відображає статистику по трафіку, з'єднанням, під'єднаних пристроїв, дозволяє керувати з'єднаннями. У «Швидкої налаштування» змінюється пароль входу в веб-інтерфейс, т. Е. Стандартний Admin можна змінити на свій.

Налаштування роутера від МТС.

Також можна змінити ім'я, під яким інші пристрої Wi-Fi будуть бачити точку доступу даного роутера. Є сервіс коротких повідомлень (SMS). Так як в роутері варто зареєстрована в мережі SIM-карта з прив'язаним до неї номером МТС, з неї можна обмінюватися SMS, посилати USSD-запити (перевірка засобів на рахунку, інформація по тарифу і т. Д.) І навіть здійснювати дзвінки.

Вкладка «Налаштування» містить наступні підпункти:

  1. WiFi - дозволяє змінювати режими роботи модуля WiFi, вибирати потрібний стандарт і канали для його роботи, управляти видимістю роутера для інших пристроїв, лімітами на кількість підключень і навіть ставити захист від несанкціонованих проникнень і зломів.
  2. WPS - автоматизація налаштувань бездротової мережі.
  3. DHCP - настройка протоколів автоматичної динамічної настройки мережевого вузла.
  4. МАС-фільтр - фільтр МАС-адрес для додаткового захисту.
  5. Мова - вибір мови інтерфейсу.
  6. Система - технічні дані пристрої, такі як версія прошивки, ПО і т. Д. Дозволяє створювати файли відновлення.

Роутер 3G має масу переваг, серед яких особливо виділяються його мініатюрність, вражаюча тривалість автономної роботи, висока швидкість інтернету, зручна і функціональна панель налаштувань, простота і зручність використання.

http://antonkozlov.ru/

Таким чином, 3G Wi-Fi роутер від МТС - це нове слово в сфері якісної і доступної мобільного зв'язку. Легке, компактне пристрій, що міститься в кишеню, з волі користувача забезпечує бездротовим доступом в інтернет будь-які прилади в зоні дії мережі, незалежно від наявності в них SIM-карт або підтримки 3G / 4G.

Читайте також

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online