З якими проблемами стикаються покупці новобудов в Сходні

  1. Транспортна доступність Сходні: між Хімками і Зеленоградом
  2. Екологія Сходні: літаки з Шереметьєво і виробництва в сусідніх районах
  3. інфраструктура Сходні
  4. Комфорт міського середовища мкр. Східної
  5. Вторинний ринок нерухомості в Сходні
  6. Огляд новобудов Сходні
  7. Враження й висновки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У 2004 р місто Східної став мікрорайоном Хімок - популярного міста-супутника Москви. З тих пір інтерес забудовників зростає до району з кожним роком. Портал KVARTIRAzaMKAD.ru з'ясував, з якими перевагами і проблемами зіштовхнуться покупці квартир в новобудовах Сходні. У 2004 р   місто Східної   став мікрорайоном Хімок - популярного міста-супутника Москви

Мкр. Східної розташовується в північно-західній частині Хімок в 11 км від МКАД по Ленінградському шосе. Його площа 760 га, а чисельність жителів понад 50 тис. Чоловік. Східної - це переважний приватний сектор з хаотичними вкрапленнями старих багатоквартирних будинків і новобудов.

Найближчі по сусідству міста Зеленоград, Лобня і Долгопрудний.

Найближчі по сусідству міста Зеленоград, Лобня і Долгопрудний

Межі та герб Сходні

Транспортна доступність Сходні: між Хімками і Зеленоградом

Жителі Сходні в тій же мірі страждають від пробок на «Ленінградці», що і інші райони Хімок. Причому рух ускладнюється задовго до під'їзду до Старим Хімках - в місці, де зливаються воєдино Новосходненському, Ленінградське і Міжнародне шосе. В ідеальному випадку час у дорозі до МКАД 20-30 хвилин, але в години пік розтягується на 2 години.

Всередині самого мікрорайону в години пік збільшується навантаження на головні вулиці: вул. Кірова, вул. Першотравнева і Ювілейний пр-д. В інший час в Сходні досить тихе, спокійне рух на дорогах.

Дістатися до Сходні від Москви можна на електричці ленінградського напрямку до однойменної станції. Це найшвидший і зручний спосіб. Час у дорозі від Ленінградського вокзалу - 40 хвилин, а на швидкому поїзді «Ластівка» всього 25 хвилин. Багато хто користується можливістю пересісти з електрички на ст. м. Петровсько-Разумовська, Бутирська і станцію МЦК Лихобори.

Найзручніше доїхати до Сходні на електричці

До мкр. Східної можна доїхати від метро Сходненская на автобусі №873, час в дорозі 40 хвилин по Новокуркінскому шосе без урахування пробок. Жителі північної частини мікрорайону можуть добиратися додому від ст. м. Водний стадіон на автобусах №440 і 350 з пересадкою на місцеві маршрути №13, 35, 36 або 44 на зупинці «Чорна грязь». Це варіант для жителів ЖК «Східної Парк» і ЖК «Першотравневий», час в дорозі 1 годину 10 хв при сприятливій обстановці на шосе.

Для району з переважаючим приватним сектором добре розвинена внутрішня транспортна мережа. Є можливість дістатися на автобусі від кордону мкр. Сходні до ж / д станції.

Екологія Сходні: літаки з Шереметьєво і виробництва в сусідніх районах

На території мкр. Східної немає серйозних джерел забруднень. Бетонний завод на вул. Некрасова і невеликі промзони практично не турбують жителів. Сходню можна було б вважати «оазисом» забудовувати північного заходу Підмосков'я, якби не сусіди.

Головну проблему створює аеропорт Шереметьєво. Літаки пролітають над подібними кожні 5-15 хвилин, так низько, що можна без праці розглянути малюнок на крилах. Таке сусідство приносить не тільки дискомфорт від шуму, але і ряд екологічних наслідків від викидів в атмосферу.

Таке сусідство приносить не тільки дискомфорт від шуму, але і ряд екологічних наслідків від викидів в атмосферу

Літаки над подібними літають дуже часто і низько

Вплив промзон сусідніх районів і Зеленограда швидше побічно і залежить від напрямку вітру. У Хімках безліч екологічних проблем пов'язано з утилізацією відходів та антропогенними факторами. Одного разу так чи інакше вони можуть торкнутися і жителів Сходні. Наприклад, ті, хто їздить в Москву на електричці, помітили на перегоні Новоподрезково-Планерна жахливий каналізаційний запах, викликаний скиданням відходів.

У меншій мірі страждає екологія Сходні від Ленінградського шосе, що дає мікрорайону екологічна перевага перед іншими районами Хімок.

Є у Сходні і екологічні переваги. Наприклад, жителі із задоволенням ходять гуляти і влаштовують пікніки в лісопарку у р. Східної. Сама річка, на жаль, не підходить для купання і не має пляжів. У цьому ж лісопарку знаходиться джерело з питною водою, куди вишиковується черга з навколишніх жителів.

річка Східної

Лісопарк між районами Сходні і Подрезково

Лісопарк між районами Сходні і Подрезково

інфраструктура Сходні

Інфраструктура Сходні поки знаходиться в занепаді. Продуктові магазини, маленькі, темні і неохайні, пропонують убогий асортимент. Навіть сучасні мережі супермаркетів «Діксі» і «Магніт» переймають ці якості. Впритул до ж / д станції підступають двоповерхові торгові доми з різномастними вивісками. Тут же знаходяться продуктовий і речовий ринки. Через два квартали від платформи інфраструктура сходить нанівець.

Інфраструктура у ж / д станції Східної

Практично немає в Сходні розваг: пара задушливих ресторанчиків і кафе, караоке-клуб і боулінг. З причини активно ведеться житлової забудови це приваблива можливість для відкриття свого дрібного і середнього бізнесу.

В очікуванні розвитку власної інфраструктури жителі Сходні їздять в Мега Химки і Metro в селищі Чорна Грязь.

Соціальні установи не встигають за зростаючим населенням Сходні. Тут 6 державних дошкільних установ і кілька приватних садів, дві школи та 1 ліцей. Батьки розповідають, що класи переповнені, а установам бракує ресурсів, щоб дати всім дітям якісну освіту. Багато шукають можливість влаштувати дитину в заклад в Хімках або Зеленограді. У Сходні працює 1 ВНЗ - Російська міжнародна академія туризму.

У Сходні працює 1 ВНЗ - Російська міжнародна академія туризму

Школа №22 в Сходні

Необхідно відзначити, що більшість новобудов в Сходні обіцяють будівництво власних освітніх установ.

Покупці квартир в новобудовах Сходні зіткнуться і з низьким рівнем охорони здоров'я в мікрорайоні. Тут всього 1 державна установа - це лікарня недалеко від Новосходненському шосе. Дитячих лікарів-фахівців доведеться шукати в Хімках. При необхідності можна звернутися в приватний мед. центр «Сім'я і здоров'я» поруч з ж / д станцією. Тут є дитяче і хірургічне відділення.

Що стосується спорту, то тут до послуг жителів Сходні секції в СК «Юність», клуби бойових шкіл, фітнес, пейнтбол, гірськолижна база СК Батьківщина. В парку ім. Величко знаходиться дитячо-юнацька спортивна школа з кінного спорту Поні спорт-Планерна.

СК «Юність»

У мікрорайоні Східної знаходяться 4 діючі православні церкви.

У мікрорайоні Східної знаходяться 4 діючі православні церкви

Троїцька церква в Сходні

Комфорт міського середовища мкр. Східної

Хоча в Сходні серйозна урбанізація почалася відносно недавно, тут досить комфортна міське середовище. Діти грають на нових майданчиках. У дворах встановлені охайні контейнери для сміття і окрема ємність під збір батарейок і лампочок. Більшість доріг мають тротуари і розмічені пішохідні переходи. Винятки, звичайно, є, але в основному це відноситься до вулиць в приватному секторі.

Прибирання сміття в Сходні

Дитячий майданчик у сквері в центрі Сходні

Дитячий майданчик у сквері в центрі Сходні

Убога інфраструктура спонукає жителів Сходні об'єднуватися на форумах і в соц. мережах в пошуках приватних послуг і порад у вирішенні побутових завдань. Актуальних ЗМІ, присвячених життю і подіям мікрорайону Східної, як таких немає. Офіційна інформація розміщується на порталі адміністрації Хімок.

Вторинний ринок нерухомості в Сходні

У Сходні вторинний ринок ґрунтується на будинках, побудованих в останні 10 років. Пропозицій в багатоквартирних будинках минулого століття практично немає, та вони й не користуються попитом.

Панельні будинки зосереджені в південній частині Сходні. Близькість до станції, торгової і соціальної інфраструктури робить ці квартали досить привабливими для проживання. Тут можна знайти квартиру як в сучасній панельній багатоповерхівці, так і в більш старих панельних 5-тіетажках. Цінник починається від 70 тис. Руб. за квартири, які потребують якісному ремонті.

Найбільше пропозицій купити квартиру в Сходні в монолітно-цегляних будинках. Цінник становить 73-82 тис. Руб. за кв. м. за даними на серпень 2017. Найбільш відомі здані і заселені житлові комплекси ЖК «Першотравневий» , ЖК «Мічурінський квартал» , ЖК «Зелений острів» , ЖК «Старосходненскій» і ЖК «Гірський» . Ці проекти відносяться до категорії економ-класу.

ЖК «Первомайський» в Сходні

ЖК «Зелений острів»

ЖК «Зелений острів»

ЖК «Старосходненскій»

ЖК «Старосходненскій»

Виділяється серед сучасного житла в Сходні ЖК «Геоком» (ЖК «Оптима Парк») своїми бежево-зеленими фасадами. Цей монолітний комплекс був зданий в 2013 році, і на вторинному ринку багато пропозицій в його корпусах. Квартири з обробкою в ЖК «Геоком» продають від 80 тис. Руб. за кв. м. Але можна знайти варіанти без обробки з цінником від 68 тис. рублів за кв. м.

Квартири в ЖК «Геоком»

Інший відомий в районі проект - ЖК «Шаляпінський садиба» . Це можливість купити в Сходні квартиру бізнес-класу. Комплекс складається з монолітних малоповерхових будинків і таунхаусів. На його території розвинена власна інфраструктура, що робить життя мешканців більш самодостатньою і комфортною.

У ЖК «Шаляпінський садиба» є фітнес-центр з басейном, приватний дитячий розвиваючий клуб і кафе. У будинках представлені як класичні планування, так і дворівневі квартири на 4-6 кімнат. Комплекс був зданий в 2010 р, але до сих пір можна знайти і купити квартиру без обробки від 92 тис. Руб. за кв. м. В іншому ж пропозицію на вторинному ринку вже з євроремонтом і цінником від 102 тис. руб. за кв. м.

Купити квартиру в ЖК «Шаляпінський садиба»

Огляд новобудов Сходні

У Сходні намічається справжній будівельний бум - в 2018 р будуть вводитися будуються корпусу і з'являтися нова точкова забудова.

У центрі Сходні в 5 хвилинах ходьби від станції знаходиться ЖК «Гвардійський» від забудовника «мебе-Девелопмент». Монолітно-цегляні корпуси виділяються яскравими фасадами. У проекті передбачено 5 житлових корпусів, дитячий сад і школа. Перші два корпуси вже здані і розпродані. У споруджуваних корпусах ціна за кв. м від 85 до 97 тис. руб. за даними на серпень 2017р.

Введення в експлуатацію намічене на 3 кв. 2018 г. Це можливість купити квартиру з чистової обробкою в подібні. Завдяки своєму центральному розташуванню і запланованої інфраструктурі проект користується помітним попитом.

Корпуси ЖК «Гвардійський»

Хід будівництва ЖК «Гвардійський»

Хід будівництва ЖК «Гвардійський»

На південній стороні мікрорайону недалеко від платформи Східної, будується ЖК «Квартал 7» . Проект з двох монолітно-цегляних корпусів не має власної соціальної інфраструктури, але знаходиться в вдалою локації: в околицях є дитячі та медичні установи, магазини. Тут можна придбати недорогі квартири без обробки від 64 до 78 тис. Руб. за кв. м.

Недолік комплексу в тому, що забудовник ТОВ «стройгруппа» не надто відповідально ставиться до термінів здачі. Зараз введення будинків пересунувся з 2го кварталу 2017 року на кінець року.

Зараз введення будинків пересунувся з 2го кварталу 2017 року на кінець року

Купити квартиру в ЖК «Квартал 7»

На околиці мікрорайону будується ЖК «Східної Парк» . Комплекс знаходиться на узвишші і ближче інших об'єктів до Ленінградського шосе (1 км). З одного боку розташовується ліс, з іншого - пролягає одна з головних доріг Сходні, навколо міста дві великі промзони.

Забудовник ТОВ «Лаккі Груп» крім 5 монолітних корпусів планує побудувати на території дитячого садка і торговий комплекс. При цьому до районної школи, мед. установ і станції далеко.

Перші два корпуси повинні бути здані в кінці 2017 р здача ще двох будинків намічена на 1 квартал 2018 г. Купити квартиру в ЖК «Східної Парк» можна за ціною від 51 до 68 тис. Руб. за кв. м. Цінник залежить від наявності опцій обробки і черги корпусу.

Будівництво ЖК «Східної Парк»

Недалеко від Сходненській кладовища зводиться ЖК «Екоград на Мікояна» . У проект входить 2 монолітно-цегляних будинки на 17 поверхів, а так само будівництво школи, дитячого садка, поліклініки та багаторівневої парковки.

Забудовник «Гефест» планує здати 1 корпус в середині 2018 року, а другий будинок - в середині 2019 г. Вартість квартир в ЖК «Екоград на Мікояна» від 56 до 70 тис. Руб. за кв. м. за даними на серпень 2017 р

Хід будівництва ЖК «Екоград на Мікояна»

Найбільший проект знаходиться на південному заході мікрорайону. це ЖК «Веллтон Парк Нова Східної» від концерну «Крост». Робота над комплексом завершилася в середині 2017 року, але ще залишилося багато квартир в продажу від забудовника.

У комплексі 14 монолітних корпусів змінної поверховості - від 7 до 25 поверхів, дитячий сад, торгова інфраструктура і паркінг. Візитна картка «Кроста» - упорядкована територія з великою кількістю спортивних, розважальних і культурних об'єктів. Інша відмінна риса комплексу - оригінальне оформлення загальних холів і поверхів.

Купити квартиру в ЖК «Веллтон Парк Нова Східної» можна від 70 до 90 тис. Руб. за кв. м. Покупець може додатково замовити опцію обробки. Головним недоліком проекту є його локація, оточена промзонами меблевого і залізобетонного заводу. До станції і міської інфраструктури 2,5 км.

У 100 м. Від залізничної колії будується ЖК «Авентін» . Тут будуть побудовані 1 панельна 17-поверхівка і два монолітних корпусу. Хоча забудовник рекламує близькість до соціальної інфраструктури, поки за фактом до саду / школи / поліклініки доведеться йти 1,5 - 2 км. Обіцяється, що за планом міського розвитку на найближчій території з'явиться школа на 700 осіб, дитячий сад, поліклініка і торговий центр - одна без конкретних проектів і термінів це не більше ніж слова.

Панельний корпус вже зданий, здача монолітного будинку намічена на 1 кв. 2018 г. Купити квартиру в ЖК «Авентін» можна від 45 до 85 тис. Рублів за кв. м. в залежності від обраного корпусу.

в залежності від обраного корпусу

ЖК «Авентін»

Ще 10 точкових забудов заплановано в мікрорайоні Житлово-будівельним кооперативом «Східної». Будівництво і здача запланована на 2018 р Уже зараз ведуться роботи за адресою Папанінскій пров., Д. 5. Виділено ділянки на вул. Мікояна, вул. Фрунзе, вул. Леніна і вул. 7-ий Гвардійської дивізії.

За даними на серпень 2017 року в ЖК «Папанінскій пров. д 5 »вартість квартир від 46 до 57 тис. руб. за кв. м. Продажі в інших корпусах поки не почалися. Реалізація квартир здійснюється за договором вступу в ЖБК.

Реалізація квартир здійснюється за договором вступу в ЖБК

Території майбутньої забудови ЖБК «Східної» на вул. Мікояна

Варто згадати і 2 новобудови, які територіально не входять до кордону мкр. Східної, але розташовуються зовсім поруч і користуються його інфраструктурою.

масштабний житловий комплекс «Подрезково» можна назвати самодостатнім мікрорайоном. Він складається з 14-ти монолітно-цегляних корпусів і соціально-торговельної інфраструктури. Обіцяється відкриття 2-х шкіл, 4-х дитячих садків, культурно-дозвіллєвого центру і ФОК та медичні великого паркінгу. Поки ж в районі діє тільки 3 дитячих садки.

На даний момент залишилося зведення останнього корпусу, здача якого запланована на середину 2018 року і завершення благоустрою територій. Попередні черзі вже здані і заселені. Вартість квартир в ЖК «Подрезково» становить від 64 до 74 тис. Руб. за кв. м.

Здані корпусу РК «Подрезково»

По сусідству з «Подрезково» почалося будівництво ЖК «Химки 2018» . Крім монолітно-цегляної житлової забудови девелопер ГК «Абсолют» планує будівництво дитячого садка. Наскільки масштабним буде проект, поки не повідомляється, але будівництво і реалізація перших трьох корпусів вже почалася. Їх здача намічена на 3 квартал 2018 г. Це можливість купити квартиру в Сходні на стадії котловану. Цінник від 57 до 67 тис. Руб. за кв. м.

м

Будівництво ЖК «Химки 2018»

Враження й висновки

У Сходні широкий вибір новобудов на різних етапах будівництва і пропозицій в нових будинках на вторинному ринку. Мікрорайон вигідно відрізняється від сусідніх локацій спокійною обстановкою і відсутністю серйозних екологічних проблем.

Головні недоліки покупки квартири в Сходні - постійний гул низколетящих літаків Шереметьєво і слабо розвинена інфраструктура району. Магазини зосереджені навколо ж / д станції, розважальних закладів немає. Освітні установи переповнені, а районне медустанову на околиці Сходні погано справляється з навантаженням, виконуючи функції лікарні, дорослої поліклініки і педіатрії.

У деяких новобудовах буде власна інфраструктура, інші «хитрі» забудовники під виглядом комфортного середовища в комплексі посилаються на плани міського розвитку. Вибираючи квартиру в Сходні, варто звернути увагу, які саме об'єкти будуватиме девелопер на території ЖК, а які доведеться шукати «на стороні».

Де краще купити квартиру в Сходні? Найбільш привабливі по розташуванню новобудови ЖК «Екоград на Мікояна», ЖК «Гвардійський» і ЖК «Квартал 7». Так само варто врахувати, що в 2018 р на ринок повинні вийти проекти точкової забудови від ЖБК «Східної», розташовані недалеко від ж / д станції.

Рівень комфорту мкр Східної 11,7 з 20

Де краще купити квартиру в Сходні?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online