Що можна і що не можна зливати в септик Топас

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Останнім часом широкого поширення набули локальні очисні споруди. Вони здатні працювати досить ефективно довгі роки при дотриманні декількох простих правил. Варто звертати пильну увагу на склад стічних вод, оскільки він сильно впливає на термін експлуатації каналізації. Якщо стоки будуть містити неприпустимі до скидання речовини, може статися вспенивание вмісту аеротенків і, як наслідок, загибель бактерій, що переробляють тверді включення рідких відходів. В результаті буде потрібно «реанімація» мікрофлори ЛОС із застосуванням покупних бактеріальних препаратів, а протягом відрізка часу, необхідного для її відновлення, септик буде непрацездатний.

Слід більш докладно розглянути, що не можна зливати в септик ТОПАС. Цей список досить великий і включає в себе самі різні відходи діяльності людини і тварин. Категорично не рекомендується виливати і викидати:

  • залишки овочів і фруктів, особливо, гнилі;
  • сміття після будівництва (гіпс, вапно, пісок);
  • пластикові пакети, пляшки, упаковку;
  • будь-які лікарські та медичні засоби;
  • воду і рідини, в яких розчинена «марганцівка», окислювачі;
  • відбілюючі засоби;
  • грунт;
  • шерсть домашніх тварин;
  • воду після промивання грибів;
  • машинні та рослинні масла;
  • бензин, кислоту, гальмівну рідину.

Може привести до засмічення викидання в унітаз сигарет і їх фільтрів, бинтів та вати, лейкопластиру і ганчірок, контрацептивів і засобів особистої гігієни.

На відміну від звичайної каналізаційної системи в септик ТОПАС можна зливати залишки супів і чаю, оскільки бактерії будуть не в силах їх переробити.

Правильна експлуатація септика гарантує довгий термін його служби. Варто запам'ятати: то, що допустимо для звичайної сантехніки, не завжди дозволено для септика. Наприклад, не можна використовувати антисептичні та очисні насадки для унітазу.

Багато хто запитує, чи можна кидати туалетний папір в септик. Звичайно ж можна і навіть з втулкою. Справа в тому, що сучасні марки (Aqua Soft, Kleenex, Zewa, Papia) здатні повністю розчинятися, не завдаючи шкоди бактерій і мікроорганізмів септика.

Дуже часто виникають питання, що стосуються зливу в септик ТОПАС стічних вод з розчиненою в ній побутовою хімією, яку часто використовують при пранні і миття посуду. Варто уточнити, що хімічна концентрація її в воді допустима, тільки якщо вона використовується в побутових цілях. Точно також можна виливати воду після миття підлог або вологого прибирання, в якій було розчинено миючий засіб. Однак перенасичувати воду побутовою хімією фахівці все-таки не рекомендують!

Чи можна зливати воду з пральної машини в ТОПАС? Відповідь однозначно позитивний. Справа в тому, повітря, яким продуваються труби, може нейтралізувати дію хімічних речовин. А хлор у складі пральних порошків, відбілювачів і миючих засобів замінюється менш небезпечною яблучну кислоту. Якщо ж побутова хімія використовується при митті посуду в кафе або ресторані, то один септик з нею не впорається.

Чи можна зливати воду з пральної машини в ТОПАС?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online